G4Media.ro

Pfizer se aşteaptă să vândă vaccinuri anti-COVID-19 în valoare de 26 miliarde…

Foto: G4Media.ro

Pfizer se aşteaptă să vândă vaccinuri anti-COVID-19 în valoare de 26 miliarde de dolari în 2021

Producătorul american de medicamente Pfizer Inc a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech SE, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global, transmite Reuters.

Compania americană se aşteaptă acum la vânzări de 26 miliarde dolari de pe urma vaccinului în 2021, după ce anterior estima 15 miliarde dolari. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, Pfizer va livra anul acesta 1,6 miliarde doze de vaccin.

Costul şi profitul brut de pe urma vaccinului sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi BioNTech.

De asemenea, Pfizer se aşteaptă să raporteze profit de pe urma vaccinului.

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul din primele vaccinuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul farmaceutic să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Sursa: Agerpres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Dacă Pfizer ar crea și locuri de muncă, de la nivel operațional până la funcții de leadership, pentru cetățenii din țările care-i generează acele venituri, job-uri care să fie proporționale cu sumele încasate din țările respective = nu aș avea nimic de „comentat” acum.

    • „job-uri care să fie proporționale cu sumele încasate” = oameni care sa justifice salariul? sau angajari ca la stat, adica nu pe banii tai?
      Sunt curios cum ai proceda tu cu propria firma – anul acesta voi avea profit de 3 ori mai mare, asa ca voi dubla numarul de angajati fara a avea nevoie de ei, doar asa, sa mai impart profitul.

    • Relativ proporțional, dar nu absolut deloc cât să-și păstreze un profit nesimțit. Pe lanțul trofic este o karma pentru acest tip de comportament egotic scuzat de: „e capitalism!” Dacă surprinzi toate detaliile impactului deciziei tale de a face profit nesimțit, vei vedea că undeva, pe lanțul creării de valoare adăugată care iți generează profitul, există o suferință cauzata tocmai datorită resistribuirii incorecte sau insuficinete a valorii adăugate către cei care o creează de facto sau catre cei care platesc prin intermediari pentru profitul tau! Exemplu? statul roman a facut multi-milionari in Romania niste specimene de iq si moralitate sub-mediocra, prin atribuirea catre acestia de contracte pe baze ilegale, iar costurile au fost platite din taxele si impozitele contribuabilor, multi foarte saraci, dar taxati astfel incat sa faca nemeritusoul y profit, sa-i cheltuie pe iahturi in strainatate . În procesul de creare a profitului sunt numeroși factori implicați.

      Pfizer & BioNTech și alte firme din domeniu, au avut norocul unui context favorabil numit pandemie care a creat o cerere de sute de milioane de doze pentru fiecare din vaccinurile lor, însă statele platesc costurile necesare achiziționării vaccinurilor lor prin credite pe care le vor plati ulterior cetățenii prin taxe! Sigur că în orice poveste există winners and losers și este mai bine să te adaptezi să fii un câștigător, dar in contextul asta trebuie să existe un echilibru stabilit de o organizație de reglementare pentru că pandemia a forțat cererea pentru vaccin, a fortat statele sa ia credite mai mari si le va forta sa taxeze cetatenii in urmatorii 10 ani pentru a plati pentru profitul actual al acestor firme producatoare de vaccin + dobanzile la creditele luate de la banci + alte cheltuieli generate de pandemie care a redistribuit taxele ce vor fi incasate pe munca VIITOARE a oamenilor catre conturile celor care s-au imbogatit ACUM.

    • Foarte comunista ideea cu limitarea voluntara a profiturilor. Daca au un produs care este cerut pe piata indiferent de context inseamna ca sunt buni afaceristi,profiturile le vor fi impozitate de tara de resedinta si atat. De ce ar investi bani in Romania doar pentru ca am cumparat si noi cateva vaccinuri,ei au un produs noi avem optiunea de a-l cumpara sau nu. Karma e pentru filmele de Bolywood nu pentru capitalism.

