G4Media.ro

Petrecerea Crypto s-a terminat. Analiză Wall Street Journal

sursa foto: Unsplash

Petrecerea Crypto s-a terminat. Analiză Wall Street Journal

Industria criptomonedelor a fost construită pe fanfaronadă, entuziasm și optimism. Toate trei sunt în criză în aceste zile, pe măsură ce pierderile și concedierile din sectorul criptomonedelor se înmulțesc, arată o analiză a ziarului financiar The Wall Street Journal.

În contextul în care bursele scad constant și inflația afectează economia globală, criptomonedele au fost printre primele active vândute. De când bitcoin a atins un maxim istoric în noiembrie anul trecut, aproximativ 2.000 de miliarde de dolari din valoarea criptomonedelor – mai mult de două treimi din toate criptomonedele care existau – au fost șterse.

Bitcoin însuși a scăzut până la 21.206 dolari, la aproximativ 69% de la maximul istoric de 67.802 dolari. Bursele de criptomonede pierd utilizatori, iar companiile de criptomonede concediază lucrători, cel puțin una dintre ele luând în considerare restructurarea.

Pe măsură ce frica de inflație face ravagii, comercianții și investitorii renunță la activele din portofoliul lor pe care le consideră riscante. Acțiunile companiilor neprofitabile au scăzut rapid, multe companii tehnologice nou intrate în bursă pierzând mai mult de jumătate din valoare în prima jumătate a anului. De asemenea, în fruntea listei de vânzare: cripto.

Ethereum, o altă criptomonedă populară, a scăzut cu aproximativ 68% până acum în acest an.

Pierderile s-au extins de la criptomonedele în sine la companiile care oferă servicii pe piață. Pentru burse, activitatea de tranzacționare reprezintă cea mai mare parte a activității lor, iar odată cu scăderea vânzărilor, veniturile au scăzut. Coinbase a raportat în luna mai o pierdere de 429,7 milioane de dolari în primul trimestru și a declarat că utilizatorii săi au fugit de platformă, chiar dacă directorii săi au vândut acțiuni și au încasat profituri.

În iunie, pentru prima dată de la înființarea sa în 2012, a concediat personal – aproape o cincime din forța sa de muncă. Acțiunile sale se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 51 de dolari, comparativ cu maximul de 429,54 de dolari din prima sa zi de tranzacționare, la 14 aprilie 2021. Gemini, BlockFi și Crypto.com au renunțat, de asemenea, la angajați. (sursa foto: Unsplash)

Citește aici analiza completă The Wall Street Journal

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

48 comentarii

  1. Bine…daca zic jurnalistii…pana una alta e de cumparat la greu!

    • Am și eu vreo doua poduri, te bagi?

    • Vinde casa, ia crypto!
      Stai cu chirie 2 ani, dar pe urmă stai toată viața 😁

    • @ Dan
      vă sta restul vieții pe sub poduri….

    • Bitcoin este un activ speculativ si exista 2 reguli principale de urmat:
      1) Nu specula cu mai mult decat esti dispus sa pierzi
      2) Buy low, sell high.

      Inca nu se stie daca „the bottom is in” si in orice caz nimeni nu va stii niciodata asta. Eu cred ca in urmatoarele 12 luni va fi o perioada buna de acumulat niste bitcoin, VEZI REGULA 1). Maxim 10% din venitul net lunar, preferabil 5%.

  2. Ba nu. Veci nu mă prinzi să bag bani în așa ceva.

    • corect. cea mai mare teapa este investitia in nimic vandut cu zeci de mii de dolari. bitcoin, crypto, nft si alte investii aiuristice i-au imbogatit pe smecheri, iar marea masa a asa-zisilor investitori o sa plateasca nota de plata. la fel ca si criza subprime, criza asta o sa muste adanc din domeniul derivatelor si a speculativelor, care de fapt nu sunt economie propriu-zisa, ci fum.

  3. Ei na, obiceiurile vechi ale mainstream media sunt greu de lepadat. E o nebunie, o ineptie sa sugerezi ca retail are forta financiara sa impinga BTC la 60 de mii, chiar si la 20. Valoarea a fost data de pump-and-dumps succesive ale institutiilor, perfect legale crypto nefiind reglementate. Iar retail de fiecare data le-a facut jocul si le-a facut cadou banii. Acum ca Wall Street e in prabusire institutiile si-au lichidat crypto, si o vor lua de la inceput dupa ce trece furtuna.

