Poliția a salvat 402 copii și a arestat 171 de persoane în urma unor acuzații de abuz sexual la casele de protecție socială islamice din Malaezia
Autoritățile malaeziene au salvat miercuri, 11 septembrie, 402 copii și au arestat 171 de suspecți după ce au făcut raiduri în 20 de case de binefacere legate de un grup de afaceri islamic, în care copiii erau exploatați și abuzați sexual, a declarat șeful poliției naționale, potrivit CNN.
Inspectorul general al poliției, Razarudin Husain, a declarat că raidurile au fost efectuate în urma unor investigații privind acuzații de abandon de copii, învățături deviante și agresiuni sexuale în aceste case, administrate de Global Ikhwan Services and Business Holdings.
Aproximativ 201 băieți și 201 fete, cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, au fost salvați din 18 cămine din centrul statului Selangor și două din sudul statului Negeri Sembilan, a spus el. Printre cei 171 de suspecți – 66 de bărbați și 105 femei – se numără profesori de religie și îngrijitori, a spus el.
Copiii au fost abuzați sexual nu numai de îngrijitori, ci au fost, de asemenea, forțați să facă același lucru unii cu alții în aceste facilități, a declarat Razarudin într-o conferință de presă televizată.
„Cei care erau bolnavi nu erau lăsați să solicite asistență medicală până când starea lor devenea critică”, a spus el. Unii copii mici au fost, de asemenea, arși cu o lingură fierbinte atunci când au făcut greșeli, iar îngrijitorii au atins corpurile copiilor ca și cum ar fi efectuat controale medicale, a spus el.
Poliția crede că Global Ikhwan a exploatat copiii și s-a folosit de sentimentele religioase pentru a strânge donații, a spus el.
Investigațiile au arătat că copiii din casele de binefacere aparțineau unor membri ai grupului Global Ikhwan, plasați de părinții lor în aceste case încă de când erau sugari, a spus el. Copiii vor fi supuși unei evaluări medicale în cadrul investigațiilor în curs, a adăugat el.
Potrivit site-ului său, Global Ikhwan a fost fondat de Ashaari Mohamad, care a condus secta islamică Al Arqam, considerată eretică și interzisă de guvern în 1994. Acesta a afirmat că grupul a trecut printr-o serie de rebrandinguri de la moartea lui Ashaari în 2010.
Recent, grupul a intrat, de asemenea, în vizorul autorităților islamice pe fondul afirmațiilor potrivit cărora ar fi încă implicat în învățăturile deviante ale sectei Al-Arqam.
Într-o declarație făcută miercuri, Global Ikhwan a negat acuzațiile că ar fi exploatat copii și a afirmat că va coopera cu autoritățile. Însă nu a făcut nicio referire la acuzațiile de abuz sexual împotriva sa.
„Compania nu va face compromisuri cu nicio activitate care contravine legii, în special în ceea ce privește exploatarea copiilor ca lucrători”, se arată în declarație.
Pe site-ul Global Ikhwan se menționează că aceasta este implicată într-o gamă largă de afaceri, inclusiv în sectorul alimentar și al băuturilor, media, medical, turism și proprietăți. Are peste 5.000 de angajați și filiale în 20 de țări, inclusiv un lanț de restaurante în Londra, Paris, Australia și Dubai, printre altele.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank