G4Media.ro

Portugalia închide zona Lisabonei, după ce varianta indiană a SARS-COV-2 a devenit…

Sursa foto: Pixabay

Portugalia închide zona Lisabonei, după ce varianta indiană a SARS-COV-2 a devenit dominantă / Intrările și ieșirile din zonă sunt interzise la sfârșit de săptămână, telemunca redevine obligatorie

Guvernul portughez a anunţat joi închiderea perimetrală a zonei metropolitane a capitalei Lisabona şi interzicerea intrărilor şi ieşirilor din această zonă la sfârşit de săptămână, din cauza relansării pandemiei şi prevalenţei variantei Delta (varianta indiană) în această regiune, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Portugalia, ţară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat miercuri 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic după luna februarie, joi fiind raportate 1.233 de noi cazuri, dintre care circa 800 în regiunea Lisabonei şi în valea fluviului Tajo.

Autorităţile sunt preocupate în special de situaţia din capitală, unde rata infectărilor în ultimele 14 zile se apropie de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Pe lângă interzicerea deplasărilor neesenţiale din şi în zona care va fi izolată în fiecare weekend începând de vineri la ora 15:00 până luni la ora 06:00, vor fi reinstituite şi alte restricţii, printre care diminuarea programului centrelor comerciale şi revenirea la telemunca obligatorie. De asemenea, toate evenimentele au fost interzise în regiunea capitalei şi în valea fluviului Tajo.

”Sunt măsuri care afectează viaţa tuturor, dar ele sunt necesare”, a declarat la o conferinţă de presă şefa cancelariei prezidenţiale, Mariana Vieira da Silva, adăugând că este prea devreme pentru a spune cât timp aceste restricţii vor fi în vigoare.

Circa un sfert din populaţia Portugaliei a fost până în prezent vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă. Aceasta ţară şi Spania vecină sunt singurele din UE care în ultimele şapte zile au înregistrat o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 faţă de săptămâna anterioară.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. tu ai fost cel mai bine dresat.

  2. Valul anterior in Portugalia (acela prezentat ca o mare catastrofa dar care cand a scazut brusc nu a mai fost interesant pentru nimeni) a durat fix 4 saptamani. Cred ca asa va fi si acum daca va fi un val. Deocamdata e doar o briza.
    PS In Spania cazurile nu au crescut il ultimele saptamani. E simplu sa verificati de pe worldometers inainte de a posta o informatie falsa.

    • A durat vreo doua luni, ianuarie si februarie, si a adus un exces de mortalitate de 76% la varful valului in Portugalia, adica mureau intr-o saptamana de aproape doua ori mai multi oameni decat media anilor anteriori. Da, fata de alte tari ca Peru, care au vazut si valuri cu exces de mortalitate de pana la 338%, adica de peste 4 ori mai mult decat media obisnuita de decese, nu e mult. Asta pentru ca s-au luat masurile necesare, la fel ca acum. Altfel se poate ajunge foarte usor in situatia din Peru. Pentru comparatie, valul din noiembrie-decembrie de la noi a adus un exces de mortalitate de pana la 68%, deci similar cu situatia din Portugalia din ianuarie-februarie.