G4Media.ro

PLUS cere Parlamentului schimbarea preşedintelui Autorității Electorale Permanente, după întâlnirea acestuia cu…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

PLUS cere Parlamentului schimbarea preşedintelui Autorității Electorale Permanente, după întâlnirea acestuia cu ambasadorul Rusiei

PLUS cere Parlamentului schimbarea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, după ce acesta a discutat cu ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, despre o colaborare între autorităţile specializate în organizarea proceselor electorale din cele două ţări.

„PLUS cere Parlamentului României schimbarea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente. Acesta consideră oportun să negocieze un parteneriat cu Rusia în domeniul electoral. Aceeaşi ţară care este considerată, în rezoluţii repetate ale Parlamentului European, ca fiind responsabilă pentru amestec în procesele electorale europene, specialistă în atacuri hibride împotriva democraţiilor noastre”, se arată într-un comunicat al PLUS.

Preşedintele executiv al formaţiunii, Dragoş Tudorache, a precizat că societatea românească are nevoie de garanţia independenţei celor care gestionează procesul electoral şi că preşedintele AEP „nu mai poate furniza o astfel de garanţie”.

„PNL şi partidele parlamentare nu trebuie să ezite în a discuta situaţia şi a-l schimba din funcţie de urgenţă dacă nu găseşte argumente care să dea încredere în echidistanţa sa politică şi adecvarea sa pentru postul ocupat. Să nu uităm că se află acolo plantat de regimul Dragnea şi se dovedeşte încă o dată ce fel de oameni şi ce politici vizau cei pe care conducerea PSD i-a numit în diverse funcţii extrem de importante pentru bunul mers al României. Alegerile din acest an sunt de o maximă importanţă pentru România şi pentru cetăţenii săi. Nu putem să le riscăm pe mâna unor oameni cu simpatii proruse vădite. România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europene. Rusia nu are ce să ne înveţe pe noi despre alegeri”, a declarat Tudorache.

Conform unui comunicat postat pe site-ul AEP pe 24 ianuarie, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a primit vizita ambasadorului Rusiei în România, Valery Kuzmin.

„Principala temă abordată în cadrul discuţiilor a vizat perspectiva dezvoltării unei relaţii de colaborare între autorităţile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă şi de bune practici”, preciza aceeaşi sursă.

Foto: Constantin Mitulețu Buică / Inquam Photos, George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Acum, no, în niciun caz nu iubesc Rusia pentru ce ne-a făcut de-a lungul istoriei. Dar totuși, asta nu înseamnă că noi ca stat, trebuie să refuzăm orice dialog și orice întâlnire cu vreun oficial rus. Asta e o prostie. Totă lumea se întâlnește cu toată lumea și toți mențin sau deschid canale de comunicare cu toți actorii relevanți.

    Probleme apar dacă un actor intern iese din limitele politice externe ale statului sau se pune în slujba cuiva din afară.

    În acest caz, important e ce s-a discutat și ce au convenit, nu faptul că s-au întâlnit. Nu prea văd ce am avea de învățat în materie electorală de la ruși. Poate cum se măsluiesc alegerile, dar și asta poate fi util, ca să știm ce trebuie să prevenim.

    P.S. PLUS vorbește? Să ne spună mai bine despre cum lucrează dl Dacian Julien Cioloș mai mult pentru Franța, decât pentru România.

    • România se află în pragul alegerilor, nu Rusia. Poate de aici deducem în ce direcție au curs sfaturile și ce sfaturi ar fi putut fi, în condițiile tensiunilor cu România și a faptului că Rusia a fost implicată în manipularea alegerilor mai multor state.

    • @rivanol
      Ma cac pe Rusia ta, troll neconflictual si neutru.
      Mars inapoi in uniunea sovietica!

    • Pe bune?? Ce treaba au alegerile din România cu cele din Rusia??
      Cu ce drept să ne ajute Rusia să ne organizăm alegerile?? Piate sa ne scoata si din UE, ca vad ca și-a trimis inaintasii trubaduri…
      Chiar daca am dori sa ne inspirăm, de ce ne-am inspiră de la o asemenea „democratie”??? Poate cel mult de la tarile din UE, din care facem parte, dar cum sa ne inspirăm de la o țară cu regim totalitar?

