G4Media.ro

Poliția Locală Brașov cere schimbarea legislației naționale în cazul oamenilor străzii /…

Sursa foto: Pixabay

Poliția Locală Brașov cere schimbarea legislației naționale în cazul oamenilor străzii / Cere ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi / ”95 refuză să se deplaseze și să primească serviciile” / ”Aceste centre nu trebuie privite ca niște centre privative de libertate”

Șeful Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea, cere modificarea legislației naționale, pentru a putea avea soluții în cazul oamenilor străzii, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio România Brașov.

La Brașov sunt tot mai mulți, în ultima perioadă, iar unii dintre ei devin agresivi cu trecătorii, susține Poliția Locală. Problema a fost discutată în ședința de plen a Consiliului Local, șeful Poliției Locale fiind chemat să prezinte un raport.

Acesta a precizat că o soluție pentru gestionarea problemei ar putea-o reprezenta Centrele de Zi, la care persoanele fără adăpost să fie duse între orele 10.00 și 22.00. Însă pot fi duse doar dacă vor, pentru că majoritatea refuză.

„Cea mai mare problemă vizavi de persoanele respective este aceea că, în proporție de peste 95%, ele refuză să se deplaseze și să primească serviciile, ajutorul din partea unui astfel de centru. Din acest punct de vedere, ca o soluție pe care, personal, o văd este aceea de a se modifica, Legea 61/1991, în primul rând, astfel încât să se dea o definiție vagabondajului. Și toate aceste aspecte care se pot îngloba în această definiție să permită elementului de menținere a ordinii și liniștii publice, practic, să conducă la aceste centre care nu trebuie privite ca niște centre privative de libertate, pentru că ăsta este și motivul principal pentru care astăzi nu pot fi conduși cu forța”, a declarat șeful Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea.

Aldea a mai precizat că peste două treimi dintre oamenii străzii din Brașov vin din localitățile din județ.

„Aceste persoane sunt în proporție de peste 70% din afara localității. Brașovul prezintă mare interes pentru aceste categorii de persoane, având în vedere nivelul la care orașul nostru se află, motiv pentru care reprezintă o țintă pentru aceste persoane, în majoritate voiajori, care pătrund practic prin porțile orașului și unde și celelalte forțe de ordine ar trebui să ne ajute un pic, să se creeze un filtru și când zic asta mă refer, în special, la Poliția TF, și, bineînțeles, în colaborare organele din localitățile de domiciliu, chiar să se încheie protocoale, și aceștia să fie trimiși la localitățile de unde ei provin și unde au ajuns să fie persoane fără adăpost”, a adăugat șeful Poliției Locale Brașov.

Până se schimbă ceva, în perioada următoare vor fi constituite patrule mixte, formate din polițiști de la Poliția Locală și Poliția Națională, dar și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, care vor patrula prin cartierele orașului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo, boschetarii sunt inutili societății și un inconvenient pentru cetățenii care muncesc și plătesc taxe. Nu există niciun argument pentru a fi lăsați să cerșească și să murdărească orașul. Duși cu forța în adăposturi, hrăniți acolo.

  2. Doar că în adăposturi trebuie să păstreze curățenia și să respecte câteva reguli. Ceea ce lor nu le convine.