Ploaie de stele căzătoare în noaptea de 21 spre 22 octombrie. Pământul străbate un nor de praf lăsat de comenta Halley
În noaptea de sâmbătă spre duminică (21 spre 22 octombrie) va avea loc un fenomen astronomic inedit – Orionidele, o ploaie de stele căzătoare. Oamenii de știință spun că Pământul va trece printr-un nor de praf, care a făcut cândva parte din coada cometei Halley, iar cel puțin 20 de stele căzătoare pot fi observate pe oră, pe timpul nopții, scrie alba24.ro.
Orionidele sunt o ploaie de meteori care apar în mod regulat în timpul lunii octombrie, atunci când Pământul trece prin traiectoria cometei Halley.
Această cometă, una dintre cele mai cunoscute și observate comete periodice, lasă în urmă un traseu de particule de praf și detritus în spațiu.
Atunci când Pământul trece prin acest traseu în octombrie, particulele de praf se ciocnesc cu atmosfera Pământului și ard, creând ceea ce observăm ca „stele căzătoare” sau meteori.
Orionidele sunt numite astfel deoarece radiază din constelația Orion, adică punctul din cer de unde par să provină meteori.
Această ploaie de meteori poate fi observată în emisfera nordică a Pământului, dar este mai bine vizibilă în emisfera nordică, unde Orion se află mai sus pe cer în timpul nopții.
Citește integral pe alba24.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank