G4Media.ro

Platforma online Diaspora Hub va reuni asociațiile și bisericile românilor din străinătate,…

sursa foto: MApN

Platforma online Diaspora Hub va reuni asociațiile și bisericile românilor din străinătate, grupurile de acțiune și autoritățile, pentru ca românii de pretutindeni aflați în dificultate să poată cere sprijin

Românii de pretutindeni aflați în dificultate din cauza crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus vor avea la dispoziție o platformă online prin care să ceară sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate peste hotare.

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro-bono la acest proiect, anunță Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații sunt invitate să se înscrie pe platformă, completând un chestionar.

Platforma va fi operațională în curând, dar asociațiile, bisericile și grupurile de acțiune care doresc să ajute pot completa formularul încă de pe acum.

Ulterior acestui moment, românii aflați în dificultate vor putea fi ghidați ușor către grupurile care le pot oferi sprijin, fie că este vorba despre livrarea unor cumpărături, de sprijin cu traduceri, informații utile sau alte forme de asistență atât de necesară în această perioadă.

Scopul platformei este de a colecta date despre starea cetățenilor români care locuiesc în străinătate, evaluarea zilnică a stării lor, informarea și oferirea de sprijin pentru aceștia.

Orice cetățean care locuiește în străinătate își poate crea un cont în platformă unde, cu ajutorul unui chestionar simplu în care configurează ce nevoi are, este îndrumat spre ajutor specific. Aceste date sunt centralizate și transmise către autoritățile consulare. Utilizatorii pot să-și monitorizeze starea de sănătate cu ajutorul unor formulare completate recurent, pentru ei și pentru alți membri ai familiilor lor.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Mai ales bisericile. Alea sunt cele mai importante.

  2. La toata diaspora care a venit in tara PLACUTA SUEDEZA,asta e sprijinul oferit de noi romanii.

  3. Care romani de pretutindeni? Am vazut doar ciori, hoti si prostituate.

    Biserica ce treaba are cu astia? Aaaa, si ei sunt hoti. Am inteles, merci!