G4Media.ro

Pfizer începe studiile clinice pentru un medicament anti-COVID-19 / În studiile de…

Pfizer începe studiile clinice pentru un medicament anti-COVID-19 / În studiile de laborator, produsul ar fi avut o acţiune puternică împotriva coronavirusului

Compania farmaceutică Pfizer a început testele clinice pentru un medicament antiviral împotriva COVID-19, administrat pe cale orală şi care ar putea fi prescris pacienţilor la primele semne de infectare, relatează marţi Reuters, citată de Agerpres.

Compania americană, care a produs împreună cu cea germană BioNTech primul vaccin anti-COVID-19 autorizat în SUA, afirmă că acest medicament candidat a avut în studiile de laborator o acţiune puternică împotriva virusului SARS-CoV-2.

Medicamentul testat, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care previne replicarea virusului în celule. Administraţi singuri sau în combinaţie cu alte antivirale, inhibitorii de protează s-au dovedit eficienţi în tratarea afecţiunilor provocate de alţi viruşi, cum ar fi HIV sau hepatita cu virus C, notează compania Pfizer.

Ea consideră că această clasă de molecule poate oferi tratamente anti-COVID-19 bine tolerate, întrucât actualele tratamente care funcţionează pe aceleaşi principii nu au stârnit temeri privind siguranţa.

Compania Pfizer studiază de asemenea un antiviral administrat intravenos în teste clinice preliminare pe pacienţi COVID-19 spitalizaţi. Cele două tratamente studiate, cel oral şi cel intravenos, ”pot crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuşi survine”, spune Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

Medicamentul candidat al Pfizer se află în urma a două tratamente antivirale aflate în prezent în studii clinice de etapă intermediară, primul fiind dezvoltat de Merck & Co împreună cu Ridgeback Bio, iar celălalt de Roche Holding şi Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul, produs de Gilead Sciences, este deocamdată singurul tratament anti-COVID-19 aprobat în SUA de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Această agenţie a dat autorizaţia de urgenţă şi pentru terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, bazată pe combinaţia a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, şi de asemenea pentru terapia cu anticorpi produsă de Regeneron.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dupa succesul cu Zoloft, Sortis,… pare ca cei de la Pfizer sunt pe drumul câstigator.
    Antivirusii pentru calculatoare n-au avut atat succes..