G4Media.ro

Prefectul Capitalei explică regula coșului de cumpărături. Câți oameni vor putea intra…

sursa foto: Pixabay

Prefectul Capitalei explică regula coșului de cumpărături. Câți oameni vor putea intra la magazin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a detaliat la Digi24 propunerea pe care o va introduce în ședința de azi cu reprezentanții retailerilor, privind regulile de acces în magazine. El susține că o astfel de regulă nu ar aduce costuri suplimentare, care ar fi dificil de suportat în special de către magazinele mici.

Prefectul Capitalei propune adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Alin Stoica a precizat că o astfel de regulă se aplică deja în alte locuri.

Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin”, a explicat Alin Stoica.

Cu alte cuvinte, în magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, restul vor intra pe măsură ce clienți idinăuntru vor termina cumpărăturile.

Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”.

Alin Stoica afirmă că o astfel de regulă nu aduce costuri suplimentare, care ar fi greu de suportat în special de magazinele mici.

O astfel de măsură răspunde ambelor cerințe – să reducem numărul de clienți care sunt în același timp în magazin, dar fără să aducem un cost suplimentar pentru micii comercianți”, a declarat prefectul.

El a arătat că în București sunt circa 12.000 de magazine alimentare, majoritate mici, de cartier, iar ca să angajeze un om în plus pentru a ordona fluxul de clienți ar însemna un cost greu de suportat de către ele.

Prefectul a mai precizat că, momentan, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor.

„Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta (ora de închidere – n.r.). Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a spus Alin Stoica.

Prefectul susține că restricțiile trebuie să vizeze limitarea duratei de interacțiune între oameni și limitarea numărului de interacțiuni între oameni în grupuri eterogene, iar măsurile actuale răspund acestor cerințe.

sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. yeee, inca un motiv sa ne uram intre noi:

    „ce iti trebuia ma sa iti cumperi atat?”
    „hai ne miscam si noi mai cu talent!”

    si daca te prinde 17:50 la coada ?
    arafat zicea ca astia cu telemunca au timp sa isi faca cumparaturi pana in 18. eu nu stiu cum telemunceste arafat, dar eu unul telemananc maxim 10 min pe zi de cand telemuncesc.
    e la mintea cocosului ca daca ingustezi intervalul de cumparaturi o sa se ingramadeasca lumea.
    e periculoasa pandemia, dar cu incompetenti la conducere e si mai periculoasa.

    • Faptul ca mananci 10 minute pe zi de cand telemuncesti e problema ta. Ai dreptul sa-ti iei pauza de masa, sa te duci la o plimbare, sa te uiti la TV, sa tragi un pui de somn, sa faci orice altceva in afara de munca.

    • @stefaneeee

      Nu toti muncim la stat barzauneeeee.

    • dănel … ,
      pai de ce cârcoteşti ? … tu n-ai vichend ? …n-ai zi libera ? …
      cre’ ca nu te prea stii organiza nici acasa , nici la munca daca telemananci numa’ 10 min pe zi …

  2. Neocomunism.
    Nu e mai logic ca magazinele sa fie deschise până la ora 22 așa oamenii nu se mai înghesuie la anumite ore și nu mai e nevoie de astfel de aberații?

    • Românul e obișnuit să formeze și să stea la cozi din cele mai vechi timpuri. Dacă-i faci program până la 00:00, ai garanția că va fi la coadă/magazin până la ora aia. Prin urmare, măsura asta poate că-i va face pe români să nu mai stea ca zăpăciții în magazin la orice oră din zi sau din noaptea. Măcar atât să învețe, dacă de covid nu va fi salvat :))
      Suntem o nație care refuză să se spele și să poarte mască (asiaticii o poartă la orice gripă), așa că n-ai cu cine. Dar toti sunt epidemiologi si stiu ei mai bine ce e de facut :)))

    • Mutate băi Cocoș în Asia si lasă-ne cu teoriile tale de veceu. Tu lipseai să ne mai cerți…Din partea mea poți să porți mască și cand faci dragoste, este fix alegerea ta. Suntem sătui de imbecili ca tine.

