Premierul Ciucă, acuzat de plagiat, mesaj de Ziua învăţătorului: Vocaţia de a îndruma micuţii elevi la început de drum trebuie să fie dublată de adaptarea la evoluţia societăţii, schimbările tehnologice
Vocaţia dascălilor rămâne, alături de politici guvernamentale coerente şi de o finanţare adecvată, resursă importantă pentru un învăţământ de calitate, iar România a avut, are şi va continua să aibă educatori, învăţători şi profesori cu vocaţie, spune premierul Nicolae Ciucă, în mesajul transmis duminică, de Ziua învăţătorului. Premierul Ciucă a fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Șercan în publicația pressone.ro, însă a acesta a respins acuzațiile.
”Ne gândim, astăzi, cu emoţie şi nostalgie, la învăţătorii noştri, care ne-au deschis calea către educaţie. Adevărate modele în comunitate, recunoaşterea valorii lor este esenţială într-o societate bazată pe cultivarea respectului faţă de dascăli.
Prin pricepere, răbdare şi iscusinţă, au format generaţie după generaţie, au modelat caractere, învăţându-i pe copii nu doar să scrie, să citească, ci şi să-şi iubească familia şi ţara, să deosebească binele de rău, adevărul de minciună, să-şi ajute semenii la nevoie.
Studentul care performează, azi, în universitate, profesionistul apreciat la locul de muncă valorifică, în folosul său şi al societăţii, în mare măsură, meritul învăţătorului care i-a insuflat bucuria cunoaşterii”, se arată în mesajul transmis de premier.
Potrivit şefului Guvernului, învăţământul trebuie să ţină pasul cu transformările prin care trece societatea şi să-şi menţină deschiderea către noi perspective.
”Rolul dascălilor în aceste perioade de transformări sociale şi economice este esenţial pentru reuşita noastră. Vocaţia de a îndruma micuţii elevi la început de drum trebuie să fie dublată de adaptarea la evoluţia societăţii, schimbările tehnologice, dar şi de cele legate de dinamica procesului educaţional”, spune prim-ministrul.
Acesta face referire, în mesaj, la criza sanitară şi la cea umanitară determinată de războiul din Ucraina, apreciind mobilizarea şi adaptarea rapidă a sistemului de învăţământ românesc.
”Criza sanitară a trasat noi coordonate fiecărei profesii. Pentru procesul de educaţie ele au fost cu atât mai relevante, având în vedere provocarea trecerii în mediul online.
Gestionarea crizei umanitare, consecinţă a agresiunii militare ruse din Ucraina, înseamnă şi deschiderea şcolilor, liceelor şi universităţilor româneşti pentru copiii şi tinerii refugiaţi în România. Sunt lăudabile mobilizarea şi adaptarea rapidă a sistemului de învăţământ, precum şi generozitatea dascălilor români de a oferi sprijin şi cunoaştere copiilor şi tinerilor ucraineni.
Ne-au arătat că solidaritatea poate îmbrăca forme atât de diferite şi că reprezintă speranţa că generaţiile viitoare de adulţi vor fi pregătite să dezvolte România. Este baza solidă pe care începem aplicarea proiectului de ţară ‘România educată’, proces deschis tuturor celor care vor să contribuie, cu responsabilitate.
Vocaţia dascălilor rămâne, alături de politici guvernamentale coerente şi de o finanţare adecvată, resursă importantă pentru un învăţământ de calitate. Iar România a avut, are şi va continua să aibă educatori, învăţători şi profesori cu vocaţie. La mulţi ani, doamnelor şi domnilor învăţători!”, a transmis premierul Ciucă.
Citește și
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii