G4Media.ro

Ploieştiul, dublu faţă de media naţională la numărul de polițe de asigurare…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ploieştiul, dublu faţă de media naţională la numărul de polițe de asigurare împotriva dezastrelor naturale cumpărate de cetăţeni, după ce primarul a trimis notificări

Modificarea legislativă care prevede că primarii ar trebui să informeze cetăţenii de două ori pe an referitor la poliţa PAD şi la obligaţia achiziţionării acesteia va aduce îmbunătăţiri substanţiale la gradul de cuprindere în asigurare, dacă va fi aplicată, pentru că noi credem că foarte mulţi români nu ştiu despre existenţa acestei poliţe şi cum ar putea să o acceseze, a afirmat, marţi, directorul general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), Nicoleta Radu.

Potrivit acesteia, există deja un exemplu de succes – municipiul Ploieşti, care a ajuns la un grad de cuprindere în jur de 50%, după ce prevederea legislativă a fost aplicată, comparativ cu 23% cât este media naţională.

„În permanenţă încercăm să aducem modificări legislaţiei în vigoare, pentru că am observat că sunt anumite lucruri care nu funcţionează. În 2023, am modificat această legislaţie. Una dintre modificări se referă la verificarea poliţei de asigurare la cartea funciară pentru orice locuinţă, atunci când locuinţa este vândută, cumpărată sau face obiectul unei tranzacţii. Să ştiţi că această modificare a adus îmbunătăţiri substanţiale la gradul de cuprindere în asigurare”, a spus Radu, la masa rotundă cu tema „Ce (Cine) îi convinge pe români să nu-şi asigure locuinţele”, organizată de DC Media Group.

A doua modificare a fost cea referitoare la accesibilizarea distribuţiei poliţiei prin brokeri.

„Tocmai pentru că poliţele nu ajung în toate zonele rurale şi mici urbane, noi am găsit de cuviinţă să ajutăm această distribuţie şi să dăm posibilitatea şi brokerilor care ajung mult mai uşor în aceste zone să distribuie aceste poliţe. De asemenea, am introdus posibilitatea emiterii poliţelor multianuale, atunci când e vorba de credite pe durată lungă, astfel încât oamenii să nu cumva să uite să-şi reînnoiască poliţa şi să rămână descoperiţi. Şi acest lucru ne-a adus îmbunătăţiri”, a susţinut şeful PAID, transmite Agerpres.

Cea de-a patra modificare de la care se aşteaptă rezultate substanţiale este cea prin care primarii ar trebui să informeze cetăţenii de două ori pe an referitor la acest tip de poliţă şi această obligaţie.

„Noi credem cu tărie că mulţi, foarte mulţi români nu ştiu despre existenţa acestei poliţe, nu ştiu cum ar putea să o acceseze şi de aceea primarii au un rol foarte important şi vreau să vă spun că există deja exemple de succes. Există un municipiu care deja înregistrează o creştere substanţială. E vorba de Ploieşti, unde deja această informare a fost trimisă de primărie şi acolo gradul de cuprindere a depăşit sau în orice caz este în jur de 50% faţă de 23%, cât este media pe ţară. Şi vreau să vă spun că am observat în presă că şi domnul primar Toma (primarul din Buzău – n. r.) a făcut deja informare către cetăţenii din municipiu”, a adăugat Nicoleta Radu.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...