    • Fără găini de jumulit nu se fac averi

    • Corect
      Monedele virtuale sunt un joc cu suma zero.
      Unii câștiga cam cat pierd ceilalți, pe termen mediu – lung.

    • Ca furtuna asta nu mai trece niciodata. Acum se imparte lumea pe bisericute si se deconecteaza. Nicio firma americana nu va mai ajunge sa se extinda global fiindca de la nivel politic nu i se va mai permite accesul.

      Tarile mari gen China, India vor dori sa aiba control asupra economiei si a societatii, deci ce apare in America va fi copiat si adaptat de firme locale, nu va mai fi luat de la sursa.

      Alte tari gen Rusia, Iran deja sunt deconectate total de la Occident. Dupa prabusire urmeaza stagnarea pe Wall Street, pana vor gasi alt motor de crestere. Sectorul tech, razboaiele si politicile climatice sunt falimentare de acum, nu mai pot genera alta crestere.

    • Salut !am si eu o intrebare. Imi puteti spune daca e bine acum de cumparat bitcoins? Va multumesc

  4. Tot vroiam un bitcoin intreg. Uite va poate am ocazia.

  5. Nu aș fi crezut vreodată că G4 se va deda la astfel de articole.Mare rușine,sincer.Voi renunța la a mai scrie comentarii,puteți rămîne cu postacii ruși.Și vă mai mirați că societatea nu reacționează la articolele voastre despre legile securității.Publicarea unui astfel de articol nu mă face decât să vă consider la fel de încuiați la minte ca cei care au scris acele inepții.RUȘINE!

    • Esti terminat daca crezi ca monezile virtuale sunt mai mult decat o bula economica care se poate sparge in orice moment. Nu tine de rusofilie ca sa iti dai seama de lucrul asta. Te temi ca-ti vei pierde toti banii investiti in crypto, mai „antreprenorule”? :)))))

    • Probabil ești unul vrăjit de mirajul crypto încât realitatea e prea usturătoare pentru că distruge un întreg model de gândire pe care nu-l poți abandona măcar parțial… Recomand un plus de flexibilitate. 😉

    • Bine spus, ca și vorba „apa trece, pietrele rămân”.

      Acum că Wall Street cade împreună cu toate piețele financiare după ultimele declarații ale FED-ului, hai sa arunce cu bolovani în concurența care le fura lichiditatea 🤣🤣

    • Florin, dacă monedele virtuale furau lichiditatea aveau loc cumpărări, deci creșteri de preț. Ori noi vedem o prăbușire a monedelor virtuale

    • In ultimul an am câștigat aproximativ 10.000 de euro din crypto,cu 2500 investiți,mi am putut plăti in avans ratele la casa.Am ieșit treptat înainte de scădere.Acum,iau poziții din nou,salariu cu salariu.Nu vad unde e prăbușirea,sincer.A scăzut de 5 ori după ce a crescut de mii.Deci nu este nici o prăbușire.Să ajungă BTC și la 1K,tot cumpăr.Plus ca pot face tranzacții mai ușor,schimbat valuta.Nu zic nimănui sa investească,pe zic doar celor de la G4 ca mesajele calomnioase nu intra sub cupola liberei exprimări.Ori,atâta timp cât sunt acceptate,G4 e la fel de irelevant ca RTV

    • Cel mai sănătos este să nu citești deloc presa din România. În cea mai mare parte e clickbait și dezinformare.

    • Ba, man,

      Cum spunea cineva mai sus, c.rypt.o e un joc cu sumă zero. Dacă ai c.âștigat 10.000 de euro, alții au pierdut cei 10.000 de euro ai tăi. Ești un sp.e c.u.l.a.nt mai nor.oc.os ca alții, dar tot un sp.e.c.u.l.a.nt care se bucură de bani nemunciți. Nu ești mai moral decât cei cu sa.l.arii sau p.e.n.sii s.p.eciale.

    • Cum spunea cineva mai sus, c.rypt.o e un joc cu sumă zero. Dacă tu ai câștigat 10.000 de euro, alții au pierdut cei 10.000 de euro ai tăi. Ai furat de la alții, legal.

