G4Media.ro

Premierul a cerut ca numărul de paturi la ATI să crească la…

Sursa Foto: G4Media.ro

Premierul a cerut ca numărul de paturi la ATI să crească la 1.600. În prezent, spitalele din țară se confruntă cu o criză de paturi în secțiile ATI, fiind necesar să solicite transferul pacienților spre alte județe

Premierul Florin Cîţu a solicitat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI), identificarea unor spitale noi care să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, creşterea la 1.600

În prezent, majoritatea locurilor libere în secțiile de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt ocupate, inclusiv în București.

Duminică, la prânz, 1.232 de paturi erau ocupate,  cu 66 mai multe decât acum 2 zile, iar șeful Departamentului pentru Situații de UrgențăRaed Arafat, a precizat pentru Europa FM că,  din nou, medicii sunt obligați să facă transferuri între orașe.

  • În județul Constanța, mai sunt doar 5 locuri libere în secțiile ATI destinate pacienților covid, două la Spitalul Municipal Medgidia și trei la Spitalul Județean de Urgență Constanța. La Spitalul Municipal Mangalia și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Întregul județ este  e la un pas de intrarea în scenariul roșu.
  • În Neamt, criza locurilor la ATI îi obligă și pe medicii  să apeleze, des, la transferarea pacienților în alte judete.
  • La Galați, în prezent, sunt libere doar 2 locuri la ATI din 16. Locurile care au devenit libere s-au ocupat aproape imediat, in ultimele 5 zile.
  • La Arad, numărul locurilor de la ATI COVID se impuținează pe măsură ce crește numărul de îmbolnăviri . În doar 24 de ore, în județ au fost 20 de internări cauzate de covid 19.
  • La Iași, paturile legate la rețeaua de oxigen sunt ocupate în totalitate.
  • La Craiova, atât secția ATI de la Spitalul Județean este plină, cât și izolatoarele.
  • La Cluj Napoca, autoritățile vor să suplimenteze capacitatea de primire în secțiile ATI, întrucât numărul cazurilor grave este în creștere. Duminică, ultimele 7 locuri s-au ocupat în câteva ore.
  • Nici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu mai sunt paturi libere la ATI. Aici sunt internate  55 de persoane cu forme grave şi severe de COVID-19. Totodată, Spitalul Municipal Rădăuţi nu mai are paturi disponibile pentru pacienţi COVID-19.
  • La Alba Iulia, toate cele 20 de paturi disponibile la ATI pentru pacienții cu COVID-19 sunt ocupate. DSP caută acum soluții pentru suplimentarea cu încă 10 paturi a secției ATI covid de la Spitalul din Aiud, singurul din județ unde există astfel de paturi.
  • La Brașov,  situația este atât de dificilă, încât se fac liste de așteptare pentru locurile de la ATI. De 5 luni, acestea sunt ocupate în totalitate.
  • Și în Gorj situația este critică, ca urmare a faptului că nu mai există locuri disponibile pentru bolnavii de Covid. Niciun spital din județ nu mai poate trata pacienții infectați cu SARS-CoV-2 și s-a decis ca cei în stare gravă să fie transferați către spitalele din alte județe.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus la Europa FM că situația încă este gestionabilă, deși medicii din mari spitale avertizează că situația epidemiei se agravează de la o zi la alta în țară.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică 4.383 de cazuri noi de Covid și 44 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Aproape un sfert dintre noile cazuri, sunt în București.

Sursa Foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Cîțule, chiparosule, tu lasă spitalele așa cum sunt, c-au murit destui oameni nevinovați din cauza lucovidului. Nu mai schimbați destinațiile aiurea.
    TU FĂ SPITALELE ĂLEA MULTE CU CARE NE ÎMPUIAȚI CAPUL ÎN CAMPANIE!!! SPITALELE ACELEA REGIONALE!!!! Și mai fă și autostrăzile promise, școlile și grădinițele.
    INVESTIȚII VREM, NU INDICAȚII PREȚIOASE CUM SĂ FOLOSEASCĂ MEDICII CE-AU CONSTRUIT COMUNIȘTII CEI RĂI. Investiții, nu bugetari și speciali.

    • Spitalele alea despre care vorbesti tu nu se pot face peste noapte. Dureaza cativa ani. Iar nevoia de paturi ATI e azi.

    • @bughinosule,
      Dacă nu ne spuneai tu noi nu știam. Arată-ne unde sunt fundațiile unora dintre ele. Că a trecut anul de când sunt USL-așii ăștia la putere.
      Uite, la Brașov a fost primar un penal băsist, pardon, liberal, se fac hârtii de o căruță de ani. Acum este unul userist. Spune-mi tu unde este fundația acelui spital.
      Cât despre paturi, e nevoie de ele acum. La fel cum a fost cu izoletele, cu măștile, cu sterilizatoarele UV. Și, a naibii făcătură, de spitale tot ACUM E NEVOIE. Nu când consideră un chiparos.

