G4Media.ro

Premieră: Două companii din Ungaria, sancționate de SUA pentru colaborarea cu regimul…

Sursa foto: Kremlin.ru

Premieră: Două companii din Ungaria, sancționate de SUA pentru colaborarea cu regimul din Rusia

Guvernul SUA a anunțat sancțiuni pentru două companii maghiare, potrivit unui anunț oficial al ambasadei americane la Washington.

Potrivit guvernului SUA, o compania este implicată în consolidarea sectorului energetic al Rusiei, iar cealaltă e furnizor pentru mașina de război a Rusiei.

”Astăzi m-am întâlnit cu oficiali ai Ministerului de Externe al Ungariei pentru a-i informa că Statele Unite ale Americii impun sancțiuni împotriva diferitelor entități vizate, inclusiv a două entități maghiare, dintre care una este implicată în consolidarea sectorului energetic al Rusiei (și intenționează să lucreze pe Paks II), și un alta alimentează mașina de război a Rusiei. Continuăm să fim îngrijorați de decizia guvernului ungar de a aprofunda relațiile cu Kremlinul și de a menține dependența Ungariei de energia rusă”, a anunțat David Pressman, ambasadorul american la Budapesta, pe Facebook .

Cele mai recente sancțiuni ale Ministerului Afacerilor Externe și Finanțelor urmăresc să pedepsească membrii lanțurilor de aprovizionare rusești și străine ale industriei militare ruse, potrivit portalului Index.

Includerea pe lista de sancțiuni înseamnă că nici o companie americană nu mai poate face afaceri cu companiile sancționate, ceea ce duce la dificultăți majore de finanțare pe piețele bancare.

Lista include compania maghiară Mátrix Metál Kft., care se află în lichidare, dar a exportat circuite integrate în Rusia. Potrivit oficialilor americani, aceste produse au fost folosite în producția de avioane de luptă rusești.

Cele mai recente restricții din SUA afectează companiile implicate în achiziționarea de arme și echipamente rusești, eludarea sancțiunilor și menținerea bazei industriale militare a Rusiei.

Un membru care controlează o astfel de rețea este cetățeanul italian Giulio Sfoglietti, care a jucat un rol într-o alianță care a permis Rusiei să cumpere arme în Turcia. O altă rețea a implicat piese importate pentru Promtech din Rusia, lovită de sancțiuni prin intermediul companiilor din Turcia, Franța și Hong Kong.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Si? 😂😂😂

  2. Ambasada americană de la Washington? Ambasada României de la București ce părere are?