    • si daca ai castigat ce treaba are asta cu articolul? de unde pana unde sa le fie rusine ca spun adevarul? ei au preluat ce au zis altii, nu au facut articolul cu vreo analiza proprie. si era clar ca e supra evaluat totul. daca tu pe crypto te bazezi ca sa iti platesti ratele la casa….stai rau de tot cu logica financiara….

    • @mario 3 – cred ba,man asta (acelasi cu badabada ala) nu e decat un speculant marunt care vrea sa vanda si incearca si el peste tot cu textele astea. Am tot spus in ultimii ani (chiar aici pe g4media), valoarea criptomonedei este tranzactia in sine, nu e decat un joc speculativ ridicat la rang de afacere.

  6. Preturile monezilor sunt irelevante. Tehnologia mai are un drum lung inainte, si se poate continua si fara hype infantil

    • o tehnologie gandita acum mai bine de 10 ani care nu s-a impus inca pe piata e o tehnologie demult depasita. Gandeste-te ca internetul are 30 de ani. Tehnologia asta are vreo 13 si inca nu s-a impus. Pai in 13 ani de cand a fost gandita sigur a devenit inutila. 13 ani e imens in orice e legat de internt

    • Tehnologia blockchain este OK si este folosita si in multe alte party decât crypto monedele.

  7. O porcărie de articol scris de un habarnist. Blockchain-ul face parte din viitor, inclusiv crypto. E ca și cum ai spune că oamenii vor renunța la tehnologie, la web3, la smartphone-uri, la RV, DeFi, IA, etc doar pentru că avem câteva luni de bearmarket perfect corelate cu ce se întâmplă în lume. Incredibil că “jurnaliști” care se consideră serioși pot publica asemenea inepții. Care sunt deștepți tocmai acum cumpără, când e “sânge pe străzi”. Acheter au son du canon, vendre au chant du fleuron!

    • La ce foloseste bitcoin? Blockchain e o tehnologie ok dar nu trebuie legat de bitcoin, practic e foarte posibil ca blockchainul sa aiba un viitor stralucit si bitcoin sa nu aiba. Revenind la bitcoin, promisiunile facute de promotorii bitcoin au fost incalcate rand oe rand: tranzactii generalizate – nu; protectie impotriva inflatiei – nu, dimpotriva se comporta ca un activ speculativ, diversificare – se coreleaza cu activele speculative deci nici la diversificare nu ajuta. Bitcoin, a nu se confunda cu blockchain si nici macar cu alte cryptomonede, e perfect inutil. Este, de fapt, o moda pornita de ITisti care nu inteleg sistemul financiar si cad in toate capcanele posibile. Probabil in timp vor aparea alternative decente dar bitcoin nu este una dintre ele.

  8. Nu numai crypto-urile sunt lichidate, ci tot sectorul tech e lichidat. Fiindca n-a produs nimic util pentru omenire (vezi Facebook – o mizerie care e reprezentativa pentru tot sectorul tech). Acum se trage linie si va ramane in picioare numai ce e util. Sectorul tech cu toate sponsorizarile lui si crypto-urile fiind in cea mai mare parte inutile.

    P.S.

    Mi-am sters toate conturile de FB, Instagram, Linkedin etc… de mai mult de 1 an si nu simt nevoia sa ma mai intorc vreodata pe ele.

    Pe Youtube mi-am pus ad blocker.

    Am constientizat si importanta datelor personale si n-am de gand sa le mai pun vreodata la dispozitia unei firme asa usor.

    • Return in… grotă !

    • Ești prea radicalizat… Mai relaxează-te…

    • Pai si atunci ce mai cauti cu telefonul in mana? Asta nu e tech? Ma gandesc ca in concediu folosesti gps-ul pe telefon sau schimb valutar rapid sau plati cu telefonul. Tot tech e si asta. Contorul tau de la enel, probabil tot tech e si el, probabil glovo… Vezi , partea buna a tech, nu o mentionezi. Cat despre youtube, ai putea sa il folosesti sa inveti sa schimbi o piesa la masina, sa faci o prajitura sa inveti o limba straina sau orice alt domeniu care te intereseaza, deci eu zic ca e util si el. Deci mai gandestete la revenirea in epoca de piatra.

