G4Media.ro

Poliţia din Turcia a arestat 72 de suspecţi în legătură cu tentativa…

sursa foto: Unsplash

Poliţia din Turcia a arestat 72 de suspecţi în legătură cu tentativa de lovitură de stat din 2016

Poliţia din Turcia a reţinut 72 de suspecţi în cadrul unei operaţiuni realizate de forţele de ordine la nivel naţional în ultimele patru zile în legătură cu tentativa de lovitură de stat din 2016, a anunţat joi ministrul turc de interne Ali Yerlikaya, relatează Xinhua, transmite Agerpres.

Suspecţii sunt acuzaţi de legături cu mişcarea Gulen, pe care Ankara o acuză pentru lovitura de stat eşuată din 15 iulie 2016, a mai spus Yerlikaya.

Ministrul turc a anunţat pe platforma socială X că poliţia a efectuat raiduri, în cadrul unei operaţiuni numite „Kiskac-19”, în 17 provincii şi a confiscat materiale digitale şi documente.

Persoanele reţinute sunt suspectate de implicare în „structura poliţienească, structura militară şi structura actuală” a mişcării Gulen, a mai spus el, adăugând că acest lucru confirmă acuzaţiile guvernului turc cu privire la infiltrarea gulenistă în sistemul judiciar şi în cadrul forţelor de ordine turce.

Suspecţii ar fi comunicat prin telefoane publice şi au fost în contact cu membri importanţi ai grupului, potrivit ministrului. El a spus că numele lor au fost menţionate în declaraţiile altor membri ai grupului arestaţi.

Guvernul turc îl acuză de mult timp pe Fethullah Gulen, un cleric stabilit în SUA, că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016, care s-a soldat cu cel puţin 250 de morţi. În urma loviturii de stat, Ankara a lansat o represiune pe scară largă care vizează persoane suspectate că au legături cu mişcarea Gulen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează