G4Media.ro

Poliţiştii şi pensionarii militari protestează sâmbătă la sediul MAI

Sursa Foto: Sindicatul Național al Polițiștilor

Poliţiştii şi pensionarii militari protestează sâmbătă la sediul MAI

Poliţiştii şi pensionarii militari protestează sâmbătă, începând cu ora 11:00, la sediul Ministerului de Interne, transmite Agerpres.

La protest vor participa poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), poliţiştii de penitenciare, rezerviştii militari şi personalul contractual din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională (SAOPSN).

Principalele revendicări transmise Guvernului, MAI şi Parlamentului, de către Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, care privesc angajaţii în activitate şi rezerviştii/pensionarii militari, vizează aplicarea, de urgenţă şi în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017 (în ceea ce priveşte Anexele VI şi VIII, care fac referire la militarii, poliţiştii şi personalul contractual din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională), aşa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaţionale/sectoare de activitate, care au intrat în grilele de salarizare la termen), salarizarea decentă, acordarea drepturilor pentru transport şi încadrarea în condiţii de muncă adecvate a personalului contractual din MAI/SNAOPSN şi aplicarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în forma votată iniţial, pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea acestui sistem de pensii existent în toate statele membre NATO/UE .

De asemenea, sindicaliştii mai cer, conform unui comunicat remis AGERPRES, aplicarea sporurilor la valoarea salariilor în plată, nu la valori inferioare, unele chiar din anul 2009, majorarea normei de hrană/normei de echipare şi a sporului de suprasolicitare neuropsihică, prin raportare la valoarea actuală a pieţei şi, respectiv, la riscurile profesionale, incompatibilităţile şi interdicţiile prevăzute de lege poliţiştilor judiciarişti şi un nou Statut al poliţistului şi un Ghid al carierei poliţistului, dată fiind perimarea actualelor prevederi, în vigoare de peste 20 de ani, timp în care am devenit stat membru UE şi NATO.

Vineri, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) au organizat, între orele 10:30 şi 16:00, un miting de protest în Piaţa Victoriei, precum şi un marş care a avut ca punct final Ministerul Justiţiei.

Protestatarii au plecat în marş spre mai multe ministere de linie (Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei) pentru a protesta faţă de problemele existente în sistemul de apărare publică şi siguranţă naţională şi au afişat pancarte cu mesaje, precum: „Suntem sclavii incompetenţei voastre!”, „Noi M.A.I. contăm?”, „Legea salarizării nu M.A.I. este unitară”, „Armata nu apără un partid. Apără o ţară!” sau „Nu-i dispreţuiţi pe cei care vă apără”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Eroii noștri merită pomeni, din banul public.

  2. Niste penibili.
    Pensia medie contributiva 1700 lei
    Pensia medie speciala la politisti 4500 lei
    Pensia medie speciala la magistrati 21000 lei
    Hiene, sacali

  3. Să fim onești cu noi. TOȚI salariații din domeniul ”pensiilor speciale” cotizează la bugetul asigurărilor așa cum prevede codul fiscal 25% din venitul lunar brut. În fiecare stat civilizat aceste categorii de salariați beneficiază de un sistem de pensionare care să le asigure o retragere din activitatea profesională cât mai decentă, numai că la noi în România………
    Retragerea ”decentă” a fost transformată de către PSEDEU într-o afacere de produs voturi pe banii statului. Dacă inițial salariații din aceste medii profesionale aveau dreptul la o pensionare cu 5 ani mai devreme și acordarea unor bonificații pentru condițiile de muncă.. PESEDEU sub PONTA si cu Oprea au mai adus pe langă aceste beneficii si un mod de calcul CARE NU ARE NIMIC cu o ieșire decentă la pensionare ci mai degrabă CU O MARE BĂTAIE DE JOC LA ADRESA CELORLALȚI cotizanți. Acordarea unui procent de 85% ( ce putea creste inițial si la peste 100%, acum redus la maximul mediei salariilor nete din cele 6 luni) din media a 6 salarii conscutive brute sau din ultimul venit lunar brut ( magistrati, angajati , inclusiv soferi din sistemul judiciar). Cireașa de pe tort e ca dacă după pensionare ( uneori la 45 de ani) ”sărmanul” pensionar mai cotizează la sistemul public , ați ghicit , MAI PRIMEȘTE O PENSIE de la 65 de ani !!!! Acum cu 2 pensii cred și eu că trebuie ieșit în stradă ..ai cu ce !
    Dar PESEDEU nu s-a oprit aici, văzând că afacerea functionează ..a inceput să creeze pensii ”semispeciale ” ( Industria energetică, minerit, siderurgie, CFR, ROMSILVA, AMBULANTIERI, etc ). voturi să iasă …..
    Spitale ? Nivel de trai ? Locuri de muncă ? Învățământ ? Acum chiar le vreți pe toate ?

    • @ionut poate mai citești odată despre procent scris de mine în text. Se vorbește depre toți la fel ca si la cei din industrie de la birouri ..viață mai ușoare = erodare a sănătății mai mică și ieși la pensionare chiar mai târziu dar ..mai sănătos !
      Un civil ”oarecare” poate fi: miner, lucrător în turnătorii de oțel, radiații, industria chimică..etc ;
      Despre pompieri .. sunt sigur că nu au făcut formații numai din ”tineri” între 58 ani si 60 de ani.
      Cu penbsia publica in care trebuie să ai minim 15 ani..mai studiază. Exemplu de cunoscut: Perioada realizată în sistemul de pensii al MAN si Mai este recunoscuta in sistemul public pentru asigurarea minimului de 15 ani, astfel că dacă un vechi pensionar din MAN sau MAI a mai muncit să zicem așa prin ROMGAZ, TRANSGAZ, etc înca 10 anișori statul îi oferă o pensie de la 65 de ani pentru cei 10 ani deoare îi recunoaște li cei 25 de serviciu. Puțin de studiat ..nu mult !
      Tanchisti si artileristi nu, dar se poate în serviciile de paza, ordine, și de ce nu o mică calificare..in taximetrie, mecanic auto etc..Se poate !
      SINCER nu sunt USR-ist..comentariile mele de până acum arată asta.. dar PATA este pusă pe bugetul statului și pe posibilitatea CA PENTRU UNII, BUGETUL NOSTRU AL STATULUI NOSTRU, ARE iar pentru ALTII NU !!!
      Spre exemplu în lumea de dincolo de MAN și MAI o femeie rămasă văduvă NU poate cumula pensia ei cu cea a sotului decedat, trebuie să ALEAGĂ între pensia proprie si 50% din cea a soțului decedat . Și încă ceva nimeni nu a o bligat pe nimeni să intre in MAN sau MAI, dacă era o obligație atunci știam ce anume trebuie plătit pentru această obligație.
      Trebuie gândit un sistem de calcul al pensiei onest și nu O BĂTAIE DE JOC !