    • Profit nesimtit?
      Si Apple a avut norocul unui context – lumea a vrut smarphone. Si nu orice fel de smartphone, ci iPhone.
      Si legat de avalansa de ‘argumente’, nu-mi dau seama ce vrei de fapt – un stat cu influenta mai mare care sa decida ce inseamna profit ‘nesimtit’ si sa-l imparta in mod ‘corect’ sau un stat cu influenta mai mica fara atat de multe parghii de a semna contracte in stanga si in dreapta pe banii altora.

      Legat de curiozitatea mea. Tu, Diana, ai o firma unde esti singurul actionar:
      – 10 angajati, care lucreaza de buna voie pentru salariul pe care tu il oferi
      – profit net 100.000 RON anul trecut
      – profit net 300.000 RON anul acesta
      – Ce faci cu diferenta de profit de 200k RON de anul acesta?

      Daca vrei sa dai un bonus angajatilor, foarte bine, da-l. Poti sa dai tot profitul bonus catre angajati.

      Insa, daca-mi spui ca mai angajezi incat 5 oameni doar pentru ca acum ai mai multi bani dar fara sa ai nevoie de ei, inseamna ca te gandesti la compania clasica de stat unde de fapt tu nu cheltuiesti banii tai.

  2. Noroc cu pandemia ca altfel falimenta.
    În războiul dintre patente și pandemie câștiga patentele.

  3. Daca produsul lor ar fi fost cumparat direct de catre cetatean nu as fi comentat dar atita timp cit cumpara guvernele in numele si pe banii cetatenilor pot sa comentez .

    Uite asa fac niste ordinari profit . Ce vinzare la bucata sau la galeata …. cu vaporul daca reusim sa influentam guverne . Ca doar banul gros la ele se afla nu la cumparatorul cu banii in batistuta .

    Ca imi amintesc acum de aia cu cip-urile …..

    https://www.g4media.ro/lipsa-globala-de-cipuri-va-persista-pentru-cativa-ani-afirma-seful-intel.html

    Ati inteles ?!

    Citiva ani e stabilita treaba sa creasca preturile la cip-uri …..Si profiturile lor ….

  4. …prosti…si intelepti!
    …ce alegi?

  5. …vorba lunga…saracia omului!
    …vitá…nu te intepa…ca e Vai de capul tau!

  6. @andi
    „Comunista” este ideea in sine, produsul nu prea se cere in cazul de fața, mai mult se impune ( vezi pasapoarte verzi ,masti,restrictii) ,gandeste-te ce sansa ai aveau tu, ca antreprenor sa scoti un produs la care guvernele lumii sa-ti faca *promovare (si ce promovare!!) , iar , daca produsul are o calitate îndoielnică ( nu vorbim de decese) tu nu risti absolut nimic (riscurile sunt preluate de guverne)
    Daca asta e CAPITALISM ?? Ce il face diferit de COMUNISM ?? De DICTATURA??

    • Asta se cheama afacerea secolului: chiar daca produsul e naspa, sau produce efecte negative, tu nu ai nici o obligatzie pt ca ai pasat o guvernelor unse dinainte cu ceva cashcaval. Si se vede la incasarilor acestor sacali.

    • Fata de alte vaccinuri, calitatea celor mRNA extraordinara. Vaccinuri cu eficacitate 95% si numar de decese suspecte dupa vaccinare sub 1 caz la un milion mai rar au existat. Chiar merita fiecare cent noua tehnologie folosita.

      Costurile cu vaccinarea pentru o tara ca Romania sunt doar de ordinul sutelor de milioane de dolari. Dar COVID-ul a produs daune directe economiei doar in 2020 in valoared e 8 miliarde de dolari, fara sa luam in calcul daunele pe termen lung.

      Cu cifrele astea, tu ce zici, merita sau nu merita vaccinurile? Vrei sa pierdem inca 8 miliarde din PIB si in 2021, sau sa platim cateva sute de milioane de dolari pentru vaccinuri?

  7. Cam asa s-a dat ok-ul la acest vaccin:
    https://apnews.com/article/donald-trump-business-mark-meadows-coronavirus-pandemic-0902fbb041b0459e55da86be75b1457a
    In rest, e istorie. Si profituri babane.
    „Pentru utilizarea in regim de urgenta” oare inseamna ceva dpdv al raspunderii?