G4Media.ro

Piața de automobile din UE: în 2019 au crescut cumpărările de mașini…

Sursa foto: Pexels

Piața de automobile din UE: în 2019 au crescut cumpărările de mașini electrice și hibride în detrimentul celor pe motorină, dar Dieselul are un ușor reviriment în Germania și România

Datele Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), citate de Asociația Producătorilor și Importatorilor (APIA) arată că în prima jumătate a acestui an vânzările de automobile motorină din UE au scăzut față de anul trecut. Piața auto europeană a înregistrat o creștere a vânzărilor de automobile cu combustibili alternativi de la 6,8% la 8,9%.

În prima jumătate a anului 2019, achizițiile de mașini pe motorină reprezintă 31,7% din piață (față de 37,1% anul trecut), în timp ce benzina reprezintă 59,4% (față de 56,1%).

Datele industriei europene arată însă că, pe fondul depasirii problemelor legate de durata formalitatilor si cerintele tot mai complexe ale omologarii, în unele state membre UE, precum Germania și România, cifrele indică un reviriment al cererii de autoturisme cu motoare diesel.

APIA susține că motoarele diesel de ultima generatie, fabricate dupa 2017, corespund unei normei de poluare (Euro6d-Temp) care le face ”aproape la fel de prietenoase cu mediul ca și cele actuale pe benzină”.

În România, o problemă majoră e faptul că autoturismele cu motoare diesel reprezinta 76,5% din totalul importurilor de autoturisme second-hand, circa două treimi din acestea fiind din categoria celor foarte poluante, cu un impact negativ major asupra mediului și sănătății populației.

Foto: Automobile electrice (Sursa: Pexels.com)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Automobilele electrice și chiar cele hibride sunt inca foarte scumpe că preț de achiziție și nici in exploatare nu sunt foarte ieftine. Ca durabilitate motorul Diesel este in continuare referința.
    Economic vorbind electricele (oarecum pompos intitulate „ecologice”, dar poluează și ele) nu pot supraviețui fără subvenții generoase. Fara masuri administrative (interziceri) mașinile Diesel ar domina in continuare piața.

  2. Eventual au crescut vanzarile 🙂

    Chiar nu reusiti sa traduceti mai ok niste articole?

  3. Sunt categoric pentru tehnologie si pentru a respira un aer mai curat, dar pana in acest moment masinile electrice sunt doar in faza de test. O masina electrica ar fi ideala ca a doua masina, dar cati isi permit acest lucru?

    O masina electrica (cel putin in Romania) impune schimbarea stilului de viata, iar calatoriile lungi cu masina ar deveni aproape imposibile. 1500 km intr-o zi devin istorie cu tehnologia electrica actuala.