G4Media.ro

Premierul Ciucă: Produsul Intern Brut al României s-a triplat după aderarea la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Ciucă: Produsul Intern Brut al României s-a triplat după aderarea la Uniunea Europeană

Prim-ministrul Nicolae Ciucă arată, cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE), că Produsul Intern Brut al ţării s-a triplat în această perioadă, iar PIB-ul pe cap de locuitor a devenit de aproape patru ori mai mare, din 2006 până în 2021.

„Marcăm astăzi 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. La 1 ianuarie 2007, ţara noastră a devenit parte a acestui proiect european unic, care a asigurat şi continuă să asigure stabilitatea şi prosperitatea continentului nostru. Măsura succesului aderării noastre la UE este confirmată atât de menţinerea unui sprijin larg al cetăţenilor români pentru Uniune, cât şi de bunăstarea adusă în cei 15 ani de apartenenţă la Uniune”, afirmă Ciucă într-un mesaj transmis sâmbătă.

Premierul precizează că fonduri europene de zeci de miliarde de euro au intrat în ţară şi continuă să vină, contribuind la investiţii care cresc nivelul calităţii vieţii şi aduc mai aproape standardele occidentale la care ne raportăm, în timp ce alte peste 90 de miliarde de euro sunt puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, în următorii ani, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin cadrul financiar multianual.

„Dar poate cel mai important câştig a fost acela al liberei circulaţii pentru oameni, bunuri şi servicii. Milioane de români lucrează, învaţă ori îşi petrec vacanţele în alte ţări din Uniunea Europeană. Majoritatea exporturilor româneşti sunt în state membre UE. Piaţa Unică Europeană este deschisă antreprenorilor români, care beneficiază de acces liber şi sprijin acordat prin finanţările europene”, transmite Nicolae Ciucă.

El adaugă că proiectele finanţate cu fonduri europene, a căror absorbţie trebuie eficientizată, contribuie incontestabil la dezvoltarea economică şi socială a ţării noastre, susţinând reforme dificil de realizat doar prin propriile forţe, iar obiectivele ambiţioase ale Uniunii în diverse domenii acţionează ca un stimul important în orientarea şi avansarea măsurilor de la nivel naţional.

„România europeană este mai conectată, mai inovativă şi mai prosperă decât oricând în istoria sa, aflându-se în mod constant în topul economiilor cu cea mai rapidă creştere economică din UE. Solidaritatea europeană, marcată şi prin decizia istorică de adoptare, în contextul pandemiei de Covid-19, a Planului European de Redresare şi Rezilienţă, va permite susţinerea reformelor necesare pentru un curs de dezvoltare inclusivă, de care să beneficieze toţi românii, indiferent dacă locuiesc în zonele urbane sau rurale, în oricare parte a României, dacă doresc o educaţie adaptată exigenţelor inovative ale economiei viitorului sau acces la servicii mai bune de sănătate”, a mai declarat premierul.

În opinia sa, integrarea deplină a României trebuie să includă obiectivele majore privind îndeplinirea angajamentelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare, aderarea la Spaţiul Schengen şi intrarea în Zona Euro, locuri de muncă bine plătite, economie bazată pe energie curată şi digitalizare.

„Suntem, în egală măsură, ca stat care valorifică experienţa propriei aderări la Uniune acum 15 ani, pregătiţi să acţionăm în continuare pentru a transmite mai departe valorile şi principiile europene, în vecinătatea noastră, către partenerii noştri care au făcut o opţiune strategică solidă, pe calea reformelor şi a proceselor de modernizare europeană”, mai arată Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

59 comentarii

  1. Asta pentru sclavii Rusiei, care vor sa ne scoata din UE.

    • Mai precis pentru PSD-PNL-AUR!

    • Pai da, dacă ieșim din ue o sa se pună putin de-a curmezisul sa nu mai poți tu sa ștergi boșorogi la fund sau sa culegi sparanghel

    • @ryzen – o sa avem bugetul in stilul Rusiei: o țară cât jumătatea planetei produce cât Olanda, niste mafioți hoți fac legea si omoară aleator pe cine poftesc. Merci frumos ryzen, PSD și AUR!

    • 2005: 764 miliarde $
      2013 (inainte de sanctiuni): 2300 miliarde $

      Deci s-a triplat si al rusilor.

