G4Media.ro

Pfizer-BioNTech accelerează producerea unei doze specifice „booster” împotriva variantei Omicron, care să…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Pfizer-BioNTech accelerează producerea unei doze specifice „booster” împotriva variantei Omicron, care să fie gata în 100 de zile

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice „booster” de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fe gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, relatează BFMTV, preluat de News.ro.

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente.

În doar câteva zile, omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a dus deja la închiderea frontierelor unor ţări.

Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se ştie încă dacă omicron poate evita vaccinurile actuale.

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior.

Până în prezent, doza „booster” permite să se facă faţă diverselor variante care au devenit dominante în lume – britanică (alpha) şi apoi indiană (delta).

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în primul trimestru al lui 2022.

AstraZeneca-Oxford şi Novavax mizează, la rândul lor, pe o modificare a vaccinurilor lor.

Varianta omicron a SARS-Cov-2 – prezentă în Africa, Asia şi Europa – rămâne în continuare înconjurată în mister.

”Este, oare, mai periculoasă decât alte (variante)? Pentru moment, nu avem niciun element care să ne facă să credem că este mai patogenă şi nu din cauză că are mai multe mutaţii este mai patogenă”, declară la BFMTV un consultant în sănătate.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

43 comentarii

  1. Sa avem pardon, e turbo-ultra-mega-macro booster! Si va fi gata dupa ce se „expireaza”actualul stoc cumparat de ursula, nu mai vindetzi gogosi, ca avem si noi 2 vechime de pandemie, nu mai suntem niste ageamii

  2. E clar, tulpina și doza de acum înaintea. O să fim mai injectați decat drogații.

  3. Pana atunci mor multi vaccinati.

  4. Sper să am puterea să nu accept această armă în corpul meu!
    Jur să mă apăr ca de heroină!

  5. Nimanui nu i se pare suspect ca pentru celelate tulpini producatorii de vaccinuri nu s-au sinchisit sa produca un vaccin specific? A aparut tulpina asta si in nici 2 zile au inceput producatorii de vaccinuri sa anunte ca fac un rapel specific pentru ea. Nimic suspect, asa-i? Parca ne spun ca actualele vaccinuri sunt apa de ploaie, dar sigu e bne sa le facem in continuare. E groasa rau cu omicronul inseamna.

    • poate este poate nu este suspect, dar…DAR

      presa nu vrea sa spuna ca este o tulpina aparuta in infectatii cu HIV africani (1 din 5 africani din Africa de Sud are HIV, 20% din populatie)

      nu este „PC” sa spunem asta

      beneficiile diversitati nu pot fi stirbite nici macar pentru promovarea vaccinarii

    • Singura chestie groasă este profitul industriei pharma.

  6. O și produc o și testează în 100 de zile ?
    Deci e un booster netestat, pentru care producătorii nu răspund.
    Experiment pe oameni la nivel planetar.

  7. Tartane,
    Pari genul de fraierul clasei, pe care îl batjocoreau colegii, îl băteau și fetele. În lumea virtuală, în spatele tastaturii, îți verși frustrările din copilărie.
    Care e scopul postărilor tale, ce speri să obții ? Înjurături ? Argumente nu ai, deci nu convingi pe nimeni de nimic.

  8. Pentru un singur software feature in plus fata de cele existente, avand in vedere ca trebuie respectate o serie de standarde de calitate si de proces de dezvoltare, de obicei se bugeteaza 5-6 luni. Si vorbim de o amarata de facilitate in plus care iti aprinde un bec sau iti trimite un mail daca se intampla ceva. Atat. Si si cu asta se intarzie peste buget – si bani si timp. Pai cum naiba sa am incredere ca o chestie genetica care are potentialul real sa afecteze planeta, o sa fie in 100 de zile terminata si testata „la tipla”. Deci serios…

    • Dacă tu nu poți sa crezi un computer quantic asta nu înseamnă că alții mai motivați nu o pot face.
      Poate nu știi cum lucrează oamenii aia, 24/24. Deci nu e imposibil. Important este sa funcționeze.
      Dacă ar fi stat lumea în oameni care sa implementeze 6 luni un feature într-un software acum încă eram la Dilaup+.

    • iar dacă tu crocodile incă……Zorește și spune ce nu ești!

