G4Media.ro

PoIiţia de Frontieră: E aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

PoIiţia de Frontieră: E aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria/ Recomandări pentru cei care intră cu autoturismul în ţară

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că, în cursul zilei de duminică, este aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria. Având în vedere că în anii trecuţi, într-o astfel de zi, peste jumătate de milion de persoane au tranzitat frontierele, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au şi o serie de recomandări pentru cei care intră cu autoturismele în ţară, transmite News.ro.

”Astăzi este ultima zi a minivacanţei de Sfânta Maria, care a fost un prilej pentru mulţi români de a călători în afara graniţelor ţării, dar şi pentru cei stabiliţi în străinătate să vină acasă, iar astăzi să se întoarcă la reşedinţele lor. Având la bază experienţa anilor trecuti, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Instituţia anunţă că au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, fiind crescut şi numărul poliţiştilor care realizează controlul documentelor.

În punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se lucrează pe 10 artere de control pe sensul de ieşire din ţară, capacitatea maximă permisă de infrastructura acestui punct, iar în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Bulgaria este planificat personal pentru controlul documentelor pentru toate arterele de pe sensul de intrare în ţară. Acolo unde situaţia o impune, sunt folosite inclusiv echipamentele mobile de control aflate în dotarea poliţiştilor de frontieră, precizeză sursa citată.

”Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud. La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier”, transmite Poliţia de Frontieră.

Pentru persoanele care au nevoie de sprijin medical, punctele de prim ajutor instalate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Giurgiu de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale în perioada de weekend.

Poliţia de Frontieră are o serie de recomandări pentru scurtarea timpului de control şi, implicit, fluidizarea traficului. Turiştilor li se recomandă să verifice din timp valabilitatea documentului de călătorie cu care intenţionează tranzitarea frontierei; să aibă documentele necesare pentru călătoria minorilor; şoferii să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul, iar pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal) să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România.

”Nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Menţionăm că, la frontierele interne, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară, respectiv Politia de Frontiera Bulgară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal de autorităţile menţionate”, precizează Poliţia.

La graniţele cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, la timpul necesar realizării controlului de frontieră se adaugă şi perioada necesară efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...