  2. Mă ești nebun!!! Schimbul de practici între cele două state, mai bine nu! de la rusnaci poți învăța doar cum să amplificicorupția nici într-un caz să înveți ceva bun. Această întâlnire este asemănătoare celei a dorneanului în 2018 cu nu știu ce experți de la CC rusă, se pare că schimbul de practici constituționale au folosit, toate deciziile CCR-ului, cele importante, au fost în tonul practicilor rusești. Ce coincidență, dorneanul și puică, ambi de la pesedeu… sângele nu se face apă, se consiliază cu rusoii, doar sunt frați de tovărășie, nu-i așa! ce lecții în materie electorală poți lua de la unii care nu au nimic în comun cu libertatea procesului electoral. Evident că trebuie mazilit acest individ, nu reprezintă nicio garanție morală, cu atât mai puțin după această întâlnire de taină. Mă întreb, ce l-o fi învățat? i-o fi explicat cum pot fi trase sfori, cum poate fi eludată legea? altceva ce naiba să-l fi învățat. Să nu-mi spuneți că i-o fi dat povețe puică ăluia, nu cred așa ceva nici în ruptul capului. Totodată, îmi vine tare greu să cred că întâlnirea cu pricina a fost organizată așa de capul lui puică, doar nu suntem tâmpiți să credem așa ceva. Și atunci, cine se găsește în spatele acestei întruniri bilaterale, unde cele două state prietene, cu cele două partide surori gemene, în cuget și simțire, s-au povățuit de bine în folosul dezvoltării democrației și a mecanismelor democratice? doar Rusia este recunoscută pentru democrația solidă avută!!!

  3. Într-o ţară normală, Buică era deja la pârnaie pentru corupţie. Ţara voastră e praf, odată cu poporul.

  4. la intrarea in AEP:
    Portarul: Cum va numiti?
    Valery Kuzmici
    Ocupatie?
    Nu, nu, vizita de curtoazie!

  5. Intr-o tara normala niste cretineti nu cer arestarea cuiva doar pentru ca s-a intalnit cu reprezentantul Rusiei..

  6. Câtâ prostie în România asta!!!
    Suntem în UE și NATO, adică bine ancorați în structuri occidentale, dar în capul unora, simplul fapt că vorbești cu un rus te condamnă pe vecie. După mintea lor, ar trebui să nu avem nicio relație, niciun dialog, nimic cu Rusia. În acest timp, toate țările din Europa, în frunte cu Germania și Franța nu doar că discută cu Rusia, dar fac afaceri, comerț, își văd de treabă. Ba chiar s-ar putea să se înțeleagă peste capul nostru.
    Pe logica voastră de noaptea minții nu ar trebui să facem comerț nici cu Turcia că ne-a oropsit cu domniile fanariote.

    Băi, deștepților, care vă dați mari europeni și anti-Rusia încercați să gândiți în afara stereotipurilor și a prostiilor propagandistice. Aveți un cap, un creier, încercați să gândiți cu el, nu să rumegați ce vă dau alții de-a gata. Germania de ce are relații cu Rusia? Pentru că e anti-UE? Nu, ci pentru că ei acționează în interesul lor, indiferent că e vorba de UE, Rusia, China. Doar proștii ca noi, condiționați propagandistici de alții mai deștepți, acționează exact contrar intereselor lor.

    • Pe bune, ce treaba au afacerile cu pricesele electorale??????
      Ce treaba are Rusia cu alegerile din România, ce o intereseaza, ce „afacere” are ea cu asta?? De ce trebuie sa colaboram in organizarea proceselor electorale cu o tară cu regim totalitar?
      E recunoscut si se fac anchete pt implicarea rușilor in diverse procese electorale, dar chiar așa, pe față??
      NU, nu e normal ca Rusia să ne „ajute” să organizăm procesele electorale!! Nu e normal ca Rusia sa se implice in alegerile din România, in niciun fel, nici macar cu „sfaturi”!

  7. Hai sa va dezleg integrama ca sa intelegeti si voi ce se intampla.

    Se aproprie alegerile si Puterea aka PNL+Iohannis vor sa controleze Autoritatea Electorala. Probabil nu au baza legala sa il demita pe seful AEP si nu vor sa para ca fac un abuz. Asa ca ii insceneaza un scandal de presa, ca sa-i forteze demisia. Probabil intalnirea cu Kuzmin era planificata de multa vreme, caci asa se face de regula. L-au pus pe un sicofant de la + sa dea un comunicat de condamnare pe care presa de casa (g4media, hotnews, etc) sa-l preia si sa-l rostogoleasca. Ah, ia uite, societatea, partidele care nu sunt la putere, presa ne cer sa luam masuri. Adica, se creeaza o baza, un curent de opinie favorabil demiterii sefului AEP.

    Curentul de opinie a fost construit pe ceva rational, pe vreun argument corect? Exista vreo dovada incriminanta? Nu. Oamenii sunt condusi prin manipulare emotionala. Romanii reactioneaza pavlovian cand vine vorba de.rusi si saliveaza la anti-rusism.

    Daca rusii ar vrea sa influenteze procesul electoral din Romania credeti ca ar face-o asa la vedere? Chiar asa fraieri ii credeti? Eu nu rusi ma tem, ci de romani, de aia de la putere, indiferent cine sunt, caci ei sunt primii care vor sa influenteze procesul electoral.