G4Media.ro

Piața criptomonedelor nu este ferită de noi furtuni / Deutsche Bank estimează…

Piața criptomonedelor nu este ferită de noi furtuni / Deutsche Bank estimează o cotație a bitcoin de 27.000 de dolari la sfârșitul anului

Piața criptomonedelor, care a suferit două căderi majore în lunile mai și iunie, nu este la adăpost de o nouă furtună, consideră cel mai recent studiu al Deutsche Bank, consultat de BFM.

Raportul citează în special crizele recente ale unor companii cripto de pe piață, de la Celsius la Three Arrow Capital și Babel Finance.

„Complexitatea sistemului”

„Căderea liberă a criptomonedelor ar putea continua din cauza complexității sistemului. Este dificil de stabilizat prețul token-urilor, deoarece nu există modele comune de evaluare, așa cum ar putea exista pentru acțiuni”, se arată în raport.
Toate companiile cripto aflate în criză sunt evidențiate în special pentru gestionarea deficitară a lichidităților lor. Acest factor a fost cel care a dus la falimentul marilor bănci americane în 2008.

„În plus, piața criptomonedelor este foarte fragmentată. De asemenea, este probabil ca tranzacțiile speculative să implice mai multe criptomonede în același timp, ceea ce sporește efectele de contagiune. Orice lichiditate care ar putea exista pe aceste piețe s-ar putea evapora rapid, erodând încrederea în prețuri și crescând probabilitatea de contagiune”, continuă raportul.

Raportul subliniază, de asemenea, mediul macroeconomic sumbru în care Rezerva Federală a SUA (Fed) este „departe de a-și fi încheiat ciclul de înăsprire” și în care se așteaptă în continuare decizii suplimentare din partea Băncii Centrale Europene (BCE). Pe măsură ce piața criptomonedelor devine din ce în ce mai corelată cu piețele financiare tradiționale – în principal Nasdaq – un „nou șoc macroeconomic ar putea testa minimele recente ale criptomonedelor și ar putea reaprinde riscurile de contagiune în ecosistemul financiar descentralizat (DeFi)”, se arată în raport.

Bitcoin ar putea ajunge la 27.000 de dolari

În acest context, cât de jos ar putea coborî bitcoin? Regina criptomonedelor se tranzacționează, la momentul redactării acestui articol, la puțin sub 20.000 de dolari. Acesta a pierdut peste 70% din valoare de la maximul istoric din noiembrie anul trecut, când se tranzacționa la 69.000 de dolari. Dincolo de crizele interne pe care le poate cunoaște piața, cum variază prețul bitcoin? Raportul menționează diferiți factori. Pe de o parte, așa-numitul factor psihologic sau comportamental, „adesea irațional”. „Valoarea unui bitcoin va continua să crească și să scadă în funcție de ceea ce cred oamenii că valorează”, se arată în raport.

De asemenea, dincolo de fenomenul clasic al cererii și ofertei și de corelația din ce în ce mai evidentă dintre criptomonede și piața tradițională, alți factori intră în discuție. Pe de o parte, lichiditatea bitcoin „este scăzută în raport cu valoarea sa globală și cu numărul de bitcoini în circulație”, iar pe de altă parte, deținerile de bitcoin sunt concentrate în foarte puține mâini, cele ale „marilor balene”, care pot influența prețul său. Studiul subliniază că doar 0,04% dintre deținătorii de Bitcoin dețin peste 60% din totalul bitcoinilor în circulație.

Potrivit raportului, pe baza corelației din trecut dintre bitcoin și S&P 500, bitcoin ar putea ajunge până la 27.000 de dolari până la sfârșitul anului.

„Aceasta ar reprezenta o creștere de 32% față de prețul său actual, dar tot mai puțin de jumătate din maximul istoric atins în noiembrie anul trecut”, se arată în raport.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cine da 27 de mii de dolari pe un Bipcoin ? Sunt Aparate automate care cer bani pe Bipcoin . Dar cum se Fabrica Bipcoinul ?

    • Esti prea destept de pui intrebarile astea. Cum te-ai prins tu asa de unul singur de felul in care se fabrica bitcoin. Lucrezi la B.E.C?

  2. cine are bani de pierdut pusi deoparte, poate investi in continuare in crypto

    mai trist e ca povestile cu cei doi frati orfani din India care au devenit miliardari peste noapte, au aprins imaginatia (pr osti a) multora

  3. Dar ce zice de mine că am investit 45000 de euro în yernfinance și am câștigat 186 000 profit în 7 lunii.

  4. Am cumpărat Bitcoini transferul banilor a fost făcut prin Moonpey într-un portofel cum se poate afla proprietaru portofelul? După o săptămână am fost anunțată de brokerul care sa ocupat de tranzacționare de profitu pe care l-am avut Am vrut să retrag profitu pe card și la revedere nu am putut Ați putea sa îmi dați un sfat ce aș putea face Vă multumesc aștept un răspuns daca se poate

  5. Nu mai poți face nimic. Când faci un transfer,adresa de portofel o scrii cu copy/paste,nu o scrii la tastatură și verifici să vezi dacă este completă. Dacă ai greșit un caracter din adresa de portofel, monedele tale virtuale nu se vor duce nicăieri,se vor pierde. Șanse 0,0001% să fericești pe cineva. Cine a făcut tranzacția ar trebui să răspundă,mai ales că este un broker și știe cu ce se mănâncă, poate brokerul tău nu este ok, merge la intimidare până abandonezi, ce îl interesa pe el să te anunțe că ai făcut un pic de profit, el s-a ocupat doar de tranzacționare pe care a făcut-o sau nu. Nu poți dovedi nimic,doar că ai plătit, brokerul tău dacă este prost sau hoț trebuie să plătească.