G4Media.ro

Petre Lăzăroiu neagă că i s-ar fi promis funcția de Avocat al…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Petre Lăzăroiu neagă că i s-ar fi promis funcția de Avocat al Poporului sau de membru în CA al BNR: Nu m-am întâlnit și nu am discutat cu nimeni despre nicio funcție

Judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu, raportor în cazul sesizării făcute de Florin Iordache privind completurile de trei de la ÎCCJ, a negat vineri, într-o declarație pentru G4Media.ro, că i s-ar fi propus funcția de Avocat al Poporului sau cea de membru în Consiliul de Administrație al BNR la finalul mandatului de judecător CCR.

”Nu mi s-a propus nicio funcție. Nu m-am întâlnit cu nimeni, nu am discutat cu nimeni despre funcții. Nici pentru Avocatul Poporului, nici pentru membru în CA al BNR”, a declarat Petre Lăzăroiu pentru G4Media.ro.

Reacția lui Lăzăroiu vine după ce joi Radio Europa Liberă a scris că el ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituții.

”Informația a fost confirmată, pentru Europa Liberă, din surse politice provenite, deopotrivă, din rândul puterii și al opoziției. Cel mai probabil este postul de Avocat al poporului oferit ca recompensă, deși se pare că PSD ar fi pus între opțiuni și un post în Consiliul de Administrație al BNR”, se preciza în articolul publicat pe site-ul Europa Liberă.

Lăzăroiu a fost numit în funcție în 2008 pe un rest de mandat și reînvestit în 2010, dar CCR a decis în martie anul trecut că judecătorii nu pot adăuga un mandat întreg la un rest de mandat și că limita maximă este de 9 ani, așa cum prevede legea fundamentală (detalii aici).

Președintele CCR, Valer Dorneanu, i-a luat însă apărarea judecătorului Lăzăroiu, spunând că ”ceea ce este amuzant la actualii critici ai mandatului colegului meu (Petre Lăzăroiu – n. red.) este că, aceștia știau și atunci despre condițiile numirii (având în vedere responsabilitatea pe care o aveau), dar nici la acea data și nici ulterior, timp de 8 ani, n-au comentat sau contestat numirea”. Mai mult, președintele CCR a mai precizat că ”Cu privire la invocarea, cu scopul delegitimării mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu, a Deciziei Curții Constituționale nr.136 din 20 martie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.383 din 04.05.2018, menționez că aceasta privește o lege de modificare și completare a Legii nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, nepromulgată și declarată neconstituțională și care, în prezent, se află în procedura parlamentară de reexaminare. În plus, aceasta se referă la alte circumstanțe decât cele specifice mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu” (detalii aici).

Petre Lăzăroiu a fost desemnat de președintele CCR, Valer Dorneanu, judecător-raportor în speța privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte, o decizie favorabilă putându-l scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță de trei ani și jumătate de închisoare cu executare primită anul trecut în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman.

Sesizarea a fost depusă la CCR de Florin Iordache, delegat de Dragnea la conducerea Camerei Deputaților.

Surse din cadrul Curții Constituționale au declarat pentru G4Media.ro că raportul întocmit de Lăzăroiu în ceea ce privește sesizarea depusă de Florin Iordache este orientat spre admiterea acțiunii fostului ministru al justiției.

”Concluziile raportului lasă la latitudinea Curții să decidă, nu se face o recomandare clară pro sau contra admiterii sau respingerii sesizării. În schimb, întreaga argumentație este orientată (spre admiterea sesizării lui Iordache – n. red)”, au declarat sursele citate.

Curtea Constituțională a amânat joi, pentru a doua oară, dezbaterea pe completurile de trei judecători de la ÎCCJ pentru 19 aprilie, după ce făcuse același lucru miercuri.

Potrivit surselor G4Media.ro, aproape toți judecătorii au solicitat joi un nou termen pentru a putea aprofunda raportul transmis de Petre Lăzăroiu, judecătorul raportor, dar și informațiile primite de la Înalta Curte de Casație și Justiție, un document de aproximativ 130 de pagini.

Surse participante la discuții au mai explicat că au fost cerute date suplimentare de la Consliul Superior al Magistraturii.

Același motiv al timpului insuficient pentru aprofundarea documentelor a fost invocat și miercuri, când judecătorii Livia Stanciu, Daniel Morar, Ștefan Minea și Mona Pivniceru ceruseră prima amânare.

Sursele din cadrul CCR au mai explicat pentru G4Media.ro că singurul care s-a opus vehement amânării dezbaterilor a fost chiar judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care a transmis cu întârziere raportul pe sesizarea făcută de Florin Iordache. Lăzăroiu a invocat motive de sănătate, susținând că are programată o operație.