    • O sa fie pfizer ver:+1, nu este alt vaccin si nu facem milioane de teste ca si cum ar fi alt vaccin. Stii problema schimbi parametri si gata noua versiune.
      Daca stam dupa chitibusari experti ca tine o sa ne vaccinam peste 10 ani!
      Nu vrei, nu baga softul nou!
      La vecinii unguri au crapat 460 sosoci + 27k infectati azi la 9mil populatie.
      In loc sa numeri versiunile pfizer mai bine da avans la loc de veci!

    • Pentru softisti de mai sus – baieti – „codarea la minut” din ultimul deceniu ne-a adus in fata panaramelor cu „First day fix” si alte buzzwordisme destinate ascunderii gunoiului sub pres: softul nu e gata si e cumplit de netestat – dar hai sa il lansam in stil PSD_istic cam cum lansa Ponta autostrazi si se surpau a doua zi. DIn fericire, nu toata lumea „codeaza pentru web” si sunt branse (din pacate din ce in ce mai putine) unde „first day fix” e echivalent cu o linie de productie pusa pe cric.

      Deci, probabil ca nu mai e mult si o sa facem boostere care sunt bug-fix-uri la vaccinul principal. Va urez succes.

    • Croco,
      În medicină se testează într-un singur mod :
      „Evidence based medicine.”
      Mai pe românește, se încearcă și se observă. Asta cere timp pentru observarea reacțiilor adverse, a eficienței. Computerul cuantic nu poate comprima timpul. Un studiu pe 100 de zile arată eficiența și reacțiile adverse pe 100 de zile maxim, presupunând prin absurd că li se administrează voluntarilor în secunda 1.

  9. Alianța va publica anunțul de recruți pentru eliberarea planetei, cei din faza experiemntală a orcărei autorizări de medicament. G4media arați și anunțul de recrutare cobailor?

  10. :))))) Se vor depune inca 329.000 pagini si pt acest nou „booster” asa cum s`au depus pentru „vaccin” ? Si daca cei de la Admin Medicamentelor au cerut 55 de ani sa le faca pe acelea publice, ca sa vada si pacalitu ce a bagat in el, vor cere inca 55 si pt acesta ?

  11. Lasati copiii sa vina la mine!

  12. Până la 100 de ani pot fi clasificate informațiile oricărui stat. Cu toate astea nu cred în băile promise de ongeuri ungurești.

  13. Sunt vaccinat, sunt din categoriile de risc mare, am avut covid, am tusit putin am ramas fara miros si cam atat. Alti suverani in aceeasi situatie de sanatate ca a mea acum miros florile la radacina. Atata timp cat ma protejeaza sa nu o mierlesc pot sa fac covidul si de 5 ori ca nu-mi pasa.

  14. Păstrați calmul, in 100 zile apare alta tulpină !
    Băgați doze la greu … sunt 100% EFICIENTE si SIGURE !

  15. Ca de obicei la articole despre vaccinuri se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kur gen mario zis cario zero, AB un analfabet, motz zis hotz, vct zis veceu, si inca vreo cativa beliti cu gimnaziul facut cu greu la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sir despre tehnologia 5G sau despre pericolele vaccinurilor. Te-apuca rasul si mila cand ii vezi asa tembeli.

    • @ Veorica Bideu Xi
      Știm ca ai fost șefă de promoție la 2 facultăți de la UniBuc (nu Bioterra, nu Athenaeum).
      Si ca ai avut media 10 la Bac.
      Bagă d(u)ozele si booster-ele, ca naveta spațială Challenger !

    • Te simiti cq un hotz mai asta motz? Sau pur si simplu esti un tembel incurabil.

  16. Melanie laie, laie bucalaie , nu aveai cum sa lipsesti de aici.

  17. Vad ca nimeni nu vorbeste despre testele pe care companiile vor trebui sa le faca pentru noul vaccin. Sau nu se mai testeaza noile vaccinuri? Ar insemna inca 3-4 luni de testare si aprobare. Un vaccin nou nu este precum o reteta de prajituri pe care o descoperi pe internet, o prepari, iar apoi o servesti imediat. „O noua varianta de SARS-cov-2 „Omacron”? Nici o problema! Pfizer are solutia. In numai 2 saptamani a dezvoltat un nou vaccin eficient care se poate face ca supliment alimentar!” („Acesta este un medicament. Pentru informatii suplimentare va rugam adresati-va medicului sau farmacistului”).

  18. Ura,vreau si eu hapspe mii de imunizari boosterizate se poate? 🤡🤡🤡🤡🤡

  19. Cat mai multe oite vax inate.

  20. Black in…! Strike Alain, like before 1989. Usual, brothers !