G4Media.ro

Prefectul de Prahova: Avem 11 focare active de COVID-19, dintre care două…

Mai multi timisoreni sarbatoresc ziua muncii, 1 mai, relaxandu-se facand gratare in Padurea Verde, TImisoara, 1 mai 2015.

Prefectul de Prahova: Avem 11 focare active de COVID-19, dintre care două raportate astăzi / Probleme nu sunt în stațiuni, ci cu sutele de oameni care merg la grătar pe văile râurilor

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a declarat, luni, pentru G4Media.ro, că în acest moment în județ sunt 11 focare active de COVID-19, dintre care două raportate astăzi, la societăți comerciale. Prefectul spune că în stațiunile din Prahova nu sunt probleme în ceea ce privește respectarea regulilor și nici nu sunt focare acolo, însă sunt sute de oameni care s-au obișnuit să meargă la grătar la iarbă verde și se înghesuie pe văile râurilor.

Cele 11 focare active din Prahova, județ cu 120 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 818 în ultimele două săptămâni, sunt: 4 la secții ale Spitalului Județean din Ploiești, unul la spitalul din Băicoi, unul în comuna carantinată, Gornet, unde a crescut la 19 numărul cazurilor și astăzi a fost înregistrat și un deces și cinci la societăți comerciale. Dintre acestea, două au fost raportate astăzi: 36 de angajați de la o societate și 25 de la cealaltă.

În total, cele 11 focare însumează 165 de cazuri, restul până la 818 fiind din transmiterea comunitară, mai ales că Prahova este un județ puternic industralizat, iar angajații vin și din alte județe. Cristian Ionescu spune că nici nu sunt respectate regulile de toată lumea. În opinia sa, cam una din cinci persoane nu respectă măsurile de protecție.

Prefectul precizează însă că nicio altă localitate din județ nu este, la acest moment, în situația de a fi carantinată.

Acesta susține, de asemenea, că stațiunile din județ nu constituie o problemă în ceea ce privește răspândirea virusului.

„Stațiunile în general s-au pregătit și respectă regulile, pentru că vor să își continue activitatea. Nu în stațiuni sunt problemele, nu avem niciun focar pe Valea Prahovei. Însă oamenii s-au obișnuit să meargă la iarbă verde la grătar și să se îmbulzească pe alte văi. Sunt cu sutele pe văile unor râuri. Acestea nu sunt locuri autorizate și este greu să fie impuse reguli”, a afirmat prefectul.

În privința purtătii măștilor de protecție și în aer liber, în zonele aglomerate, Cristian Ionescu spune că, dacă această măsură nu vine de la Guvern, nu poate fi impusă de la nivel județean.

Situația în spitalele din Prahova

„Este alarmantă situația din spitale. Gradul de ocupare este de 90%”, a spus prefectul. Cristian Ionescu a precizat că în curând vor fi disponibile alte paturi pentru bolnavii COVID-19, prin reorganizarea unor spitale din județ. Este vorba despre spitalele din Florești, Băicoi, Breaza și un pavilion de la spitalul de neuropsihiatrie Voila.

Problema cea mai mare este lipsa de personal. Am făcut solicitare pentru detașarea de medici. Am avea nevoie de 6 la Câmpina și cel puțin încă 6 la SJU Ploiești. Până acum, au venit doi medici rezidenți de la Iași, pentru gărzile de la ATI”, a precizat prefectul.

Citește și

HARTA Epicentrul pandemiei de COVID: Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița. O treime din totalul pacienților s-au infectat doar în ultimele 14 zile

Orban: Discutăm despre impunerea purtării măștii de protecție și în aer liber, în spațiile foarte aglomerate / Pe plajă am putea decide distanțarea pentru toate persoanele. Nu putem verifica unde sunt membrii unei familii

Premieră în criza COVID din România: Autoritățile din Argeș decid marți dacă impun purtarea obligatorie a măștii în aer liber, în zonele aglomerate / Prefectul: Avem transmitere comunitară, peste 90% din localități sunt afectate

Autoritățile din Dâmbovița vor decide până la finalul săptămânii dacă închid târgurile și piețele din Târgoviște în care nu se respectă distanțarea / Zeci de focare familiale în județ după decizia CCR care a permis refuzarea internării / Solicitare la centru pentru detașarea de medici

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. ”Alo, Selgros? Si aveti constiinta incarcata si de cele petrecute in noiembrie 2016, cand pretul la mititei a fost ridicol de mic, de au uitat oamenii sa se prezinte la urne de la ploaia din gura !

  2. dar nu vad nicio dovada ca se imbolnavesc la gratar in aer liber. a facut dsp-ul anchete si toti erau la gratar unde „se imbulzesc”? nici vreo dovada ca nu se imbolnavesc in statiuni.
    prefectu vorbeste ca sa vorbeasca.

  3. Stati as dl prefect, pai nu exista legea graturului, care nu permite realizarea de gratare aiurea, si numai in locuri amenajate? De ce nu aplicati legea?

  4. Or avea semnal de telefonie prin vaile alea ?

  5. E rușinos sa vii sa te lamentezi, sunt legi și oameni de ordine. Faceți ordine, luați măsuri ca de aceea sunteți șeful cel mare.

  6. Oh, da! Împușca doi iepuri: nici nu se ceartă cu Horeca si ii trimite si pe ăia la stațiuni! De ce ar fi mai multe probleme pe o vale de rău decat la o terasă? Stim foarte bine cat se „respectă” distanțarea la terase!

  7. Banutu bate tati-covidutu.Pai, bani pentru parcare, bani pentru taxa de statiune, bani la terase…etc…asa tapa, omul vine cu mancarea in lada si nu cumpara nimic de prin statiuni!Daca ar putea dom prefect sa oblige turistii sa stea inchisi in statiuni…in perimetrul stabilit de dom primar…

  8. Nimic de PSD? Sau de troli rusi, care le dau mustar cu Covid la gratargi? Nimic de faptul ca nu ati luat masurile bune si necesare sa nu explodeze cazurile?!
    De ce in unele judete este in regula, oarecum, si in vreo 4 e jale?! Tot romani needucati si acolo.