Predoiu, replică pentru Daniel Morar: Și-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR / Gurile rele spun că a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, „topindu-i” sute de dosare
Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, îi răspunde judecătorului Curții Constituționale, Daniel Morar, după ce fostul șef DNA l-a acuzat că a girat un Cod de Procedură Penală calificat drept ”refractar” și ”retrograd”. Predoiu susține că Morar a fost consultat în calitate de șef DNA, care a girat o serie de articole pe care ulterior le-a declarat neconstituționale.
”Gurile rele spun că în felul acesta dl. Morar a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-şef DNA, „topindu-i” astfel sute de dosare şi diminuându-i palmaresul, eu spun doar ca dl. Morar şi-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR”, a scris Predoiu într-o postare pe Facebook.
Ce a declarat Daniel Morar
- „Raportându-ne la Codul de Procedură Penală, la această carte, evident că este mult loc de mai bine în legiferarea Parlamentului. Pentru că este un CPP intrat în vigoare în 2014 care pe alocuri s-a dovedit mai refractar şi mai retrograd, mai înapoiat decât Codul lui Dongoroz, CPP din 1968 de pe vremea comuniştilor. Da, domnul Predoiu era ministru când a făcut acest Cod. Prin urmare nu a fost opera de legiferare foarte bună din moment ce peste 10% din articolele Codului au fost declarate neconstituţionale, sancţionate într-un fel sau altul de Curte. Înseamnă că nota acordată Legiuitorului nu e una foarte bună“, a declarat Morar, la AlephNews.
Redăm integral replica lui Cătălin Predoiu
”Într-un interviu-lecție la adresa Parlamentului, dl. judecător al CCR Morar acuza faptul că noul Cod de Procedură Penală nu a fost foarte bun, pentru că 10% din texte au fost declarate neconstituţionale.
Ce nu ne spune dl. judecător CCR Morar:
1) la vremea „facerii” codului, domnia sa era procuror-şef DNA şi a avut procurori DNA delegaţi în comisia de redactare a proiectului;
2) proiectul final a fost transmis pentru observaţii în tot Ministerul Public, inclusiv conducerii DNA, recte d-lui procuror-şef Morar;
3) o serie de articole declarate neconstituţionale ulterior, când dl. Morar ajunsese judecător CCR, au primit anterior ”girul” domniei sale din postura de procuror şef DNA, “gurile rele” spun că în felul acesta dl. Morar a plătit nişte poliţe d-nei Kovesi, ajunsă între timp procuror-şef DNA, „topindu-i” astfel sute de dosare şi diminuându-i palmaresul, eu spun doar ca dl. Morar şi-a schimbat surprinzător opiniile juridice faţă de cod, după ce a ajuns la CCR;
4) proiectul redactat de Ministerul Justiției a stat 9 luni în comisia specială parlamentara condusă de dl. Ponta, unde au fost modificate mai multe texte, împotriva opiniei MJ, texte care ulterior au fost declarate neconstituţionale, asumarea răspunderii de către Guvernul Boc făcându-se pe varianta de proiect ieşită din comisia parlamentară.
În rest, legat de pensii speciale, dl. Morar are tehnic dreptate, păcat că nu are acelaşi aplomb şi în apărarea luptei anti-coruptie, pentru care şi-a pierdut interesul după ce nu a mai fost numit în funcţia de Procuror General.
PS. Celor care vor spune că nu e cazul să replic unui judecător al CCR, le răspund de pe acum că atunci când judecătorul CCR se avântă în Agora să dea lecţii de politică şi drept, îşi asumă că va primi şi o replică.
De altfel, dl. Morar e obişnuit cu dezbaterile publice, când era procuror-şef DNA în primul mandat, petrecea mult timp polemizând „prin” televizor cu politicienii. În rest, toată simpatia pentru carieră, după cum dânsul o cunoaşte, mai puţin pentru prânzul luat alături de dl. Florin Iordache, politician PSD, acum câţiva ani, în plină acţiune de masacrare a legilor justiţiei de către PSD.”
Sursa Foto: Colaj G4Media.ro / Inquam Photos
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii