G4Media.ro

Poliția Română: Numărul accidentelor grave înregistrate în primele șase luni a scăzut…

Poliția Română: Numărul accidentelor grave înregistrate în primele șase luni a scăzut semnificativ anul acesta față de anii trecuți, dar a crescut numărul deceselor

Numărul accidentelor grave înregistrate în primele șase luni în 2021 a scăzut semificativ față de anii trecutți, dar a crescut numărul deceselor rezultate în urma acestor accidente, au informat, luni, reprezentați ai Poliției Române într-o conferință de presă.

Potrivit acestora, în 2021 s-ar fi înregistrat în primele șase luni 2586 de accidente grave față de 4421 în 2019 și 3367 în 2020.

Principalele trei cauze ale accidentelor grave ar fi, potrivit Poliției,  viteza neadaptată, pe locul doi traversare neregulamentară și pe locul trei deplasarea pietonilor pe partea carosabilă.

Polițiștii avertizează că principala cauză a deceselor în accidente rutiere e viteza neadaptată sau viteza excesivă.

Precizările Poliției vin pe fondul înmulțirii accidentelor grave soldate cu zeci de morți și răniți în ultimele zile.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. O militie anacrona, care vine cu ingrijorari, nu cu masuri, trebuie urgent desfiintata si reinfiitata cu alti sefi si alta organizare.

    Vorbim de singurii care au posibilitatea legala sa reduca accidentele pe drumurile pe care le avem. Ei se comporta ca niste meteorologi care ne anunta vremea…

  2. Ce își bat ăștia pűla de noi, ne bat cu ea peste obrăjori cum vor ei, mai ales cu declarații de genul ăsta :-))))))

  3. Suntem la nivelul tarilor africane, in care circula carute, biciclete, pietoni pe drumurile de nivel european sau national. Politia stie doar sa stea la panda la iesire din localitate, dar nu stie sa sanctioneze stationarea in giratoriu, in intersectii etc. Sunt multe localitati unde se urca TIR-ul pe tine si daca mergi cu 80 km/h. In schimb sunt zone intre portiuni de autostrada in care se circula in coloana cu 40-50km/h.
    Un dezastru girat de autoritati.

    • Care autorități? Că avem de ales intre incompetenți, hoți, pulifrici și toți fac calcule să nu supere prostimea, că pierd următoarele alegeri. Românul nu poate fi educat decât cu biciul, libertatea nu o înțelege.

  4. „Polițiștii avertizează că principala cauză a deceselor în accidente rutiere e viteza neadaptată sau viteza excesivă.”

    Nu, principala cauză este indiferența poliției sau mai bine zis, lipsa ei cu desăvârșire. Pentru viteză, se pot pune radare fixe, dar pentru educarea bizonului, trebuie poliție în trafic.
    Exact ăștia care merg cu viteză mare, sunt cei care parchează pe trecerea de pietoni, sau fac alte tâmpenii. Sunt ușor de disciplinat.

  5. La urma urmei, de câți polițiști e nevoie pentru statisticile astea? Și unde sunt restul?
    Eu fac, de ani buni, naveta peste 100km/zi. Nu am văzut niciodată poliție, nici cu radar, nici în trafic. Doar câte o mașină răsturnată.
    Iar infracțiunile la codul rutier, sunt cam 1/km, iar cele grave, care pot avea consecințe nasoale, cam 10/zi.

    • Ai dreptate cu politia, dar zic, ai grija ce-ti doresti. Avem probleme in legislatie, create de infractorii care au facut legile, avem probleme la emiterea permiselor (dupa cum am putut afla exista zone in care se dau pe bani), avem probleme de infrastructura rutiera si, intr-adevar, nici politia nu se prea ocupa decit sa vijiie cu girofarul prin oras ca sa nu stea la coada.

  6. Problema cu statistica asta e: de ce?
    De ce, daca a scazut numarul de accidente grave, a crescut numarul de decese? E o intimplare sau exista o cauza (sau mai multe)?

  7. Politia Mincinoasa!
    Am facut in ultima saptamana 1800 km in Ro.
    Nu am vazut un echipaj in trafic.

  8. Deci ca sa zicem asa „Lucky value in the game has dropped”, „Game Creator-ul” a considerat ca era prea usor si a mai introdus un „major update”