Foto: Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și:

Curtea Constituțională a amânat din nou dezbaterea pe completurile de trei judecători pentru 19 aprilie

Ce informații a solicitat judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, de la Curtea Supremă pentru a-și construi raportul în speța completurilor de trei judecători de la ÎCCJ: O statistică pe ultimii 15 ani privind compunerea completurilor și dosarele judecate

Cum a combătut președinta ÎCCJ sesizarea lui Iordache împotriva completurilor de trei judecători: Dragnea nu a respectat deciziile CCR când și-a delegat atribuțiile / La Înalta Curte toți judecătorii sunt specializați pe corupție / ”Ni se cere acum să punem cu mâna judecatorii care vor judeca dosarele de corupție”

Florin Iordache, întrebat dacă e o coincidență că a sesizat CCR după ce avocații lui Dragnea au ridicat aceeași problemă: ”Nu, în nici un caz”

SURSE Tensiune maximă la ședința CCR. Dorneanu face presiuni pentru pronunțarea unei soluții la ședința de azi în cauza Iordache-Dragnea-completurile de trei/ Unii judecători vor amânarea cauzei

Sesizarea lui Iordache privind completurile de trei judecători de la ÎCCJ, pe masa CCR / O decizie favorabilă l-ar putea scăpa pe Dragnea de condamnarea în dosarul angajărilor fictive

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Mult rahat se mananca in presa.Pofta buna in continuare!

    • @Gogule,
      Tu pe unde ai umblat in ultima perioada? Sa nu-mi spui ca n-au mai avut bani la Partid, pentru ca am sa-ti spun chiar asa:”Asa va trebuie, daca l-ati lasat pe Draghici Mircea sa-si cumpere Merțane din banii rezervatii campaniei de dezinformare…!…

    • Mult mai putin rahat decât manânci tu si hotii cu care ești inhaitat,

    • @gogu.
      Ai aparut postak?
      Erai sub heroină!

  2. ”Nimeni” asta de spre care ne povestesti a ajuns intr-un asemenea hal pentru ca a facut Dreptul la mare distanta…! Daca ar fi pus mana pe carte la vremea la carec ma-sa la rugat in genunchi, ar fi ajuns poate ”cineva”…!

    • Iata cum ajungi cineva (mostra):

      „Cineva a pus rahat pe clanta”

  3. Ia te nene si dute sa iti cauti servici….. Te duci la interviu din usa in usa, asa cum fac si cei tineri absolventi. Ce naiba ……… pana cand se mai practica numirile astea pe relatii politice?

  4. @Gogule,
    O sa va casapim pe toti dupa caderea lui Dragnea.
    Eu am foarte multi pe lista, o sa vedeti !

    • Ei stiu prea bine ca odata pornit la vale, tavalugul antrebeaza toate leprele care au distrus Justitia, in primul rând cele din Curtea Coruptiei din România, cu comunistii, turntorii la securitte si mafiotii ei cu tot.

  5. Pana la urma, ce nevoie era ca judecatorii care l-au condamnat pe Dragnea in prima instanta, sa fie obligatoriu specializati in infractiuni de coruptie?
    Conform informatiilor oficiale, liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.
    Nu se pomeneste nicaieri de vreun act de coruptie.

  6. Doar unul dintre membrii Curtii Coruptilor din România, adica gunoaiele care fac de rusine notiunea de magistrat. Coleg cu comunistul bolșevic Dorneanu (colabortor al CRiMINALULUI Iliescu) activistul pcr Enache (turnator la Secu), avocatul penailor usl Pivnicieru, Varga . Teodoroiu si ceilalti ticalosi care au cac scop distrugerea statului de drept.

  7. Sigur ca da mai barzaune comunist … Cum sare cineva cu banu’ nemuncit cum sunteti in stare sa mancati rahat cu lopata, du-te mai in vidanja tarii …

  8. Exit Lazaroiu!
    Punct.
    Ce Avocat al Poporului?
    Sau la BNR.
    Vei încasa 50.000 lei / lunar , nemeritati, vrei mai multi?
    Proporțional cu nelegiuirile?

  9. Ceausescu asta cred ca l-ar intrece pe Ciorbea la nesimtire si la malversatiuni, dupa cum a dovedit pana acum la CCR, iar cu activitatea BNR are atata tangenta cata am eu cu Agentia Spatiala Americana!

  10. asa ma, jupoaie pana la os, sa nu mai ramana nimic.

  11. Băi, matusalemicule, du-te bre la pensie și nu mai nenoroci oamenii!
    Du-te invârtindu-te și bucură-te de pensia enormă, nemeritată in raport cu ce ai făcut pt români, lasă-ne să respirăm și să reparăm ce ați distrus voi de 30 ani încoace! Chiar nu aveți nicio limită? Nu mai putem sa va susținem, ne prăbușim cu toții! Lăsați-ne în pace măcar în ultimul minut, nu mai vorbesc de ultimul ceas!

    • Da, are 65 de ani!
      Fără bun simț, fără limite! Nu ajunge cât rău a făcut!
      Cu ce sunt vinovate generațiile viitoare? De ce trebuie sa impună fosilele comuniste cum să trăiască generațiile viitoare, care doresc altceva??? Bunicii nu trebuie sa voteze pt ei, ci pt copii, pt nepoți- pt că acum se pun semințele traiului pt generațiile viitoare
      Se întreabă cineva daca generațiile viitoare sunt de acord sau în stare săa plătească datoriile pe care le fac tâlharii ăștia cu termen de plata peste 30 ani?

    • Vezi ca azi au crescut plafonul de imprumut cu inca vreo 5 miliarde. Se pare ca nu le mai ajung…..

    • In 2010, plafonul de imprumut extern pe termen mediu era de 7 mld. EUR, in 2015 crescuse la 18 mld., mi se pare ca anul trecut a fost 29-30 mld. si acum il cresc la 35!
      Frumoasa evolutie! Viitorul este asigurat.

  12. Puișori de caghebisti?

  13. Totul este sa crezi! Vom trai și vom vedea pe ce cărări o vei apuca președintele!