G4Media.ro

Premierul Ciucă și ministrul Cîmpeanu, întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene…

Foto: gov.ro

Premierul Ciucă și ministrul Cîmpeanu, întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene / Se discută despre începutul noului an școlar / Reacție după ce i s-a cerut demisia: ”Este un drept cetăţenesc”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, într-o intervenţie la Digi24, că marţi va avea loc o întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene, pentru pregătirea începerii anului şcolar, el precizând că la discuţii va participa şi premierul Nicolae Ciucă, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a precizat că a ieşit dintr-o întâlnire a Comisiei pentru Dialog Social, în care ”s-au discutat subiecte precum admiterea în liceu, modul de abordare a burselor elevilor, pentru că a crescut bugetul de burse anul acesta, la rectificare, cu 300 de milioane de lei, modul de organizare  examenului de Bacalaureat 2023 şi lucruri care ţin de pregătirea şcolilor”.

”Mâine dimineaţă vom avea o întâlnire cu toţi prefecţii şi cu Inspectoratele Judeţene, pentru a vedea stadiul pregătirii şcolilor. La întâlnire va participa şi premierul României”, a mai spus Cîmpeanu.

Despre petiţia lansată pe platforma Declic, prin care ”se solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului „România Educată”, demiterea de urgenţă a ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precum şi retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educaţiei”, ministrul Cîmpeanu a spus că ”orice petiţie este un drept cetăţenesc, constituţional, ce trebuie să fie respectat”.

”Cetăţenii au dreptul să facă aceste petiţii, pe orice teă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Este un drept pe care îl au şi este foarte bine să fie exercitat”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că România Educată este o reformă care trebuie făcută, despre care discutăm de peste 6 ani şi jumătate.

”Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educaţiei. În momentul de faţă, centralizăm multe mii de amendamente, au fost propuneri foarte bune, rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbatere şi peste 75 de întâlniri.

”Astăzi voi anunţa un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri, multe dintre ele constructive, care fac din proiectele legilor educaţiei proiecte şi mai bune, ce vor fi înaintate Parlamentului”, a mai spus ministrul Educaţiei, arătând că ”Parlamentul este cel care adoptă legile, nu Ministerul Educaţiei”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Dintre toate relele facute de clasa noastra politica in ultmii 20 de ani, legea asta pare cumva raul cel mai pervers. Rade practic de pe fata pamantului sistemul de educatie romanesc, asa imprefect cum este el. Distruge sistemul Evaluarii Nationale si face din examenul de bacalaureat o gluma sinistra. Si, desfiinteaza practic notiunea de plagiat din sistemul nostru de educatie. Baieti, aveti liber la copiat, furtul intelectual nu exista!

    Daca trece, legea asta o sa distruga generatii dupa generatii de elevi. E ca o bomba cu efect intarziat.

    • ASTA E PENTRU „presa”.

      SE IMPART BANI SI FUNCTII. SITUATIA E COMPLICATA.

    • Dacă vrei sa înveți nu te oprește nimeni.
      Ai un copil, te ocupi de el în orice lege de învățământ. Nu da nimeni 2 bani pe învățământul nostru, suntem campioni la cules de căpșuni. Nu aștept nimic de la Guvern îmi scolesc copilul și îl învăț eu ce trebuie să știe ca să trăiască bine în viața.

    • ARE PARTIDUL SI SECURITATEA FABRICI DE DIPLOME CU SUPRAPRODUCTIE.
      AU UMPLUT romania DE „specialisti”.

    • Aceste legi promovează incompetența, impostura și corupția. Practic se lovește la fundamentul acestui popor. Niște plagiatori (ciucă și campeanu) fac ei reforma sistemului de învățământ! Este ceva greu de imaginat!

  2. Unul mai jmeker ca altul.

  3. Este un drept cetatenesc pe care el il ignora. Nu mai scapam de profitorii astia niciodata! Ne-a impins Felix in functii importante toate uneltele lui.

  4. „E un drept cetatenesc”.. dar ii doare in koor de el.Da-ti bai demisia,lasule

  5. E datoria lui Tâmpeanu să explice de ce apologet al plagiatorilor.

  6. Toată situația se poate schimba in mod pozitiv daca la urmatoarele alegeri nu mai votam PSD, PNL, UDMR, PMP sau AUR, partid filorus.