      PIB-ul Uzbekistanului

      2005: 14 miliarde $
      2016: 82 miliarde $

      Deci de 6 ori mai mare si nu le trebuie nicio Uniune Europeana.

      PIB-ul Republicii Chile

      2005: 123 miliarde $
      2018: 298 miliarde $

      Deci s-a triplat si in Chile.

      PIB-ul Ethiopiei (din Africa):

      2005: 12 miliarde $
      2020: 108 miliarde $

      Deci de 9 ori mai mare.

      Daca stateam afara din UE si ne vedeam de treaba noastra, acum o duceam mult mai bine!

    • @Ia fii atent compari mere cu pere, tipic propagandiștilor rusofili!
      Dă-mi exemple de tari europene non EU care si-au triplat PIB in acest interval!
      Ah, ca Uzbekistan, Rusia, plini de petrol si-au triplat PIB este o victorie amară! In 30 de ani nu va mai fi strop de petrol si 75% din „economia” Rusiei este „vânzare de petrol si gaze* 😂
      Hai istețule, SUNT ATENT: dă-mi exemplu de tari europene fără petrol cu PIB-ul triplat!
      Lasă-ma cu Uzbekistan care au bugetul 95% din petrol! 😂

  2. Un economist recunoscut ca atare de alți finanțiști/economiști nu face genul asta de declarație dar vine in schimb generalul izmana sa ne zică ca e bine cu 7 lei motorina ,având și resurse de gaze petrol cum nu se mai găsesc pe continentul european, a scăzut puterea de cumparare cu 30% și sunt salarii probabil ca mai mici decât in Nigeria

    • Asta cu „scaderea puterii de cumparare” e valabila doar pentru lenesi AURolaci, ajunsi in parlament dupa ce o viata n-au facut una de 10 lei. Inainte de 90 benzina era 9 lei si nu se gasea nicaieri. Insa nu va-am vazut pe niciunul emigrand in Rusia.
      Lasand la o parte benzina si motorina, ai fi platit de 10 ori kakatul ala de pe care scrii comentarii pe net. Asta daca-l gaseai si aveai net.

    • Prețul combustibilului e așa datorită tăticului tău putin

  3. E foarte bine, se fura intreit 😂

    • ai facut buba ?

    • Ce-i penelica, ti-e ciuda ca ati ajuns vioara a doua la praduiala? 😂

  4. Domnul Ciucă nu are probleme cu vocea ci cu logica. Numărul funcționarilor guvernamentali a crescut de 7-8 ori, salariul lor de 3 ori la cei mici și de la două până la două zeci de ori și chiar mai mult la cei mari. Datoria externă nu mai are rost să o estimăm, populația tânără fuge de atâta bine iar mijloacele fixe și terenurile agricole aflate în posesia cetățenilor sau a statului român sunt într-un procent infim. Domnul Ciucă, ce o fi el, pseudoprim ministru sau umeraș de costum cu difuzor încorporat, a reușit să piardă încă o bună ocazie de a tăcea.

  5. @ryzinovici, ca doar Romania ii bate la kur cu economia pe britannici,care britanici au iesit din UE si aceiasi britanici se caiesc amarnic acum,doar ca ei au puterea sa-si revina… Din fericire ,sunt putini cei ca tine care vor ucrainizarea Romaniei. Esti doar un troll penibil. Du-te la piticul cracanat ,si lasa-ne

  6. Relax, se obs !!! … toate masinile de lux si castelele baietilor ! 🙂👍traiasca banii de la UE !

  7. Domnule premier , am avut ocazia să întâlnesc foarte mulți conaționali în occident , majoritatea muncesc și trăiesc în condiții inumane , nu mai pomenesc de SPOLIREA SĂLBATICĂ și DISTRUGERA programatică a României , care a fost pusă în operă de absolut toate guvernele și toți președinții postdecembriști . Din punctul meu de vedere România nu va mai părăsi statutul de colonie , iar românii sunt condamnați sa fie sclaveți indiferent unde sunt . PNRR-ul este PLANUL NAȚIONAL de RAPT și REGRES .

    • Du-te de pupă-i mormântul lui Ceaușescu Șeful tău, din prima zi a Anului !!

