G4Media.ro

Pfizer cere autorizarea dozei booster de vaccin anti-COVID-19 pentru tinerii de 16-17…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Pfizer cere autorizarea dozei booster de vaccin anti-COVID-19 pentru tinerii de 16-17 ani din Statele Unite

Pfizer a anunţat marţi că a depus o cerere de autorizare pentru o doză de booster a vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenţii de 16 şi 17 ani din Statele Unite, pe fondul îngrijorării cu privire la apariţia variantei Omicron, transmite AFP, citată de Agerpres.

Doza booster este în prezent autorizat de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din SUA pentru toţi adulţii cu vârsta peste 18 ani, la şase luni după ce au primit seria iniţială de injecţii. Primele două injecţii sunt autorizate de la vârsta de 5 ani.

Marţi, „am depus o cerere la FDA pentru a extinde autorizaţia de urgenţă a unei doze de rapel (booster – n.r.) a vaccinului nostru COVID-19 pentru a include tinerii de 16 şi 17 ani”, a scris pe Twitter Albert Bourla, şeful Pfizer.

„Speranţa noastră este să oferim o protecţie puternică pentru cât mai multe persoane, mai ales în lumina noii variante”, a adăugat el cu referire la Omicron.

Experţii sunt îngrijoraţi de faptul că această variantă reduce eficacitatea vaccinurilor, deoarece are multe mutaţii ale proteinei spike, care este cheia sa de intrare în celule.

Dar oamenii de ştiinţă cred că doza booster ar putea ajuta la menţinerea acestei protecţii, în special prin creşterea nivelurilor de anticorpi care luptă împotriva virusului în organism.

„Când le întăriţi, obţineţi un nivel atât de ridicat, încât, chiar dacă mutaţiile diferitelor variante scad nivelul de protecţie, tot sunteţi în intervalul unui anumit nivel de protecţie”, a explicat marţi consilierul Casei Albe privind criza sanitară, Anthony Fauci, într-o conferinţă de presă.

„Şi acest lucru se manifestă cel mai mult printr-o protecţie împotriva cazurilor severe de boală, care duc la spitalizare”, a adăugat el.

Dacă peste 200 de cazuri ale variantei Omicron au fost confirmate în 20 de ţări, potrivit autorităţilor sanitare americane, aceasta nu a fost încă detectată în Statele Unite, unde varianta Delta rămâne ultra-dominantă.

Pe de altă parte, adolescenţii sunt în general mult mai puţin susceptibili decât persoanele în vârstă să dezvolte un caz sever de boală.

De asemenea, ei sunt mai predispuşi la un risc crescut de miocardită, inflamaţie a muşchiului inimii, după vaccinarea cu serurile Pfizer şi Moderna, ceea ce a determinat autorităţile să adopte o atitudine precaută în ceea ce priveşte rapelul la categoriile tinere de populaţie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Să-l credem pe F(r)au(d)ci, știe ce spune !

  2. Si va primi autorizarea, in urma celor 500.000 de pagini depuse ca documentatie, urmand sa fie declasificate prin 2729.