G4Media.ro

Poluarea a contribuit la moartea unei fetiţe care locuia la Londra, potrivit…

Sursa foto: Pixabay

Poluarea a contribuit la moartea unei fetiţe care locuia la Londra, potrivit justiţiei britanice

Justiţia britanică a recunoscut pentru prima dată rolul poluării aerului într-un deces, estimând într-o decizie foarte aşteptată că aceasta a reprezentat „o contribuţie materială” la moartea unei fetiţe de nouă ani la Londra, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Concluzia mea este că poluarea aerului a reprezentat o contribuţie materială la moartea Ellei” Adoo-Kissi-Debrah în 2013, a declarat medicul legist adjunct al arondismentului londonez Southwark, Philip Barlow, după două săptămâni de audieri care s-au încheiat vineri.

Ella Adoo-Kissi-Debrah a murit pe 15 februarie 2013 în urma unei crize grave de astm, după aproape trei ani de crize repetate şi circa 30 de spitalizări legate de această maladie. Ea locuia în cartierul Lewisham, la mai puţin de 30 de metri de „South Circular Road”, o autostradă foarte circulată din sudul Londrei.

În 2014, justiţia a stabilit că fetiţa a murit de insuficienţă respiratorie acută provocată de un astm sever, şi nu din cauza poluării.

Însă aceste concluzii au fost anulate în 2019 şi a fost dispusă organizarea unei noi serii de audieri, din cauza unor noi elemente ştiinţifice şi în special a raportului unui specialist britanic în poluarea aerului, Stephen Holgate, în 2018.

Stephen Holgate a observat o „legătură frapantă” între spitalizările de urgenţă ale Ellei şi vârfurile înregistrate de dioxid de azot (NO2) şi particule în suspensie, poluanţii cei mai nocivi, în apropierea domiciliului său.

„Ea trăia pe muchie de cuţit. Asta înseamnă că o schimbare foarte mică poate avea consecinţe dramatice”, a explicat în cadrul unei audieri de pe 8 decembrie profesorul de imunofarmacologie al universităţii din Southampton.

Între 28.000 şi 36.000 de decese care se produc anual în Regatul Unit se estimează că sunt legate de poluarea aerului, notează AFP.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. La noi Justiția ar spune ca autoritatea Firea v-a spus sa va mutați daca nu va convine. Cf. Constituției pe care jură toți la investitura, pentru binele comun… etc.

  2. In Bucuresti aceste varfuri sunt aproape in fiecare noapte si poti fi vazute pe platformele independente de monitorizare a calitatii aerului (airly si aerlive) . Cazurile de astm, bronsiolite si probleme respiratorii sunt la ordinea zilei pentru copii din Bucuresti. Dar functionarii publici ce ar trebui sa se ocupe de rezolvarea acestei probleme grave se ocupa doar de incasat spagi si de inchis ochii cand ard deseurile noapte de noapte.

    • „Legea nu permite” asta e scuza functionarilor.
      Eu Nu sunt convins totuși ca ei chiar stiu legea.

  3. Oare câți copii au murit în București și în alte localități din cauza nesimțirii autorităților?
    Autorități puse acolo de români.

  4. Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa poluam mai putin:
    – Autovehicule cu motor electric si nu termic sau hibrid (emisii de CO2, NOx, etc mult reduse);
    – Utilizarea transportului in comun (acolo unde se poate/exista);
    – DIminuarea calatoriilor cu avionul;
    – Consum in principal de alimente locale si de sezon;
    – Folosirea plasticului doar daca e nevoie si inlocuirea lui cu alte materiale;
    – etc, etc.

  5. La noi mor in pantecele mamelor lor, inainte de a se naste!
    Romania! Tara mafiota!

  6. – focul în sobe în București, făcut cu toate gunoaiele de pe străzi
    – arderea cablurilor pt cupru prin toată țara
    – arderea gunoaielor la toate gropile de gunoi și la țară prin toate curțile