    • Nene, in mod clar conditiile alea ‘inumane’ sunt de preferat alternativei din țară pentru oamenii aia. Altfel s-ar intoarce toți.
      .
      „românii sunt condamnați sa fie sclaveți indiferent unde sunt”.
      Interesant ca din cele 10 țări in care am lucrat (3 dintre ele in UE) nu am reusit sa ma simt ‘sclavet’ in nici una.
      Dimpotriva, am fost platit la fel sau mai bine decat localnicii si tratat ca un om normal, cu respect atat de sefi cat si de autoritati. In Romania insa asta e inca o exceptie de la regula.
      Sigur ca ai nevoie de o anumita educatie si pregatire profesionala ca sa nu fii nevoit sa culegi sparanghel sau sa ai grija de batrani.
      Dar inainte de a fi in UE optiunile astea mai bune nu prea existau indiferent daca erai super pregatit profesional sau nu, pur si simplu nu aveai acces la piata muncii decât in cazuri exceptionale.

    • @A310,ryzen,scara,progres,voi vreti doar ” binele” Romaniei si romanilor ,nu-i asa? Atunci de ce nu plecati in raiul din Rusia sau China ,si sa ne lasati pe noi sa ne chinuim in UE ?

    • Spre stiinta unora le pot spune ca nu am fost membru PCR ,
      Pentru doamna sau domnul Tree fitty , aveti dreptate ca in Romania nu au alternative pe piata muncii ,
      Eu am plecat din Romanica lui Basescu in 2010 .

    • @Tree, când te duci la cerșit în diferite țări, nu se numește că ai „lucrat”.

    • @nea Iugiin de la ‘Avântul Tiraspol’
      lol trollache buna asta, sa nu iti dea cumva hatereala in clocot inca din prima zi a anului cand citesti G4 de pe buda din fundul pesterii.
      Toate comentariile tale urlă a frustrare.

    • Greșit.
      Românii sunt sclavi în România.

  8. A ieşit şi Ciucă să ne tamâieze…

  9. S-a triplat dar cat iese din tara? Din primii 100 de exportatori din Romania numeri pe degetele de la o mana cati is cu adevarat romani.
    Ce forta de munca ai pierdut si ce pib posibil? Cat s-a cheltuit cu formarea lor?
    Cu atatia romani care muncesc pe dincolo decalajul creste vs tarile de afara.

    • Lozinca vrem o tara ca afara…da cine sta cu adevarat sa o faca…cand is de a gata facute la un zbor de avion de 50 de euro. Depinde cum te raportezi la tot. Omul nou…don’t give a shit.

    • Cine te ține (ca Stat) să nu faci ceea ce face de 30 de ani China, adică să-i primești pe marii investitori cu brațele deschise, iar apoi să le „furi” meseria și să-ți faci cu ea brățară de aur ? A, e greu cu munca și mai bine dăm cu jula și apoi ne văităm că n-am avut noroc in viață…!

  10. Al dracu să fiu dacă mi-am dat seama că mi-au crescut nivelul de trai și calitatea vieții de 3 ori în 15 ani!

  11. Despre datoria României nimic ?😜

  12. S-a triplat în buzunarul hoților si specialilor patriei.

  13. atunci cand o tara e furata din toate partile si pe langa asta isi permite sa mai plateasca si cate 1 milion de lei pe an la diverse fosile comuniste plus pensii speciale si salarii pentru facut sex la birou in cazul judecatorilor sau plimbat hartii in cazul consilierilor de consilieri ai consilierilor atunci da suntem bogati cum zice neica nimeni ciuca

  14. Daca s-a triplat PIB cu ce ne ajuta..?..jumatate din tineri sunt plecati la munca afara,spitalele dezastru,infrastructura rutiera dezastru,invatamantul dezastru..electricitate ,gaz platim la valori din Getmania dar salarii din Romania….asa ca ,cu ce ne ajuta pe noi triplatea PIB..poate doar pe UE ca platim contributia la bugetul UE dupa PIB….

    • Vezi că știe @Toma!
      Pe @Pacala nu-l întreba, că până și Tandala râde de el de se sparge!

    • @Muresan _ „Daca s-a triplat PIB cu ce ne ajuta..?”

      Ați sesizat corect.

      România are, dintre statele Uniunii Europene, cea mai mică reflectare a creșterii PIB în nivelul de trai al populației.

      ….Asta pentru că averea publică este furată, iar ceea ce se produse nu aduce bunăstare cetățenilor, ci este drenat fraudulos către proprietatea privată a cleptocraților.

