G4Media.ro

Precedent periculos: ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit cu șeful DIICOT despre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Precedent periculos: ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit cu șeful DIICOT despre dosarul azilelor din Ilfov imediat după ce premierul Ciolacu i-a cerut acest lucru. Gorghiu: ”Nu a fost nicio imixtiune în derularea anchetei”

Update: Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis redacției G4Media un punct de vedere în care declară că înd iscuția cu șeful DIICOT ”nu a fost nicio imixtiune în derularea anchetei” legate de azilele de bătrâni din Ilfov.

”Ministrul justiției comunică instituțional cu toti șefii de parchete. Comunicarea cu conducerea DIICOT în această situație s-a limitat exclusiv la informații legate de vechimea cauzei și orizontul de timp preconizat pentru soluționare. Nu a fost nicio imixtiune în derularea anchetei. Vă asigur ca acest lucru este străin de agenda mea la minister”, a declarat Gorghiu.

Articol inițial: Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat vineri că a discutat cu procurorul șef DIICOT, care ar fi asigurat-o că ”în scurt timp vom vedea soluția” în dosarul azilelor de bătrâni din Ilfov, potrivit unui comunicat al ministerului.

”Am discutat astăzi cu procurorul șef DIICOT. În luna februarie a acestui an, dosarul a fost înregistrat la DIICOT, a fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz. Toate instituțiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligația să ofere societății răspunsuri, să comunice transparent”, a declarat Gorghiu.

Discuția cu procurorul-șef DIICOT vine la puțin timp după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului justiției să aibă discuție cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate.

”Rog ministrul justiției, deoarece nu este în atribuțiile mele, să aibă discuție foarte clară cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate”, a spus Ciolacu vineri în deschiderea ședinței de guvern.

Reamintim că procurorii se bucură de independență totală în ceea ce privește instrumentarea dosarelor penale, potrivit legislației care guvernează activitatea magistraților.

Context. DIICOT a deschis un dosar penal în care cercetează peste 20 de patroni și angajați la trei azile de bătrâni din Ilfov, acuzați că i-ar fi supus pe aceștia la tratamente inumane.

Ciolacu a cerut, vineri, demiterea și demisii ale unor șefi de instituții în cazul azilelor de bătrâni din Ilfov. Ciolacu i-a cerut ministrului muncii să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov.

El a mai cerut și demitrea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Primul-ministru i-a mai cerut ministrului justiției, Alina Gorghiu, ”să aibă discuție foarte clară cu conducerea DIICOT ca această anchetă să fie o prioritate”.

”Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de interne, ministrul muncii, ministrul justiției, ministrul sănătății și ministrul dezvoltării și toți președinții de autorități cu atribuții de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului”, a mai spus Marcel Ciolacu în debutul ședinței de guvern.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. pai la Colectiv au vorbit toti cu toti si asa a rezultat ca Piedone e liber, e…
    sa recunoastem: vorbitul rezolva lucrurile, scrisul nu inseamna obligatoriu ca cel care citeste intelege ceva

  2. A ajuns Alinuța ministrul justiției… Altă poamă, suntem de tot râsul…

  3. Te uiți și vezi toate nulitățile interpelate cu apelativul ministru, fie că e actual sau fost… Toată ceata nulităților a fost la un moment dat ministru…

  4. Au vorbit sa se faca liniste.

  5. Ce precedent bre, ce justitie? Nu fiti ridicoli, nu exista justitie in Romania!

  6. „Precedent periculos…”

    Ce-i asta?! Un fel de glumă?…

    România este o cleptocrație în cel mai propriu sens al cuvântului, iar justiția este aproape în totalitate subordonată politic. …De fapt, subordonată cleptocraților.

  7. A adoptat poziția ghiocel in conformitate cu cea cea a partidului în fața PSD , nu a greșit cu nimic.

  8. Dosarele cu arestați preventiv,cu măsuri preventive sunt întotdeauna o prioritate pentru parchete,dosarele care se rezolvă în cel mai scurt termen posibil.Problema este că prin lege ministrul justiției nu poate coordona decât politica penală de ansamblu,poate fixa strategii de coordonare administrativă de ansamblu a activității parchetelor,dar nu poate interveni pe un caz concret aflat în lucru la parchet,inclusiv în ce privește urgentarea sau grăbirea soluționării acestuia.

  9. Doamna procuror sef a DIICOT are dreptul de a se plânge la CSM,sau CSM se poate autosesiza , dacă apreciaza că printr-o astfel de intervenție a fost afectată independența justiției.

  10. Ne-am intors in anii 90 cand tzoapa de la justitie il intreba pe bombo daca sa-i faca dosar lu’ chiorete…cam astia sunt tindala de buzau si tzoapa de arges in cazul azilelor atent supravegheate de famiglia soldovencei cu sarma-n matz.