G4Media.ro

Ploi torențiale și pericol de inundații în zona Vadu Roşca, localitatea unde…

Sursa foto: ISU

Ploi torențiale și pericol de inundații în zona Vadu Roşca, localitatea unde apele au făcut ravagii în 2006

Autorităţile din Vrancea sunt în alertă după ce în zona Vadu Roşca, s-au înregistrat precipitaţii record, de aproape 100 de litri pe metru pătrat, transmite News.ro. Pentru că există risc de producere a unor viituri pe râul Putna, Consiliul Judeţean Vrancea a decis oprirea circulaţiei tuturor autovehiculelor pe podul provizoriu de la Vadu Roşca. Localitatea nu este izolată, însă şoferii trebuie să facă acum un ocol de aproape 15 km.

În Vadu Roşca, în 2005, au fost distruse 500 de case, alte câteva sute au fost avariate, iar nouă oameni au murit din cauza viiturilor.

În judeţul Vrancea a plouat abundent, sâmbătă, înregistrându-se cantităţi record de precipitaţii. De exemplu, conform măsurătorilor, la Vadu Roşca s-au înregistrat 96 de litri de apă pe metrul pătrat, potrivit News.ro.

„Oprirea circulaţiei vine ca urmare a măsurilor de siguranţă necesare în condiţiile în care râul Putna ar putea provoca pagube majore. Specialiştii au înregistrat o cantitate mare de precipitaţii, de 96 litri pe metru pătrat la Tulnici, în urmă cu puţin timp, astfel că se impun măsuri excepţionale. Le cerem scuze şoferilor pentru disconfort şi ne dorim să existe înţelegere în această perioadă complicată din punct de vedere meteorologic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Reluarea circulaţiei se va face imediat după ce se vor întruni condiţiile de siguranţă pentru traversarea podului provizoriu, au mai anunţat autorităţile vrâncene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Trebuie sa refacem zonele inundabile, apele trebuie sa aiba loc intotdeauna unde sa se reverse. Mai multa natura si mai putina agricultura!

    • Pai vezi ca gandesti gresit? Apele alea trebuiau sa fie directionate catre un curs de apa, prin canale sau zone mai joase. Dar ghici ce: canalele sunt desfiintare, iar in zonele joase s-au dat aprobari pentru a construi locuinte. Asa ca, sa plateasca cine a realizat mareata ctitorie de mai sus.

  2. „Reluarea circulaţiei se va face imediat după ce se vor întruni condiţiile de siguranţă pentru traversarea podului provizoriu, au mai anunţat autorităţile vrâncene.” Pe care pod? ca pe ala provizoriu l-a luat apa…