  2. „Care e diferenta intre noiembrie si acum?”, Alin Nica, PNL, presedinte CJ Timis, 6.03.2021

    • in noiembrie trebuia ne pregateam pt alegeri.

    • Acum porcii(politicienii, militarii, militienii, rudelele lor) sunt toti vaccinati, asta e diferenta.

    • avem mereu de 4 ori mai multe decese decat in aprilie

      se vede ca lipsesc taburile si kalashnikoavele puse pe tandareni

      sa puna fotomodelul ceva imbotnitare dubla, sa ia niste masuri la chiloti

  3. Asta trebuia să facă Voiculescu de câteva săptămâni.

    • Nu suplimentează nimeni nimic. Doar schimba eticheta patului din noncovid in covid. Și tot degeaba, paturi avem, personal medical mai puțin.

  4. Suplimentează doar cu 150-200 de paturi in plus??? 100 de paturi s au ocupat in 3 zile

  5. Degeaba suplimentati numarul de paturi cu cateva sute. Se vor ocupa in 1-2 psaptamani. Solutia e carantina, pana cand nu e prea tarziu, cum e in jumatate de Europa.

  6. Dom’le, ia mai terminati cu toate Comitetele si Comisiile astea ca io ni le mai tin minte, le incurc s’apoi o iau de la capat..
    Cui a cerut dom’ premeier paturi ??
    Adica nu mai au acu’ si aveau cand zicea Tataru ca sunt suficiente pentru situatia data, sau vin zile mai ceva ca ce a fost?
    Nu inteleg nimic, decat ca-i un zgomot teribil de la atatea neintelegeri si certuri.
    Da’ or fi terminat de impartit fonctiile?
    Voi ce credeti??

  7. Ce chestie, e aglomeratie la ATI? Cine s-ar fi asteptat?
    Se pare ca nimeni, nu l-am auzit nici macar pe marele expert in sanatate publica – barbosul ala sinistru – insistind pe linga terminatul de Gheorghita sa inceapa vaccinarea cu cei vulnerabili (care umplu acum ATI-ul) in loc de personalul sanitar si „esentialii”, el ii dadea cu jdemii de cazuri nu stiu cind.

    • Cu personalul medical trebuia început că altfel nu avea populația curaj sa se vaccineze dupa cum s-au văzut în Franța,dar în paralel trebuia cu siguranță vaccinata populația vulnerabilă. Englezii după personalul medical au vaccinat,80+,apoi ,70+ și acum ajung la 50+,iar spitalizările au scăzut cu 60%.

  8. Parcă se spunea că dacă vom purta mască, vom scăpa de pandemie.
    Apoi mi s-a zis că doar vaccinați vom scăpa!
    Observ însă că pe măsură ce crește numărul de vaccinați, nemailuând în calcul că mulți s-au imunizat trecând prin boală, explodează numărul de cazuri! Și nu doar la noi, peste tot!
    Ceva îmi scapă!
    Din ce am înțeles, se lucrează la alte noi vaccinuri, pentru că cele existente pe piață, au o eficacitate extrem de scăzut la noile tulpini apărute care au devenit predominante, până spre 20-10 la sută!
    Mutații vor tot apărea, ce vom face?
    Când vor apărea noile variante de vaccin, vor fi alte mutații, iar protecția oferită va fi iar una scăzută.
    Nu mai vorbesc că din ce am înțeles, chiar de la producători, vaccinurile au o eficacitate mult mai scăzută la cei cu comorbidități, indiferent că e vorba de boli de inimă, cancer, obezitate, diabet etc…
    Nu mai zic că până îi vaccinezi pe toți, poate dura și un an, ceea ce înseamnă că cei vaccinați în primele luni, nu vor mai avea imunitate și să nu uităm că și vaccinați putem lua sau transmite virusul!
    Are cineva o soluție? Sau vom continua așa ani buni….
    Vaccinați, carantinați, mascați etc…dar o soluție viabilă există sau?
    Nu ar trebui căutate și alte variante? Tratamente care să acopere o plajă mai largă?
    Ținem o mare parte din spitale închise de un an, mulți nu mai îndrăznesc să se interneze de teama complicațiilor care vor apărea, medicii vor uita tot ce știau…

  9. A început forfota mafiei din PNL-Lucovid Mandolina sustine ca exista multe si diverse pareri despre activitatea prim ministrului Câtu si ca sunt multi nemultumiti-sursa ziare.com