G4Media.ro

Prăpastia dintre țări ca România și cele care investesc serios în învățământul…

Sursa foto: Pexels

Prăpastia dintre țări ca România și cele care investesc serios în învățământul superior este de așteptat să crească, după criza Covid-19 – Asociația Universităților Europene

Prăpastia dintre țările cu investiții mari în învățământul superior și cele, printre care și România, unde finanțarea universităților a scăzut în ultimul deceniu este de așteptat să se mărească în urma crizei produse de pandemia Covid-19, potrivit unei analize publicate săptămâna aceasta de Asociația Europeană a Universităților (EUA). Documentul arată toate sursele de venit ale universităților vor fi afectate pe termen și scurt, dar ele trebuie să caute soluții pe termen lung, pentru că, așa cum a arătat criza din 2008-2009, orice decizie pe termen scurt, în acest domeniu, este probabil să persiste și să afecteze negativ dezvoltarea de durată.

Raportul mai arată că nu doar țările care se bazează în bună măsură pe veniturile din taxe aplicate studenților internaționali – a căror mobilitate este redusă sau anulată în această perioadă – vor fi afectate. O scădere a veniturilor se va face simțită și în țările care se bazează pe taxe colectate de la studenții locali, printre care și România, deoarece este de așteptat să scadă veniturile familiale, în funcție e tipul de măsuri aplicate de guvernele naționale.

Citește tot articolul pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. romanilor le place sa fie prosti si hoti, adica smecheri

    • Globalistii stangisti au stabilit: R&D este in occient, productia in china, in Romania cu industria pusa la pamant sparanghel people au scris astia pe noi. Romania First cand vine randul tau?

  2. Daca guvernu si parlamentu tine cu tineri sa nu se mai dee bacu si evaluarea nationala ca sasa nu foloses-te la nimik.
    Sa se see diploma de bac la toti fara examen.
    Si ca si la bac sa se dee si permisu de conducere fara examen la tioti copi care are masina si nare permis.
    Trebie sa se tina seama ca e pandemie si sasa suntem foarte stresati

  3. Creste diferenta intre tarile unde invatamantul, diplomele si examenele inseamna munca si cele ca romania iunde scoala nu e serioasa, examenele nu sunt serioase iar rolul scolii e sa asigure venit sigur celor cu masa calda, cu cornul si laptele si clienti pentru fabricile de diplome

  4. Prapastia a crescut si datorita acreditarii unor Univ. private , care si-au demonstrat , goana dupa bani , fara a avea ca scop , pregatirea universitara , care sa le asigure cursantilor o pregatire universitara minima. In numeroase cazuri s-au acodat diplome doar cu buletinul… Rezultatul este vizibil si pagubos pentru Romania. Diplomele acodate in aceasta maniera, au demonetizat profesii universitare , titluri de doctor in stiinte etc.Pana nu se iau decizii ferme de a se renunta la asemenea practici, Romania va ramane nu numai o tara de „mana” a treia , dar si golita de ultimile profesii care impun pregatire temeinica.