Ploaia anuală de meteoriţi Perseide a luminat cerul din întreaga lume
Ploaia anuală de meteoriţi Perseide a luminat cerul din întreaga lume, spre încântarea celor care sperau să vadă o stea căzătoare, scrie BBC, citat de news.ro.
Fenomenul aduce până la 100 de meteori pe oră, când Pământul se loveşte de resturile lăsate în urmă de cometa 109P/Swift-Tuttle.
Pe măsură ce resturile lovesc atmosfera Pământului, acestea ard, rezultând sclipiri luminoase cunoscute sub numele de stele căzătoare, care pot fi observate cu ochiul liber.
Spectacolul natural are loc în fiecare an la o dată similară în lunile iulie şi august, iar anul acesta a atins apogeul între noaptea de sâmbătă spre duminică şi primele ore ale dimineţii.
Meteoriţii – care pot fi mici ca un bob de nisip sau mari ca un bob de mazăre – lovesc atmosfera Pământului cu viteze 215.000 km/h. Resturile arzătoare nu reprezintă niciun pericol pentru oameni.
În acest an, All Sky Fireball Network al Nasa, care observă meteoriţii cu ajutorul unei reţele de camere, a detectat primul meteorit Perseid pe 26 iulie.
Ploaia de meteori se numeşte „Perseide” deoarece meteorii par să provină din constelaţia Perseus – numită după un personaj din mitologia greacă.
I was out for an hour last night watching the #Perseids. Only saw one, but I was looking in the wrong direction for this almost simultaneous pair of #meteors. The longer one isn't a Perseid. pic.twitter.com/pL8BG3fVTv
— Jamie Shepherd (@JamieShepherd1) August 9, 2023
Amazing! Go outside and lookup for a few hours#Meteor #perseid pic.twitter.com/7i4ZVBNoeB
— Marc Mojica (@MarcMojica) August 13, 2023
#Perseids #PerseidMeteorShower #meteor #Perseid
🚨🌠The Perseid meteor shower has begun. pic.twitter.com/TCaMOYj9Gh
— Bot News (@BotNews18) August 13, 2023
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank