G4Media.ro

Poroșenko vorbește despre pericolul unui „război total” cu Rusia/ Armata rusă anunță…

Poroșenko vorbește despre pericolul unui „război total” cu Rusia/ Armata rusă anunță desfășurarea unei noi dvizii de sisteme antirachetă în Crimeea

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a evocat „ameninţarea unui război total” cu Rusia care, susţine el, şi-a „crescut drastic” prezenţa militară la frontieră, dramatizând şi mai mult situaţia deja tensionată după capturarea unor nave ucrainene la Marea Neagră, relatează AFP, citat de Digi24.ro.

„Eu nu vreau ca cineva să creadă că astea sunt copilării. Ucraina se confruntă cu un război total cu Federaţia rusă”, a tunat marţi preşedintele Poroşenko la trei posturi ucrainene de televiziune.

În opinia sa, numărul tancurilor din bazele militare ruse situate de-a lungul frontierei „s-a triplat”, iar numărul de unităţi militare „a crescut drastic”.

Preşedintele ucrainean a anunţat, de asemenea, o creştere puternică a numărului navelor militare ruse la Marea Azov şi o prezenţă militară rusă consolidată în Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Pe de altă parte, Federaţia Rusă va desfăşura în curând o a patra divizie de sisteme antirachetă S-400 sol-aer în peninsula Crimeea, a anunţat reprezentantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, locotenentul Vadim Astafiev, informează miercuri Interfax şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit lui Astafiev, după trageri reuşite de pe poligonul din regiunea Astrahan, sistemele S-400 vor fi aduse la locul de desfăşurare permanentă în Crimeea. Tragerile de pe poligon au fost întreprinse pe ţinte care au imitat rachete de joasă altitudine, de mare viteză şi balistice.

Înainte de aceasta, apărarea antirachetă a Peninsulei Crimeea era asigurată de trei divizii de sisteme S-400, precizează Interfax.

Informaţiile privind desfăşurarea unei noi divizii de S-400 în Crimeea survin după ce Ucraina a introdus legea marţială pentru 30 de zile la zonele sale de frontieră, ca urmare a capturării, duminică, de către paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a două nave-vedetă şi a unui remorcher al marinei ucrainene în apele teritoriale ruse din largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

Potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, sistemele S-400 vor fi operaţionale până la sfârşitul acestui an

Ridicând tonul faţă de Vladimir Putin, Donald Trump a ameninţat, la rândul său, să anuleze o întâlnire prevăzută la sfârşitul săptămânii, cu omologul său rus la summitul G20 în Argentina.

Raportul cu privire la situaţie pe care consilierii săi în domeniul securităţii naţionale urmează să i-l predea în curând „va fi hotărâtor”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-un interviu acordat The Washington Post (WP), potrivit News.ro.

„Poate că nu voi face întâlnirea” cu liderul de la Kremlin, a avertizat el, după ce Casa Albă tocmai a confirmat organizarea întâlnirii.

„Mie nu-mi place această agresiune”, a insistat Trump, acuzat adesea că este prea conciliant cu Moscova.

Acroşajul la Marea Neagră a avut loc după ce bastimente aparţinând Marinei ucrainene au încercat să traverseze Strâmtoarea Kerci pentru a intra în Marea Azov, de o importanţă crucială în exporturile de cereale şi oţel produse în estul Ucrainei.

Paza de Coastă rusă, aflată în subordinea serviciilor ruse de securitate FSB, a imobilizat prin forţă două vedete şi un remorcher ucrainene, pe care le-au acuzat că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse.

Incidentul a fost catalogat de Rusia drept „o provocare”, iar Ucraina a denunţat un „act de agresiune” a Moscovei, cerând eliberarea marinarilor şi restituirea navelor.

Vladimir Putin a avertizat marţi Ucraina să nu comită vreo acţiune „nechibzuită” şi i-a transmis „preocuparea (sa) serioasă” Angelei Merkel, căreia i-a cerut să exercite presiuni asupra Kievului.

În ochii lui Putin „este evident că toate astea s-au făcut în legătură cu campania electorală din Ucraina” în vederea alegerilor prezidenţiale din primăvară.

Moscova dă asigurări că a acţionat „în strictă conformitate cu dreptul internaţional” şi acuză Kievul de faptul că ar căuta „un pretext în vederea consolidării sancţiunilor” impuse de UE şi Statele Unite Rusiei încă din 2014.

Problema unor noi sancţiuni europene urmează să fie studiartă cuocazia unei reuniuni în decembrie.

Washingtonul, care a denunţat luni o acţiune „ilegală” a Moscovei, i-a îndemnat marţi pe europeni să facă „mai mult pentru a asista Ucraina”, şi anume pe tema sancţiunilor impuse Rusiei, care „nu sunt întotdeauna aplicate”.

(Sursa foto: defenseromania.ro)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Cred ca pana la urma creierile prajite de la bautura ale iubitilor nostri vecini vor porni un razboi. Sa se bucure bolsevicii din tara pt stabilitatea din zona oferita prin diplomatie de statul rusnac suveran si matol. :))))

    • Totul e teatru, fiindca Putin a scazut sub 60% in sondaje si narcisismul lui nu suporta asa ceva.

      Asa ca i-a atacat pe ucraineni, sa distraga atentia de la foamea din Rusia.

  2. Crimeea trebuie redata grecilor si aparata de NATO pentru a nu mai fi pericol de conflict armat.

  3. Incidentul Kerch este ceea ce se numeste „tactica zonei gri”, o sintagma care alaturi de „razboi hibrid” sunt concepte folosite in literatura americana militara aplicabila Chinei, Rusiei, SUA, Israel, Arabia Saudita, etc.

