G4Media.ro

Portugalia începe vaccinarea împotriva Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5…

sursa foto: Unicef

Portugalia începe vaccinarea împotriva Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

Portugalia, una din ţările cu cea mai mare acoperire vaccinală împotriva COVID-19, începe sâmbătă campania de vaccinare a copiilor între 5 şi 11 ani, urmând exemplul altor state europene în plină transmitere accelerată a variantei Omicron, relatează Agerpres, conform AFP.

Aproape 80.000 de copii, din cei 640.000 cuprinşi în această categorie de vârstă, au fost înscrişi pentru a primi în acest weekend o primă doză de vaccin pediatric Pfizer.

Prim-ministrul Antonio Costa a lansat vineri un apel în favoarea vaccinării, explicând că transmiterea noii variante virale Omicron este mai puternică ‘la copiii nevaccinaţi şi părinţii lor’.

Cu 88,9% din populaţia de 10,3 milioane de locuitori vaccinată, Portugalia ocupă locul al doilea în lume, după Emiratele Arabe Unite, potrivit datelor compilate de site-ul ‘Our World in Data’.

În plus, au fost deja administrate peste 2,2 milioane de doze booster, de care au beneficiat 80% din persoanele peste 80 de ani şi 70% dintre cele între 65-79 de ani, a indicat vineri ministrul sănătăţii, Marta Temido.

În pofida acestei rate ridicate de vaccinare, guvernul a reinstituit de la începutul lunii mai multe măsuri de control sanitar, extinzând purtarea măştii, folosirea certificatului de vaccinare şi a testelor de depistare.

Portugalia le cere un test negativ tuturor călătorilor care intră pe teritoriul său, inclusiv celor vaccinaţi, o măsură ce va fi prelungită şi după 9 ianuarie.

În ciuda acestor restricţii, numărul zilnic de cazuri noi de infectare a atins cel mai ridicat nivel din februarie trecut, iar cel al persoanelor spitalizate la terapie intensivă s-a dublat într-o lună, ajungând la peste 60% din capacitatea acestor secţii.

Pentru a reduce numărul contactelor după reuniunile de sfârşit de an, guvernul socialist a mai decis să prelungească vacanţa şcolară şi să facă obligatorie telemunca în prima săptămână din ianuarie.

sursa foto: Unicef

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Cam Pe CAND CREDETI CA VA INCEPE VACCINAREA SUGARILOR SI NOU NASCUTILOR?

    • La 11 luni incep vaccinarile, absolut necesare pentru sanatatea unui copil, in conditiile in care majoritatea traim in comunitati cu densitate mare a populatiei, dar cand esti pr(o)st, poti doar comena cu ironii ieftine…

  2. Am rude in Portugalia si mi-au spus ca nu sunt de acord nici ei sa-si vaccineze copiii!Refuza in numar mare portughezii,asta a fost linia rosie pentru ei!

  3. „Portugalia le cere un test negativ tuturor călătorilor care intră pe teritoriul său, inclusiv celor vaccinaţi, o măsură ce va fi prelungită şi după 9 ianuarie.”
    Chiar nu inteleg de ce puneti vaccinul la indoiala, dupa 3 doze se cere test, e clar ca vaccinarea e solutia. Ne vaccinam toti si apoi ne testam mereu, e logic… stau stai

  4. Nu se lasa cr.iminalii…
    Pana nu incep sa moa.ra tor mai multi copii si sa nu mai poata acoperi cazurile, nu se vor opri.

  5. dupa trei generatii sterile or sa se imulteasca incepind cu a patra

    • Sa recapitulăm:
      – tară cu 10,3 milioane de locuitori;
      – persoane vaccinate – 88,9%, ( aproximativ 9157000 );
      – 2,2 milioane de doze boostere ( 21,36 % din nr persoanelor vaccinate );
      – in prezent atinge cel mai înalt nivel de infectare comparativ cu februarie 2021 ( când vaccinarea era la început );
      – in ultima luna se dublează numărul persoanelor ajunse in ATI;
      – se impun măsuri sanitare pentru combaterea răspândirii virusului ( purtarea măștii, testare pentru depistare, CERTIFICATUL de VACCINARE ).
      In concluzie:
      – persoanele vaccinate se infectează (fac boala )
      – persoanele vaccinate răspândesc boala;
      – persoanele vaccinate ajung la ATI.

      Cred că Portugalia este un exemplu suficient de elocvent în ceea ce privește INEFICIENȚA vaccinului și a utilizării certificatului verde.
      Când ai atâtea persoane vaccinate, care sunt și posesoare de certificat verde, iar rata de infectare crește vertiginos, este clar că aceste măsuri nu sunt eficiente.
      Sa continui vaccinarea in aceste condiții este noapte minții.
      In aceste condiții certificatul minunat o sa rămână în istorie ca documentul ( instrumentul ) oficial de răspândire a coronavirusului

  6. Înainte, amirale!

    • Da, atata il bateau pe burtica Gheorghitii nostri pe baiatu ala portughej care implementase asa de minunat campania de vaccinare…

      Iata ca au invins pandemia.