  9. Dacă vrei sa faci bani cu crypto 100% garantat și testat de mine, vinde unități pt minat fara sa te bata gândul sa încerci macar sa minezi odată.

    • Bravo! Un sfat bun de luat in seama. La fel s-a intamplat si cu cei care au vandut tarnacoape, lopeti si lampi cu gaz minerilor din California, acum mai bine de 170 de ani in urma. Istoria ne invata ca doar ei au fost adevaratii castigatori ai „gold rush”.

  10. Și sigur tu ai cumpărat pe fiecare scădere:))

  11. disperare mare la marea pacaleala ponzi-crypto …

    se pierd adeptii religiei crypto si „imbogatitii” fara munca se dau de ceasul mortii sa ne explice beneficii

    si ii vom vedea pe „fratii din india care au devenit miliardari peste noapte” sa ne spuna cum putem deveni si noi miliardari , doar sa le cumparam „leacul minune”

  12. Ei nu dispar niciodată, doar se rotesc. Niciunul nu o să recunoască că a pierdut. Toată lumea este pe plus.

  13. Doar cei fara kooaie investesc in bitcoin.

  14. Petrecerea abia începe!
    Era momentul să se ieftinească ceva acum când toate se scumpesc.

  15. Caritas ???

  16. Esti suparat pe gepatru sau pe ualstrit giărnăl?
    Spune-le ce ziare sa citeze ca sa nu piarda asa comenturi valoroase.

  17. Riga Crypto și Lapona Enighel…

  18. @dereka…
    Se mai trezeste lumea si cu beteceul asta minune… nu exista in Italia productie de Ferrari… pentru toti miliardarii din cripto… :)))

    Mai puneti mana la munca ca o sa mancati beteceu pe paine, experti in nimic!

  19. @DRK – Tu ai impresia ca nu stim cat de sarac esti cu adevarat? Daca ai ajuns sa faci apologii pe site-uri, inseamna ca e grav de tot la tine in portofel.

  20. Cu bani se pot cumpara multe si diverse.
    Cu crypto rascumparari dupa atacuri ransomware si alte chestii ilegale.

  21. Pai bine mai domnilor ziaristi, pai nu va este rusine sa publicati asa ceva in 19.06 dimineata in conditiile in care tot in aceeasi zi in 19.06 dupa masa – si in continuare si in 20.06 piata face 20-30% plus pe linie? toate pe linie nu asa oricum,
    Sa nu care cumva sa dea atentie prostimea, sa nu care cumva sa cumpere, sa nu care cumva sa faca profit, asta e scopul acestui articol, sa speriati lumea, sa faca in pantaloni de frica cand aude de pietele in care se poate investi si in care se pot face bani, vorbesc la modul general nu neaparat de cryptomonede, dar nu e al vostru acest scop, e al altora, si acum vin intrebarile, cati bagi ati luat spaga si de la cine ca sa publicati acest articol? spune d-le Mihailescu care e treaba? pai voi veniti in fundul pietei sa publicati asa ceva? pai unde erati d-le Mihailescu cand bitcoin era 50-60 de mii de dolari? de ce nu ati spus atunci, aloooo, atentie prostilor, aveti grija, suntem cam supraevaluati, piata e supraevaluata, nu mai cumparati, dimpotriva, vindeti dracului, iesiti afara din piata, pai voi veniti acum cand suntem subevaluati si cand toate sunt -70 sau -80 sau -90% sa spuneti ca petrecerea s-a terminat? pai acum trebuie sa cumperi domnule, acum trebuie sa iti asumi riscuri in piata nu dupa ce piata sau un activ a crescut de 10-20-50 de ori. Sau voi cand vreti sa cumparati, dupa ce vedeti bitcoin la 50-60-100 de mii? atunci ati ratat trenul domnilor, si cand vreti sa vindeti? dupa ce un activ s-a corectat -70-80%? pai atunci ati ratat din nou trenul, sau vindeti in/pe minus sau cum?
    Inca odata, cum este domnilor?

  22. Crypto in Baza a fost doar o pacaleala frumoasa sa ne indatoreze sau sa ne IA economiile. Vindeti tot oameni buni