    • Tine-i sub observatie pe cei care ne conduc și fa zgomot mare când vezi ca fura. Nu-i mai vota doar pentru ca îți dau și tie 10 lei in plus. Nu din cauza UE nu trăiești tu ca in vest. Pe lângă asta, nu mai arunca gunoiul la întâmplare, nu mai vandaliza compartimentele de tren, autobuzele, bancile de prin parcuri s.a.m.d. și o sa simți o schimbare.

  15. Facts versus propaganda:
    Corect e sa fie comparat și cu pibul pe cap de locuitor tarilor ținute sub șantajul Kremlinului.

    Din nefericire Republica Moldova. Ucraina , Georgia și Belarus au un pib per capita de 2 ori sau chiar de 3 ori mai mic. Diferența a alimentat oligarhia rusnaca care cu toată propaganda oficială are un pib per capita inferior României.

    Ucraina: 3726 USD
    Georgia: 4278 USD
    Belarus: 6411 USD
    Republica Moldova: 4551 USD
    Rusia 10126 :USD
    Romania: 12896 USD

  16. Inclusiv in Rusia s-a triplat, care e sub sanctiuni economice si embargo-uri. In alte tari din afara UE a crescut chiar de 10 ori. Daca nu eram in UE si faceam reforme si aveam piata deschisa in toata lumea nu numai in cateva tari, poate crestea si la noi de 10 ori!

  17. PIB-ul nu reflecta capabilitatea unei natiuni de a produce bunuri. 
    Dependenta de bunuri esentiale din import creaza o falsa aparenta de bunastare pentru ca se bazeaza pe valoarea subiectiva. Cand acestea dispar exista toate sansele ca tara sa intre in colaps din cauza imposibilitatii asigurarii din surse proprii a bunurilor esentiale.
    De asemenea PIB-ul nu reflecta distribuirea bunastarii in cadrul populatiei, sunt state in care PIB-ul este relativ mare dar distributia este atat de polarizata incat practic cativa au multe mere iar majoritatea niciunul dar in medie fiecare are un mar. Asa arata România

  18. Ce nu spune Ciuca:
    1. Peste 4 Milioane de romani au PARASIT Tara(majoritatea DEFINITIV!) dupa aderare!
    Cea mai GRAVA urmare a aderarrii la UE!
    Zilele trecute, Alexandru Rafila spunea ca NU suntem mai mult de 16 MIlioane ramasi in Tara!
    2. Din fondurile alocate de UE dupa aderare, Romania a „reusit” mareata „performanta” de a absorbi doar 51%!!!
    Credeti ca Romania va avea o altfel de „performanta” in absorbirea banilor din PNRR sau din Exercitiul financiar 2021-2027!?
    3. Ce marete REALIZARI a reusit Romania cu banii de dupa aderare: nici macar 1 Spital modern la standarde europene, nici o Autostrada moderna, nici o Scoala sau Gradinita moderna, nici un pod modern, nici un podet, nici un dig, nici o portiune de Cale Ferata la standarde europene…
    NIMIC!!!!
    Banii au fost consumatui pe maruntisuri, pe proiecte incepute si neterminate sau inutile chiar, dezlanate, nelegate intrun PROIECT de DEZVOLTARE a tarii!
    DECI: NU pe DEZVOLTAREA si alinierea Romaniei la Tarile cu Standard de DEZVOLTARE ridicat din UE!!!
    La cum bajbaie guvernul generalului Ciuca, nu va fi altfel nici in viitor!!!

    • @ lili
      Cu ultima frază ai nimerit drept la 🎯 !

    • La mulți ani, doamna @lili! Să fiți sănătoasă, că în rest nu aveți la ce spera în minciuna numită Romania!

    • @ Marcel Radulescu: La multi ani, noi sa fim sanatosi!!!!

    • @ LILI

      „nici o Scoala sau Gradinita moderna, nici un pod modern, nici un podet,”

      Chestiile astea trebuie sa le elimini din viiitoarele postari.

      Scoala in sector 3 langa MacDonalds Dristor

      Gradinita sector 3 langa statia de metrou 1 Decembrie

      Pasajul de la Grozavesti aka pod

      Pasajul prelungire N. Grigorescu peste Dambovita aka pod(et)

  19. În 2003, am vândut un apartament cu 3 camere cu 16000 de dolari. Acum, prețul lui pe piață e cca 80000 euro. Alimentele s-au scumpit de 5-6 ori, la fel și utilitățile. Astea compun puterea de cumpărare, mă ciucă. Dacă faci comparații, fă – le complete. Nu ca la Kremlin.