    Porosenko nu este decat un figurant politic, un fost oligarh al ciocolatei, fara cultura politica care aparent face jocul altor entitati. Din dorinta de a grabi aderarea Ucrainei la UE si NATO, el escaladeaza incidentul Kerch spre folosul propriu, cel al realegerii sale ca presedinte. Ucraina este o tara care colcaie de coruptie, nepotism, fraude, etc. In plus, rasturnarea regimului Yushcenko in februarie 2014 a dus la divizarea tarii. Mai mult, schisma religioasa incurajata de acelasi Porosenko si recunoscuta de patriarhul Bartolomeu (in urma unei aparente mite de 35 milioane dolari) creste si mai mult instabilitatea politica a tarii

    Toata retorica sa belicoasa este un fals. Cine si ce castiga?

    Rusia aparent nu castiga nimic in afara de a-si impune/extinde autoritatea sa asupra Marii Azov si portiuni din Marea Neagra. In afara de imaginea sa globala ca forta militara (de care de fapt nu mai are nevoie sa o reitereze).

    Ucraina castiga cel mai mult:
    1/ Porosenko, si asa cu o popularitate care nu depaseste 8%, fiind depasit de Iulia Timoshenko, ar trebui sa-si re-castige popularitatea, folosindu-se de acest incident inscenat, fiindu-i astfel necesar in alegerile din martie 2019. In general, Ucraina este o tara sfasiata de coruptie la scara mare, adica la nivel guvernamental. Timosenko la randul ei a servit o sentinta de cativa ani dupa ce a fost amestecata intr-un scandal cu privire la resursele de gaz
    2/ In urma acestui conflict, Ucraina, astfel, va primi sustinere diplomatica, posibil militara, din partea NATO (al carei partener aspirant este) si UE
    3/ Pana acum Ucraina a beneficiat de training militar furnizat de fortele britanice soldatilor ucrainieni; astfel, colaborarea militara cu Marea Britanie probabil va creste, in conditiile in care aceasta tara demonizeaza fara dovezi Rusia
    4/ Pe langa „lovitura religioasa de catifea” asupra Rusiei (incurajarea acordarii autocefaliei Bisericii Ucrainiene de catre Bartolomew), Porosenko va avea o imagine si mai buna vis-a-vis de UE/SUA/NATO impotriva Rusiei
    5/ Rusia va fi si mai mult blamata si servita o serie de alte masuri. A propos, ceea ce a spus si Chris Miller, anterior, o poate concluziona orice persoana interesata de afaceri/relatii internationale – nu trebuie sa fii academic pt a-ti afisa o parere care se poate forma prin OSINT.

    Astfel, incidente de acest gen nu sunt intamplatoare. Avand in vedere momentul cand au loc. Si ele arata catre cei ce beneficiaza de pe urma lor. Care sunt de fapt exact cei care le-au creat!

    E si normal ca rusii sa desfasoare si mai multa logistica militara la granita cu Ucraina si in Crimea.

    Pacat ar fi ca Trump, in urma manipularii, a dezinformarii specifice, sa nu doreasca sa se intalneasca cu Putin. Asta fiind cea mai sigura si directa manierea de a afla adevarul despre incidentul Kerch. Insa, ca urmare a influentei masive a complexului militar-industrial-academic, se poate ca presedintele american sa evite o intalnire bilaterala cu omologul sau rus.

    Amandoi presedinti se aseamana unul cu celalalt prin faptul ca sustin propriile interese strategice nationale. „America First” este egal cu actiunile Rusiei regional si euro-asiatic. Deci, nici o diferenta intre cele doua abordari. Ambele tari conduc actiuni sub acoperire, clandestine, etc.

    Sa speram ca Vestul nu va fi parte din actiunile belicoase si provocatoare a lui Porosenko. Insa, daca deja s-a hotarat de catre NATO si UE ca Porosenko sa mearga mai departe in actiunile sale destabilizatoare, atunci cele doua entitati, SUA/NATO si UE, vor fi complice la un posibil conflict cu Rusia.

    Iar Romania se afla „la mijloc” ca intotdeauna. Astfel, mai mult ca oricand, mass media, impreuna cu voi cei de la G4Media sunteti responsabili pentru ceea ce prezentati – fie informare obiectiva, holistica, impartiala si „unbiased” fie dezinformare, adevar truncheat, propaganda anti-Rusia, etc. Iar pana acum, din pacate, nu ati prezentat decat manipulare si o abordare anti-Rusia/Putin in favoarea americanilor si UE. Adica, ati prezentat numai punctul de vedere american si european. Insa nu e de ajuns.

    Voi cei din G4Media mergeti la fata locului, faceti jurnalism de investigatie in teren, daca va credeti cu adevarat jurnalisti de investigatie. Asa cum fac adevratii profesionisti colegi de ai vostri din strainatate investigand la fata locului – e.g. Siria, Liban, Irak, etc. Daca nu, ramaneti in fata monitoarelor si preluati ce spun alte surse mass media prezentand manipulator realitatea si dinamica UE-Rusia si SUA-Rusia.

    Si in plus, G4MEdia prezinta ce le place si suna „corect politic” cu privire la comentariile facute. Adica ce este in linie cu „filonul anti-Rusia”.

  4. Prinţesa gazului si Regele ciocolatei s-au batut pe Ucraina iar rusii o cuceresc.