Fostul premier Petre Roman, cap de listă pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB) din partea PSD, declară într-un interviu la RFI că rămâne ”de confesiune” un liberal și că este ”o poziție independentă” pe lista Gabrielei Firea.
”Cu toată sinceritatea vă spun că am acceptat propunerea Gabrielei Firea din motivul că vreau să fac ceva pentru București, nu doar să critic o situație existentă. Eu sunt cu o poziție independentă pe lista Gabrielei Firea, nu intenționez să mă implic în viața internă a PSD, rămân în continuare de confesiune, ca să spun așa, liberal, așa cum am fost întotdeauna. Numai că în ceea ce privește politica locală, care este politica cea mai apropiată de cetățeni, eu cred, asta este o convingere veche și în același timp constantă a mea, că atunci când ești capabil să aduci în față un program amplu pentru un interes local, este posibil, chiar dacă din punct de vedere doctrinar ar exista deosebiri”, a declarat Petre Roman.
El a explicat de ce vrea să fie consilier general
”Am acceptat propunerea pe care mi-a făcut-o Gabriela Firea din motivul cel mai simplu în politică și anume în ultima perioadă am fost adesea în dezbaterea publică, în emisiuni de televiziune de radio sau de altă natură, exprimând opinii de-ale mele, sfaturi, am făcut analize în legătură cu ce se întâmplă, dar este un moment foarte necesar în politică, când în loc să dai sfaturi, te implici direct, să faci ceva concret, iar eu dintotdeauna mi-am dorit să fac ceva pentru București, fiind un bucureștean get-beget”, a susținut fostul premier.
Citește integral și ascultă audio pe rfi.ro
Petre Roman este inculpat de Parchetul General în dosarul Mineriadei pentru infracțiuni contra umanității. La 29 de ani de la evenimentele sângeroase din vara lui 1990, în mai 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță pe masa căreia a ajuns cazul Mineriadei, a decis că ancheta trebuie să fie refăcută și a retrimis dosarul la parchet. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a preluat cazul și a contestat decizia, iar în septembrie se va stabili dacă dosarul merge mai departe sau face un pas înapoi și rămâne la parchet pentru refacerea problemelor semnalate de judecători.
Citește integral: Ce au în comun candidații Tăriceanu, Băsescu, Piedone, Vanghelie, Robu, Dragomir sau Cherecheș? Probleme în justiție: Majoritatea dosare penale și chiar condamnări în primă instanță
23 comentarii