  3. “Prefectul Alin” își arată anvergura capacităților sale manageriale și politice! Si cei ce iau doar o pâine și o conserva sa stea la rând cu băieții și fetele vesele de la bringo și altele. Sunt destul de bătrân ca sa îmi amintesc regula “știi pe cineva” . Asa ar și in acest caz: unii vor avea pile și vor obține cărucioare și cosuri iar nea Grigura sau tanti Aglaia o sa aștepte liniștiti, distanțați în fata magazinului! USR ?’ Mai aveți din ăștia?! Dacă nu, sa puneți răsaduri ca e bine primăvara!

  4. Alta beizadea #ista.Reusiti să dovediti că există oameni mai prosti că Dancila.
    Folosiți cele 1.8 milioane de doze de vaccin care le aveți pe stoc.Pentru cine le țineți?
    #handicapati

  5. Cat consum de energie pentru justificarea unei prostii cat casa si, nu, nu sunt fanul sosoacei urlatoare.
    Pe de o parte, se arunca in spatiul public stiri de genul: suntem pe platou, e bine, de la 1 iunie ne relaxam, mergem in vacante, vin miliarde de vaccinuri peste fraierii care stau de-o luna pe Liste de Asteptare, pe de alta parte, se tine cu dintii de o prostie, respectiv inchiderea magazinelor la ore aiuritoare, ca, vai, e pandemie, e plin ATI, tra la la.

  6. Ceva se pune la cale, ca prea se iau masuri aiurea…

    Cumva pensiile speciale devin foarte speciale?
    Ceva se coace acum si trebuie sa ne distraga atenția.

    Înghesuiți-va in intervale orare imposibile pentru cei care muncesc (si, surpriza, sunt multi care nu ies mai devreme de la serviciu), acum baga carucioare limitate.

    Urmează cartela?

  7. Cam asta încercaseră la supermarket-ul de cartier acum un an (la începutul pandemiei). Ei ziceau că limitează numărul oamenilor din magazin. Practic, se forma un grup (nu coadă) imens de oameni la intrarea în magazin, nu mai știa nimeni cine venise mai întâi, certuri etc. Până la urmă și-au dat seama că e o prostie și ne-au lăsat să intrăm fiecare când venea. Iar lucrurile au mers bine mersi (fără aglomerații) până recent, când s-a băgat și statul român în ecuație.

    • Păi și care era alternativa, ca grupul ăla imens de care vorbești să se mute în magazin?

    • @Alina Grupul ăla imens nu se mai constituie dacă oamenii intră fiecare când ajunge, se formează un flux natural. Iar asta nu e teorie, este realmente ceea ce s-a întâmplat pe parcursul ultimului an, după ce inițial se încercase măsura discutată în articol timp de câteva zile.

  8. Bănuiesc ca si în metrou o sa bage cărucioare.

  9. Astia sunt cu capu’ grav …

  10. În vestul Europei se aplică regula asta de aproape un an de zile. E mai simplu și pentru comercianți pentru că nu trebuie să-i numere pe oameni pentru a evita amezile de aglomerare, dar și pentru clienți.

    Mulți dintre ei nici n-ar vrea să intre dacă ar ști că e prea aglomerat, iar o așteptare de 5 minute în exteriorul magazinului n-a omorât pe nimeni. Nu-i înțeleg pe antecomentatori, dacă e deja aglomerație în magazin, de ce îi impiedică această regulă? Ar fi vrut să intre și să transforme aglomerația în îmbulzeală?

    • Hai ca-ti explic eu dar trebuie sa scoti calculatorul de pe telefon.
      Daca ai un Auchan pentru 100 000 de insi care merg doar odata pe saptamana. Fa calculul la 77 de ore per saptamana csti insi ies pe ora si cati ies 98 de ore.

      Vezi daca masura e desteapta si e-n regula sa faci cozi pe program limitat.

