G4Media.ro

Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga miliarde de dolari de pe urma…

sursa foto: Pexels

Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva COVID-19, susțin analiștii

Producătorii de medicamente Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga probabil, în următorii ani, miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva COVID-19, pe o piaţă care ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari ale vaccinurilor pentru gripă, potrivit analiştilor şi investitorilor în sectorul sănătăţii, transmite Reuters.

Timp de mai multe luni, companiile au declarat că se aşteaptă ca persoanele complet vaccinate să aibă nevoie de o doză suplimentară din vaccinurile lor pentru a menţine protecţia în timp şi pentru a evita noile variante de coronavirus. Acum, o listă tot mai mare de guverne, inclusiv din Chile, Germania şi Israel, au decis să ofere doze de rapel cetăţenilor în vârstă sau persoanelor cu sistem imunitar slab în faţa variantei Delta cu răspândire rapidă. Joi târziu, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat o doză de rapel din vaccinurile de la Pfizer şi Moderna pentru persoanele cu sistem imunitar compromis.

Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, şi Moderna au realizat cumulat vânzări de vaccinuri pentru Covid-19 de peste 60 de miliarde de dolari, pentru 2021 şi 2022. Acordurile includ furnizarea celor două doze iniţiale ale vaccinurilor lor, precum şi rapeluri de miliarde de dolari

Pentru viitor, analiştii au prognozat venituri de peste 6,6 miliarde de dolari pentru vaccinul Pfizer/ BioNTech şi 7,6 miliarde de dolari pentru Modernam în 2023, în principal din vânzările de rapel.

În cele din urmă, aceştia văd că piaţa anuală se aşează la aproximativ 5 miliarde de dolari sau mai mult, pe această piaţă urmînd să concureze şi alte companii.

Producătorii de vaccinuri spun că dovezile scăderii nivelurilor de anticorpi la persoanele vaccinate după şase luni, precum şi o rată crescândă de infecţii descoperite în ţările afectate de varianta Delta susţin nevoia vaccinurilor de rapel.

Unele date timpurii sugerează că vaccinul Moderna, care oferă o doză mai mare la început, poate fi mai durabil decât vaccinul lui Pfizer, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă acest lucru este influenţat de vârsta sau starea de sănătate a persoanelor vaccinate.

Ca urmare, este departe de a fi clar cât de mulţi oameni vor avea nevoie de rapeluri şi cât de des.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Asa e in capitalism. Profit.

    Doar nu suntem in comunism sa eliberezi patentele ca sa produca si india vaccin pt ai lor. Cine n-are sa moara. Banu sa iasa.

  2. Un reputat infecționist român din Olanda demontează mituri legate de vaccinul anti-Covid
    (30 DECEMBRIE 2020, g4media)

    Mitul numărul 3: Vaccinul (Pfizer-BioNTech) și celelalte aflate în dezvoltare sunt produsul unor miliardari ai lumii, care au și declanșat pandemia intenționat
    „Cine spune asta, nu este la curent cu economia produselor farmaceutice. Banii și bogăția nu se fac din vaccinuri și boli infecțioase. Un vaccin costă între 10 și 20 de dolari. În plus, sunt plătite de guvern, nu de oameni. Apoi un vaccin se face o dată, de două ori, de trei ori în viață. Cele care trebuie date de mai multe ori sunt cele anuale, așa cum este cel antigripal.
    Câștiguri mari nu se fac dintr-un medicament sau vaccin care se dă de câteva ori în viață, ci se fac din bolile cronice”.

    • Unul dintre cercetătorii români de rang pe care îi avem în străinătate vorbește pentru G4Media.ro despre pandemia de coronavirus și despre necesitatea vaccinării anti-Covid. Este vorba despre profesorul Mihai Netea, imunolog și specialist în boli infecțioase, care conduce departamentul de medicină experimentală de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda.

    • Cu materialul clientului:

      “Unul dintre cercetătorii români de rang pe care îi avem în străinătate vorbește pentru G4Media.ro despre pandemia de coronavirus și despre necesitatea vaccinării anti-Covid. Este vorba despre profesorul Mihai Netea, imunolog și specialist în boli infecțioase, care conduce departamentul de medicină experimentală de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda.”

