G4Media.ro

Posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir, pentru bolnavii COVID cu…

sursa foto: www.europeanpharmaceuticalreview.com

Posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir, pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, aprobată prin Ordonanță a Guvernului

Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă posibilitatea eliberării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, a anunţat luni ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

„Este vorba despre o ordonanţă de urgenţă a Guvernului prin care s-a completat Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Practic, este vorba despre faptul că, în protocolul de tratament al bolilor infecto-contagioase, poate fi eliberat în regim ambulatoriu de farmacia cu circuit închis din spitale, la recomandarea medicului specialist din cadrul spitalului, vorbim aici în principal despre posibilitatea eliberării medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare”, a declarat Cseke Attila, la finalul şedinţei de guvern.

El a explicat că medicamentul menţionat are autorizaţie temporară, din India şi nu este pe lista de compensate în România.

„Drept urmare, nu poate fi acordat gratis în sistemul farmaciilor. De asemenea, acest medicament este introdus în România pe o autorizaţie de nevoi speciale, deci nu are autorizaţie de punere pe piaţă solicitată de către producător. (…) Practic, la prezentarea în unitatea sanitară cu paturi în spital, medicul specialist, medicul de boli infecţioase, are două posibilităţi: evaluează dacă pacientul trebuie să rămână în spital şi să primească medicamentele asigurate în tratamentul spitalicesc pe diverse forme, în funcţie de stadiul pacientului ori, dacă constată că acest pacient are forme uşoare, pentru că acest medicament (…) poate fi folosit numai pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, atunci şi consideră că tratamentul poate continua în afara spitalului în sensul în care pacientul poate părăsi spitalul, atunci poate prescrie şi se poate livra din farmacia cu circuit închis a spitalului acest medicament şi pacientul în acest caz pleacă acasă şi urmează tratamentul la domiciliu, ceea ce înseamnă, din acest punct de vedere, o degrevare a sistemului spitalicesc”, a spus Cseke Attila.

Sursa Foto: www.europeanpharmaceuticalreview.com

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ceke otilo asta e cel care inchidea spitalele la foc automat

  2. Interesant….,iarasi farmacia sau farmaciile din incinta spitalelor au sa o duca bine ,in Ungaria se gaseste la orice farmacie ,bineinteles cu reteta de la medicul de familie….,poate de-aia in Ungaria spitalele sunt mai ”aerisite”!

  3. Ca să obții acest medicament pentru a te trata acasa la indicațiile specialiștilor, TREBUIE SA TE INTERNEZI, chiar daca apoi te duci acasa.
    Adică, figurezi in hârtii ca ocupi un loc in spitale, deși esti acasa. Oficial, poliția știe că ești la spital, asa ca nu trece sa verifice daca esti sau nu acasa. Si tu te simti bine, ca ai forma usoara si oricum nu-ți dai seama decat cand respiri prea greu ca ai forma medie, și te plimbi pe la magazine, te înghesui cu ceilalți in mijloacele de transport în comun….

    Si uite asa, sistemul zădărnicește combaterea pandemiei.