Premierul Cîțu: PNRR are rolul de a corecta tot ce a făcut prost PSD/ Cred că primul spital finanțat prin PNRR va fi gata în 2023, 2024/ Nu e adevărat că avem un grad de îndatorare foarte mare
„Programul de reformă din PNRR are rolul de a corecta tot ce a făcut prost PSD”, a afirmat premierul Cîțu marți dimineață, la Radio Guerrilla.
„Eu am făcut un lucru în premieră, pe care partidul domnului Ciolacu nu l-a făcut niciodată: i-am invitat la discuție, să vadă PNRR. I-am spus și domnului Ciolacu – este un program care nu are culoare politică. Vor putea participa toate UAT-urile, dar proiectele trebuie să aibă studiu de fezabilitate, să aibă o componentă de verde și digitalizarea (…) Programul de reformă din PNRR are rolul de a corecta tot ce a făcut prost PSD”, a transmis premierul României.
Întrebat despre problemele apărute în negocierea programului cu Comisia Europeană, premierul a transmis că există trei surse de finanțare prin care pot fi susținute proiectele României și că „problema este unde le pui pe fiecare”:
„Și PNRR, ca multe programe pe care le derulăm cu Comisia Europeană, are o componentă politica, partea de reformă. Toate țările au același lucru. România este în urmă cu reformele, deci nu este o problemă să punem reformele pe hârtie. Avem PNRR – 29,2 miliarde și fondurile europene de 46 de miliarde. Eu nu le deconectez. Toate proiectele vor avea 3 surse de finantare – bugetul României, PNRR și fondurile europene. Când te uiți așa, avem resurse pentru toate aceste proiecte. Problema este unde le pui pe fiecare. (…) Partea bună a PNRR este că te ține foarte atent, foarte conectat, ai niște borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an”, a mai adăugat premierul.
Aceste a mai spus că, în opinia sa, primul spital finanțat prin PNRR va fi gata „în 2023,2024”:
„Eu vreau prin PNRR să avem câteva spitale construite până în 2024. Cred că primul spital va fi gata în 2023, 2024, finanțat prin PNRR”.
Întrebat despre discuțiile privind gradul mare de îndatorare a României, premierul a negat, spunând că este un grad de îndatorare mic în comparație cu media europeană:
„Nu e adevărat că avem un grad de îndatorare foarte mare. Relativ de ceea ce este în UE stăm bine. România își permite să se împrumute și se împrumută la dobânzi foarte mici. Avem un grad de îndatorare mic, care nu ne afectează”, a mai spus premierul Cîțu.
sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
26 comentarii