Poliția din sudul Chinei a fost surprinsă de o cameră defilând cu patru presupuși infractori pe străzi într-un exercițiu public al rușinii
Cei patru bărbați au fost acuzați de introducerea ilegală de persoane peste granițele Chinei, care sunt în mare parte închise din cauza Covid, puși să defileze pe străzile orașului Jingxi din provincia Guangxi, îmbrăcați în costume de protecție chimică.
Bărbații purtau pancarte cu numele și fotografiile lor. Unii oameni au putut fi văzuți urmărind desfășurarea evenimentului.
Cotidianul Guangxi Daily a declarat că acțiunea disciplinară a descurajat infracțiunile legate de frontieră și a încurajat respectarea măsurilor de prevenire și control al epidemiei.
Presa de stat a descris situația actuală Covid în zona de frontieră drept „severă și complexă”.
China, țara în care Covid-19 a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a înregistrat un total de 4.849 de decese și 114.365 de cazuri, cu 203 de cazuri noi raportate marți.
Autoritățile urmează o strategie strictă zero-Covid, folosind teste în masă și carantine pentru a opri focarele de infecție și au un program de vaccinare viguros, cu 86% din populație acum vaccinată cu două doze.
Parada rușinii a fost întâmpinată cu o reacție mixtă pe site-ul de socializare Weibo, unde un hashtag despre aceasta a fost subiectul de top.
Unii au spus că exercițiul le-a reamintit de rușinea publică folosită în urmă cu sute de ani, în timp ce alții au sprijinit eforturile necesare pentru a controla virusul în apropierea graniței.
„Ceea ce este mai terifiant decât defilarea pe stradă sunt numeroasele comentarii care susțin această abordare”, a scris un utilizator.
Beijing News, deținută de stat, a spus că „măsura încalcă grav spiritul statului de drept și nu poate fi lăsată să se repete”.
Biroul de Securitate Publică a orașului Jingxi și administrația locală au apărat totuși exercițiul, susținând că este o „activitate de avertizare disciplinară la fața locului” și că nu a existat nicio „inadecvare”, potrivit presei locale.
În 2007, o notificare a autorităților din China a interzis defilarea prizonierilor pedepsiți cu moartea.
Defilările rușinii în public au fost comune în timpul revoluției culturale (1966 – 1976) și sunt destul de rare acum. În 2006, aproximativ 100 de prostituate și unii dintre clienții lor erau îmbrăcați în tunici galbene ale închisorii și au defilat pe străzi.
BBC
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii