G4Media.ro

Premierul Cîțu: Aș vrea să văd ce măsuri au fost implementate după…

Premierul Cîțu: Aș vrea să văd ce măsuri au fost implementate după tragedia de la Piatra Neamț / Trebuie să găsim o soluție în legătură cu avizele de funcționare pentru spitale și școli

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că va analiza rapoartele despre incendiul de la spitalul din Piatra Neamț pentru a vedea dacă au fost implementate măsurile propuse, susținând că planul de măsuri este actualizat frecvent.

„Pe mine mă interesează mai mult să vedem ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamț, de exemplu, pentru că a existat o anchetă, au existat mai multe rapoarte, a existat și un plan de măsuri și vreau să văd dacă acelea au fost implementate”, a răspuns Florin Cîțu la întrebările privind ancheta privind incendiul de la Institutul Matei Balș.

Florin Cîțu a spus că a discutat cu fostul minitru al Sănătății, Nelu Tătaru, și că raportul prinvind incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ se află la Ministerul Sănătăţii.

Despre incendiul de la „Matei Balș”, premierul a spus că este o anchetă în curs și că a cerut inclusiv informații privind furnizarea căldurii.

„Știm foarte bine că au fost probleme cu furnizarea agentului termin pentru acea zonă la începutul anului, nu știu dacă se remediase sau nu. Vom vedem exact care au fost parametrii în care a fost furnizat agentul termic”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a reaminit punctul său de vedere, și anume că „nimeni nu este mai presus de lege”

„Dacă găsim că cineva a fost vinovat, va trebui să răspundă”, a spus Cîțu.

Întrebat despre posibilitatea redeschiderii școlilor, în condițiile în care multe dintre acestea nu au autorizații de funcționare, Florin Cîțu a afirmat că, la fel ca în cazul spitalelor, trebuie găsită o formulă pentru a funcționa în siguranță.

„Am văzut că deja ministrul Educaţiei a ieşit şi a explicat care sunt numărul de autorizaţii, avize. Există o diferenţă între autorizaţii şi avize. Trebuie să găsim o formulă să funcţionăm. Nu poţi să construieşti peste noapte nici spitale, nici şcoli, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim cele mai bune modalităţi prin care oamenii să fie în siguranţă atât în şcoli, cât şi în spitale. În momentul acesta, asta este, de fapt, prioritatea: cu ce avem să ne asigurăm că sunt în siguranţă acolo”, a spus Cîțu.

Foto: Spitalul Județean din Piatra Neamț după incendiu / Sursa: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Prea multe deodata.
    Pe rand, intai spitalele suport COVID (atentie mare la ATI si salile unde se foloseste mult oxigen), apoi celelalte.

  2. Mai rar functioneza in siguranta fara aviz.

  3. Mai întâi rugati- va de personalul medical sa intre mai des in saloanele bolnavilor, in special la ATI. Ore in sir nu intra nimeni în salon să vadă de pacienți sau daca funcționează bine aparatele. Noaptea…somn ușor….bolnavii pot lua foc.