    • 5 minute? Poate 2 ore!
      V-a inghetat scoarta de la lipsa apei calde?

      Aviz postacilor: misiunea voastră se va incheia (si banii nu vor mai veni) atunci când sistemul pe care il ridicati in slavi va fi instaurat. Trageți si voi de timp, ca sa nu ramaneti someri prea curand. Ce naiba, n-ați invatat nimic de la ceilalți angajați la stat?

    • Alina, ai fost tu în vestul Europei în ultimul an, adică pe timpul pandemiei? Bineînțeles că nu! Deci am rugămintea să numai mănânci căcat! Numai fiți imbecili, a trecut peste un an de la debutul pandemiei și am cunoscut destule persoane care au trecut prin infecția cu Covid-19, dar absolut nici unul nu a contactat virusul din MAGAZIN. Povestea cu virusul care se râspandeste in supermarket este o minciună ordinară. Dacă o luăm după această logică tembelă, angajații supermarket-urilor ar fi trebuit să fi fost toți infectati cu Covid-19. Deci, despre ve vorbim?!

    • Deștepților, dintr-un Auchan ies mai mulți oameni în 5 minute, că sunt x case deschise, și unui casier îi ia maxim un minut de când începe să-ți scaneze produsele până îți dă bon.

      Ce naiba! Puteam să zic că în 5 minute ies 20 din Auchan și 1 din magazinul de cartier, și nu vă mai pleznea capul.

      Și celălalt inteligent care se întreabă cum am călătorit eu pe pandemie: băăă, s-au inventat internetul și telefoanele cu care aflăm ce se întâmplă, nu trebuie să mergem la fața locului să aflăm ceva.

      Și nu mai stați un ceas în magazine, faceți-vă listă de cumpărături și ordonați lista după raioane, că nu e prima oară când intrați în magazinele alea să nu știți că fructele și legumele sunt înainte de carne. Ai 20 de produse pe listă, bagi viteză să ieși în 20 de minute de la supermarket, că alea 20 nu sunt toate pe raioane diferite. Cartofii sunt lângă varză, și nu-ți cumperi zilnic chestii de la raftul cu șosete. Ce atâta filosofie.

      A trecut un an și n-ați fost în stare să vă organizați cu listă grupată pe legume, lactate, carne, stați să vă holbați acuma la etichete. De parcă nu tot același brand de cafea sau de brânză îl luați ca până acum, de trebuie să faceți comparații de ingrediente și calorii.

      Cât ați stat să mă aburiți că nu-i o idee bună limitarea numărului de oameni în magazin, puteați folosi timpul ăsta să vă faceți lista pentru data viitoare. Mare scofală să ai un plan înainte să mergi la cumpărături. Ce-ați făcut un an??

    • Bai, tanti, vezi ca lista mea nu e limitată la 20 produse, ca unii avem familie, nu pisici improvizate din sosete murdare.
      Si am o mare problema cu alinutele retardate care stau la legume să-și cântărească morcovii, ca se misca ca mortul. Dar sunt si ele oameni, n-ai ce sa le faci, au nevoi.

      Apoi, daca te-ai fi dus in persoana vreodata la supermarket, ai fi stiut ca sunt culoare lungi, iar multe alinute cu carucioare doar încurcă fluxul, ca se uita ca vacutele la raft. Sa mai zic de produsele alimentare de la galantar?

      Deci, ai întârzieri fix ca in trafic: ca sunt multi prosti căscați care nu stiu ce vor.

      Nici tu nu reușești să-ți faci aprovizionarea de fructe si legume falice in 20 minute, mai ales ca stai dupa casiere care nu se descurca mereu cu casa. Sau au sistemul blocat. Sau nu merge cardul. Sau trebuie sa dea rest. La fel la self checkout.

      Asa ca las-o pe moralizatoarea si joaca-te cu banana, ca esti stresata.

  11. Dar regula coșului minim pentru supraviețuire nu o explică nimeni din coaliția neinteleasa pentru că s-ar vedea cum extermina vreo 4 milioane de oameni!