    • Un alt premier al Romaniei care și-a propus să ne facă cu nervii! Nu glumesc, veți vedea și vă veți convinge în doar 3 luni!

  20. „Produsul Intern Brut al României s-a triplat…”

    Nu știu ce a citit domnul prim-ministru și unde. Și nici ce s-a servit la masa de Revelion a domniei-sale…

    Eu citesc în documentele EUROSTAT și văd la România pentru 2007 Real GDP per capita 6.050 EUR, iar în 2020, 8.838 EUR (actualizat în decembrie 2021).

    Ori oficialul român are cunoștințe de economie la fel de temeinice precum predecesoare sa în post, doamna Dăncilă, ori își bate joc de cetățenii României. Din câte îmi amintesc eu, domnul C. Socol mai știe ceva economie, de ce nu-l consiliază?!

  21. De ce nu ne spune Ciuca Batailor cu cat a crescut PIB-ul si in restul lumii ca sa putem face comparatie??

  22. Sigur Poporul nu simte această creștere .
    O simt numai acei care le umbla prin buzunare vagoane cu bani .
    Mă gândesc la Fiirea ,ce o și făcut cu 6 Miliarde de Euro in 4 ani?.

  23. Uau ce descoperire a specialului si penzia lui s-a triplat fata de altele

  24. Dacă am intrat în UE datoria externă a României ar trebui să fie a UE. Suntem independenți sau dependenți in legislație? Bruxelles-ul ne impune legislația UE, dar datoria externă ne privește? E o politică pentru fraieri , gen Tăriceanu, gen Dancila, gen Ciucă și alții neamintiti aici

  25. Sa dublat sa dublat dar Romanii o duc mai rău fata de trecut

  26. Pe naiba s.a triplat…asta a facut matematica cu catzu. La o crestere economica de 10 procente pe an nu se tripleaza in 14 ani ….minte nu.s ce cifre are el in cap. Dati cautare la pibul din 2007 2006 si acum. Pibul din 2006 d 122 mild usd. Din 2007 176 mild usd…..ma ce crestere am avut noi…ceva ciudat. 40 procenta asa din ochi intr.un singur an… ceva e putred si inca multi ani pt valoarea de acum… dati pe wiki economic growth pe ani…ceva nu merge

  27. Cred ca majoritatea oamenilor inteligenti deja se uita la economia Romaniei si stiu lucrurile astea, inainte sa vina 1 sa ne spuna cat de bine ne merge in Romania, totusi ce nu se mentioneaza e cate proiecte s-au facut din taxe si impozite si cate s-au facut din fonduri europene. Intr-o tara in care avem deficit de buget de 5-6% din cauza sinecturi politice supra evaluate in bani si functi date pe pila, cu concursuri aranjate si rudeni acoperite de baroni politici si relatii de venerare si sclavie fata de politic.

    Nu cred ca acea crestere de 6 ori fata de perioada din 1990 a PIB-ului chiar spune ceva, in conditiile in care Romania nu valorifica 5 milioane de cetateni care lucreaza in afara tari, sunt 5 milioane de oameni carora nu ai cum sa le vinzi produse interne si multe alte lucruri si care platesc taxe in alte state si consuma lucruri si produse acolo mai mult poate decat o fac la noi.

    Concluzia, ar fi cazul ca oameni sa se simta bine in tara noastra si sa munceasca aici,iar pentru asta ar insemna scaderea taxelor si aducerea de investiti si firme. Moare religia si moare si glasul romanesc si valorile bune in societatea noastra de la an la an. Guvernati de oameni care nu stiu sa ne faca pe toti castigatori, politicieni cu nemiluita care nu au habar de dezvoltare durabila a oraselor/judetelor.

    Sunt excepti, dar Romania inca are nevoie de oameni mult mai pregatiti sa deschida antreprenoriatul si dezvoltarea durabila si sociala.

  28. Fura paduri, intra gunoi, iese profitu supermarketurilor, trafic de persoane ca la razboi, ies materii prime, petrolul dat strainilor, energia datastrainilor, copii faraparinti, spitale fara doctori

  29. Daca PIB-ul s-a triplat oare datoria publica de cate ori a crescut, de la Revolutie incoace? Sau vedem numai ce ne place, nu si adevarul?