G4Media.ro

PNL, despre raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ce vizează România: Progresele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

PNL, despre raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ce vizează România: Progresele în domenii cheie, precum justiţia, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor minorităţilor ori gestionarea crizei de refugiaţi din Ucraina, au fost recunoscute şi apreciate / Niciun cuvânt despre preocupările privind mass-media

Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, joi, Raportul cu privire la respectarea de către România a obligaţiilor de membru al Consiliului.

Preşedintele delegaţiei României la Adunarea Parlamentare a Consiliului Europei, deputatul liberal Ionuţ Stroe, a lucrat cu cele două coraportoare, Krista Baumane (Letonia) şi Edite Estrela (Portugalia), pe tot parcursul acestui an, pentru a obţine un document care să reflecte corect situaţia din România, informează PNL într-un comunicsat de presă.

Liberalii amintesc despre aspectele pozitive ale raportului, dar nu comunică nimic în privința preocupărilor exprimate de liderii europene privind situația mass-mediei din România.

„Raportul este unul favorabil, iar progresele pe care România le-a făcut în domenii cheie, precum justiţia, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor minorităţilor ori gestionarea crizei de refugiaţi din Ucraina, au fost recunoscute şi apreciate. De asemenea, în cadrul Comisiei de monitorizare de azi, toate amendamentele delegaţilor români, susţinute de Ionuţ Stroe, au fost aprobate cu o largă majoritate, dar şi cu susţinerea raportoarelor, dovedind astfel pertinenţa şi corectitudinea lor”, se arată în comunicatul transmis de PNL.

Liberalii mai arată că APCE felicită autorităţile române pentru că au arătat „voinţă politică şi un angajament ferm” privind obligaţia de a respecta standardele democratice. De asemenea, liberalii arată că APCE felicită România pentru proiectele noilor legi ale justiţiei, apreciind în mod special atenţia acordată recomandărilor Comisiei de la Veneţia, GRECO şi MCV, în procesul de redactare.

„În egală măsură, suntem felicitaţi şi pentru progresele făcute în sancţionarea corupţiei la nivel mediu şi înalt, iar activitatea DNA este şi ea descrisă în mod pozitiv”, menţionează liberalii.

PNL precizează şi că eforturile României de a combate discursul care instigă la ură, prin alinierea la standardele Consiliului Europei, dar şi prin modificarea regulilor de procedură din Parlament sunt de asemenea apreciate.

„Tot în domeniul apărării drepturilor omului, România este numită, ‘exemplu de bune practici la nivel european’ când vine vorba de respectarea drepturilor minorităţilor naţionale”, potrivit sursei citate.

Liberalii menţionează şi că este recunoscută reacţia „rapidă şi exemplară” pe care ţara noastră a avut-o în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina.

„Documentul adoptat azi de plenul APCE este o victorie pentru ţara noastră, o recunoaştere la nivel european a drumului corect pe care România se află în acest moment şi a reformelor pe care PNL le implementează”, se arată în comunicat, conform Agerpres.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Progrese în justiție recunoscute și apreciate… Nu zău, hudrea cumva? Ha, ha, ha. Ăștia ne iau de proști. Cred că înghițim toate balivernele și minciunile lor.

  2. Respectarea drepturilor omului, dreptul de a fi sclav in tara ta, probabil, și de a-i îmbogăți nelimitat pe escrocii de politruci. Daca omul nu este respectat, cum respectați voi drepturile omului? Hahalerelor!

  3. Nu știu unde au fost văzute progrese in domeniul Justiției?!… Regresul este evident.

  4. Măgarul ăsta minte cum respiră…Păi dacă ați făcut cele mari progrese în justiție de când există Romania, dece nu ne primesc ăștia in Schengen?E ca la fotbal,când te bate adversarul și spui că de fapt meritai victoria pentru că ai jucat mai bine plus că ai dat și două bare… Într-un final important e rezultatul nu vorbele…