G4Media.ro

Plouă cu amenzi pe litoral între Năvodari și Vama Veche pentru construcții…

sursa foto: Inquam Photos/ Mircea Manole

Plouă cu amenzi pe litoral între Năvodari și Vama Veche pentru construcții și beach-baruri ilegale, mașini pe plajă, coșuri de gunoi lipsă sau șezlonguri înghesuite

Inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea-Litoral au aplicat, în ultimele două săptămâni, amenzi în valoare de 632.000 de lei atât operatorilor de plajă, pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, marţi, Agerpres.

Astfel, în perioada 28 iunie – 9 iulie, echipele de control ale ABA Dobrogea – Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Administraţii Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari şi Vama Veche, 772 de controale şi au fost impuse 1.239 de măsuri.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor operaţiuni au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare.

Amenzile au vizat cu precădere: construcţii ilegale pe plajă pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale, circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale, nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri, nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate, amplasarea de beach – baruri în locuri nereglementate contractual şi extinderea nepermisă a acestora, mai mult decât cea prevăzută.

De asemenea, a fost acordată atenţie monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.

Reprezentanţii ANAR precizează că acţiunile vor continua pe toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. asta nu e rau…. 🙂

  2. La cat jeg e in Romania, mai ales in locatii turistice, la munte, la mare ar trebui amenzi de 1 miliard euro/ an, 10 ani sa se mai domoleasca trendul.
    Aproape praf in ochi ce se face acum. Plajele si zonele limitrofe frumusetilor naturale si constantei sunt mari de jeg.

  3. Tre sa fii obsedat adaptat la mizerie sa mergi la plaja in Romania.

  4. am cateva „feedback”-uri de la amicii care sunt la mare, marea Neagră, România, cu familia.
    au crezut in „schimbarea în bine”, în lectia învățată în pauza forțata. mai nimic la pozitiv.
    pe langa preturile aiuritoare pentru servicii modeste un lucru nu este de înteles. de ce sunt permise boxele si muzica bubuitoare? decibelii arata nivelul de frustrare a multora. pe foarte multe plaje este instalat acest infern „muzical”.
    am primit la timp avertizarea.
    pentru familii cu copiii nu exista alegere.
    in ciuda timpului tomnatic vom alege totusi o statiune modesta dar cocheta, cu preturi rezonabile …de pe coasta Atlanticului.

    • Nu am inteles si nici nu voi intelege ce e cu muzica aia la boxe, data cat de tare, sa nu poti sa iti auzi nici gandurile. Am fost pe multe plaje din Europa, cu exceptia Turciei, dar nu am experimentat muzica asta sifilitica nicaieri, decat la romani. Si nu e doar la mare, asa e si prin alte orase din Romania, prin zonele pline de terase, restaurante, baruri.
      Eu nu inteleg ce-i cu dorinta asta de a auzi o muzica proasta si galagioasa in urechi, atunci cand de fapt ai vrea sa te relaxezi?

  5. Amenzile sunt prea mici si abaterile vor continua.
    Un calcul simplu arata ca la 1239 masuri, amenda media a fost de 510,09 lei / amenda. O asemena suma este ridicol de mica, daca mai iei in calcul ca se poate plati doar jumatate in 48 ore. Cu asemenea amenzi nu se face ordice. Ia sa nu se mai aplice amenzile minime, ci din contra sa se mearga spre maxim, sa vezi intr-un an de zile cum se cumintesc toti.

    • Termenul de 48 ore pe stil vechi a fost modificat, acum ai 15 zile sa achiti la jumatate de pret abaterea :))

    • @jean valjean – Fuuuuck, n-am stiut
      Cred ca s-au gandit legiuitorii ca nu intotdeauna este asa usor sa te imprumuti de la prieteni sau rude, asa ca au marit la 15 zile, ca poate asa ai timp sa iti gasesti fraierul :))

  6. Nici nu-i de mirare că foarte mulți preferă să meargă la vecini, preturi bune și confort.
    La noi merg spărgătorii de semințe și mulți certați cu civilizația, „patronii întrețin atmosfera cu o mâncare reîncălzită sau expirată alaturi de o manea .
    Mergeți pe litoral sa va convingeți ce fel de oameni sunt in România.