    • Și de unde are guvernul bani să cheltuiască pe vaccine, nu din banii plătitorilor de taxe? Dacă crezi că scapi cu două doze și te întorci la libertățile de dinainte de pandemie cred că nu ești atent la ce se întâmplă.

  3. Hehe… ăsta e studiul de tip antivaccinist făcut de firmele care fac aceste vaccinuri (mi-am făcut studiul meu, am gândit cu capul meu, etc).
    Sudiile medicale neimplicate financiar spun altceva.
    Spre exemplu: cei care au facut SARS atunci cand a apărut si au supraviețuit, 17 ani mai târziu au avut imunitate anti SARS-Cov2. Ceea ce arată ca este posibil ca odată ce faci boala/vaccinul memoria imunității să dureze poate zeci de ani!
    De aceea UK, Danemarca, SUA decid ca in prag de val pandemic sa renunțe la obligativitatea de a purta mască.
    Cine e vaccinat și face boala va avea risc de 25 ori mai redus de a muri – de la 2% la 0.08% – apropiat de riscul de deces la gripa sezonieră si la copii.
    Odată ce face boala mult mai usor decât dacă n-ar fi fost vaccinat câștigă imunitate si la restul porțiunilor din virus, nu doar la spike, zona cu care se prinde de celule. Atunci se încheie imunizarea vaccinatului.
    Nevaccinatii se vor imuniza 2% (dacă spitalele sunt goale) până la 7% prin deces. Decedatul nu se va mai putea îmbolnăvi a doua oară deci într-un fel ciudat poate fi considerat imunizat. Pentru restul nevaccinatilor va fi imunitatea naturală.
    Semnale deja apar: FDA recomanda să nu se facă a treia doza, decât la cei cu boli imune grave.
    Dacă nici UE nu va trece la așa ceva, se poate spune că firmele ce fac vaccinurile nu vor mai avea profituri atât de mari (oricum nu voi plânge de mila lor).

    • UE deja se indreapta spre doza 3 nediscriminat. Franta va incepe, in septembrie, cu cei care au fost vaccinati la inceput, prin ianuarie – februarie. E drept ca sunt persoane in varsta in general.
      Israelul a coborat varsta pentru a 3a doza deja la 50 ani.
      Cu pasi marunti, asa s-a mers de la inceput cu vaccinarea, pana au reusit sa treaca de 50% si au inceput sa impuna. Va fi la fel cu doza 3.

      In Franta, se pune de asemenea problema valabilitatii permisului la cei care ar trebui sa faca a treia doza dar aleg sa nu o faca. Deocamdata, varianta oficiala e ca permisul va fi in continuare valabil. Stim insa foarte bine cum evolueaza treaba asta, am vazut-o peste tot, de la „stati linistiti ca nu va fi niciodata obligatoriu” pana la discriminarea si limitatea libertatii prin permis.

      https://www.lefigaro.fr/conjoncture/troisieme-dose-de-vaccin-les-personnes-eligibles-garderont-un-passe-sanitaire-valable-20210813

      Vom vedea peste cateva luni cat de valabil va mai fi…

  4. Trebuie să fii mare analist să-ți dai seama de un lucru elementar, așa e!

  5. Nu ca oile care stau pe FB. Mda.

  6. Normal că câștigă miliarde când guvernele își obligă cetățenii să se vaccineze cu forța.

  7. Gata? V-ati dat cu parerea, antivaccinistilor, expertilor? Mare oportunitate de umplut grila de comentarii. Castiga bani companiile care au facut vaccinul.

    Normal, da, chiar asa, evident.
    V-ati vaccinat?

  8. probabil ca miliardarii lumii viseaza la nemurire si au facut un plan sa sponsorizeze firmele medicale sa cerceteze domeniul dar nu au vrut sa bage mana in buzunarul propriu cand buzunarul oamenilor de rand e asa de usor de accesat