G4Media.ro

Prelungirea Ghencea, coșmarul șoferilor bucureșteni: Declanşarea exproprierilor nu a putut fi votată,…

Foto: G4Media

Prelungirea Ghencea, coșmarul șoferilor bucureșteni: Declanşarea exproprierilor nu a putut fi votată, în lipsa grupului PSD

Declanşarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea din Sectorul 6, precum şi alte trei proiecte care vizau exproprieri nu au putut fi aprobate în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei, transmite Agerpres.

Deşi au avut 32 de voturi de voturi favorabile, proiectele nu au întrunit majoritatea necesară de două treimi. De la lucrările şedinţei extraordinare a lipsit grupul PSD.

Consilierul municipal Nicorel Nicorescu (USR) le-a reproşat social-democraţilor faptul că „aleg să stea deoparte” şi „să ţină pe loc” în acest fel investiţiile necesare Capitalei.

„Este a treia sau a patra oară când încercăm să trecem aceste exproprieri atât de necesare unor investiţii şi grupul PSD din nou alege să stea deoparte. Este un lucru de neacceptat. Cu toate că au primit informaţii legate de alocarea sumelor, aleg să ţină în acest mod investiţiile pe loc şi să nu continuăm aceste şantiere”, a precizat el.

Cele patru proiecte vizau declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul următoarelor lucrări de utilitate publică:

– Drum de acces în Cartier Henri Coandă prin str. Biharia;
– Străpungere bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti;
– Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire bd. Ghencea între str. Braşov şi Terminal Tramvai 41;
– „Modernizare sistem rutier şi linii de tramvai” reabilitare unică Bulevardul Aerogării, între şos. Bucureşti-Ploieşti şi str. Alexandru Şerbănescu.

Pe 25 februarie, liderul grupului PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, critica modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre şi s-a arătat nemulţumit de faptul că primarul general Nicuşor Dan nu a fost prezent pentru a-i răspunde la întrebări.

Bădulescu a adăugat că, în cazul în care proiectele vor fi aprobate în forma actuală, acestea vor fi sancţionate de Prefectură, deoarece suma trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii.

„Dumnealui (primarul general – n.r.) ne cere, în calitate de iniţiator, să adoptăm o hotărâre care este contrară legii. Există Legea 255/2010 care statuează foarte clar în ce condiţii porneşti exproprierea pentru utilitate publică. Eu mă întreb ce să expropriez în condiţiile în care în interiorul acestei hotărâri schimbăm şi coridorul, deci nu mai avem aceeaşi hotărâre din 2019, nu avem nicio prevedere în buget, pentru că noi nu avem bugetul aprobat”, afirma el.  (Sursa: Agerpres)

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. nu ar merita scursurile astea poitice vanati pe strada? ambitiile lor, suferintele noastre? dar cum ar fi ca dorintele noastre sa devina suferintele lor?

  2. Macar cei impactati de refuzul psd sa nu le mai dea votul ! Nici lor nici rusofililor de la aur !

  3. Si bucuresteni stau si nu iau nici o atitudine .PSDisti ar trebuii prinsi si ……..!

  4. 2 articole critice, dar mai ales mimcinoase la adresa primarului!Fara drept de replica, nimic Dar, in schimb, bine ca avem punctul de vedere al consilierului Aurelian Badulescu ! Bravo, g4media! Tin-o tot asa! Parca nici Iohannis nu mai e atat de rău! Citu deja e baiat bun! Ii menționați toate minciunile postate pe fsb!
    Încă o fituica de duzina ne lipsea….

  5. Au rămas gunoaiele lui Sarma-n Cur sa se răzbune pe bucureșteni. Votați PSD.

  6. Stim deja verdictul: Nicusor Dar, incompetent… da da da
    Bucurestenii se vor pierde iar cu firea, caci ce bine era inainte nu ?

    A fost la putere Nicu, ce a facut ?
    Ce sa faca ? Ce a putut… daca a fost lasat.

    • Fii mai optimist. La alegeri voteaza bucurestenii, nu consilierii PSD.
      Oprescu e la poarta inchisorii. Tudorache e pe drum.

  7. Daca lui Badulescu ii spui ca e urangutan, jignesti urangutanii.

  8. Badulescule, minti cu nerusinare, uite ce zice legea 255/2010 (suma NU trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii):

    „EXPROPRIATORUL prevăzut la art. 2 alin. (2) ARE OBLIGAŢIA DE A APROBA PRIN HOTĂRÂRE A Guvernului sau, după caz, prin hotărâre a autorităţii administraţiei publice locale sau judeţene, respectiv a CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, după caz, potrivit legii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de interes naţional, judeţean şi local, pe baza documentaţiei tehnico-economice aferente, amplasamentul lucrărilor, conform variantei finale a studiului de prefezabilitate, respectiv a variantei finale a studiului de fezabilitate, după caz, sursa de finanţare, PRECUM ŞI DECLANŞAREA PROCEDURII DE EXPROPRIERE A TUTUROR IMOBILELOR care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ-teritoriale, SUMELE INDIVIDUALE AFERENTE DESPĂGUBIRILOR ESTIMATE DE CĂTRE EXPROPRIATOR PE BAZA UNUI RAPORT DE EVALUARE ÎNTOCMIT AVÂND ÎN VEDERE EXPERTIZELE ÎNTOCMITE ŞI ACTUALIZATE DE CAMERELE NOTARILOR PUBLICI ŞI TERMENUL ÎN CARE ACESTEA SE VIREAZĂ ÎNTR-UN CONT DESCHIS PE NUMELE EXPROPRIATORULUI LA DISPOZIŢIA PROPRIETARILOR DE IMOBILE. AMPLASAMENTUL LUCRĂRII SE ADUCE LA CUNOŞTINŢA PUBLICĂ PRIN AFIŞAREA LA SEDIUL CONSILIULUI LOCAL RESPECTIV, PRIN AFIŞARE PE PAGINA PROPRIE DE INTERNET A EXPROPRIATORULUI ŞI VA FI COMUNICAT SPRE AVIZARE ŞI RECEPŢIE AGENŢIEI NAŢIONALE DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.”PREVĂZUT LA ART. 2 alin. (2) are obligaţia de a aproba prin hotărâre a Guvernului sau, după caz, prin hotărâre a autorităţii administraţiei publice locale sau judeţene, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, potrivit legii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de interes naţional, judeţean şi local, pe baza documentaţiei tehnico-economice aferente, amplasamentul lucrărilor, conform variantei finale a studiului de prefezabilitate, respectiv a variantei finale a studiului de fezabilitate, după caz, sursa de finanţare, precum şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ-teritoriale, sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza unui raport de evaluare întocmit având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici şi termenul în care acestea se virează într-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispoziţia proprietarilor de imobile. Amplasamentul lucrării se aduce la cunoştinţa publică prin afişarea la sediul consiliului local respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului şi va fi comunicat spre avizare şi recepţie Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.”

  9. In România se construiește fără cap