G4Media.ro

Premierul Florin Cîțu prezintă doar statistica pozitivă a vaccinărilor – locul 4…

Foto: Vaccinare - numar total de doze raportat la populatie (România - pe locul 24)

Premierul Florin Cîțu prezintă doar statistica pozitivă a vaccinărilor – locul 4 în UE la procentul persoanelor vaccinate cu ambele doze. În statistica negativă, România ocupă locul 24

Premierul Florin Cîțu a scris miercuri pe Facebook că ”România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze”, prezentând un grafic realizat de portalul ourworldindata.org. E vorba despre statistica privitoare la procentul de populație vaccinat cu ambele doze (7,6%).

Foto: Vaccinare – procentul din populatie vaccinat cu ambele doze (România pe locul 4)

Pe de altă parte însă, România e pe locul 24 din UE la numărul total de doze de vaccin raportat la populație, potrivit aceluiași portal, cu 19,95%.

Statistica negativă a fost totuși prezentată pe pagina de Facebook a Comitetului Național pentru Vaccinare (CNCAV).

Foto: Vaccinare – numar total de doze raportat la populatie (România – pe locul 24)

”Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris Cîțu pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. @g4media . Pai si care statistica conteaza pentru oprirea raspandirii : cea cu obdoza sau cea cu 2 doze.
    Sa nu spuna useristii ca ambele, protectie ai dupa 14 zile de la a 2 a doza.

    Nr 2. Din totalul de doze receptionate cate au fost folosite , ca procent? Daca sunt 80% utilizate eu zic ca e super…..

    • Pai, uitandu-ne la cazul Marii Britanii, conteaza cati oameni sunt vaccinati cu cel putin O DOZA. Adica, Marea Britanie vaccineaza doar cu o doza si au ajuns ca, la o populatie de 70 milioane sa scada de la 60.000 la apx 2.000 de cazuri pe zi.
      Ce zici? Conteaza asta sau nu?

    • Da Adi , conteaza pana la un punct sau nu spune hop pana nu sari parleazu, prima doza a fost dublata de masuri secere de carantinare. La noi scade rata de infectare , nu pentru ca am vaccinat 10% ci pentru masirile alea ( fie ele si soft ) de carantinare. Daca iti raspund precum titlul G4 , ai dat statistica care ti convine

    • Cătăline, din pix scad…nu vezi ca ATI explodează…tu chiar ii crezi pe impostorii ăștia?!

    • @Alex . Malta are populatie mai mica decât un cartier bucurestean, d’aia au atatia vaccinati, iar Ungaria are jumatate din populatia Romaniei, deci daca au 44 %, regula de 3 simpla ne zice ca sunt doar usor mai avansati decat noi care avem acum aproape 20% din populatie. Plus ca Ungaria s-a vaccinat cu Sputnik. Slovacii au aflat recent ca au cSputnik-ul testat in laboratoare nu e cel pe care l-au primit, deci escrocherie ruseasca… Majoriatea populatiei la noi a facut Pfizer, care e considerat de departe cel mai bun imprena cu Moderna. Si tot apropo de Ungaria, ei s-au vaccinat si cu varianta chinezeasca ce este facuta pe sistemul clasic de vaccin (virus inactiv) ce nu depaseste ca eficienta 50%, fata de 98% Pfizer si Moderna. UK s-a vaccinat cu AZ pe care statele EU totusi il considera periculos pt populatia tanara, iar UK abia acum ajunge sa vaccineze tinerii si ma intreb daca vor merge pt ei tot pe AZ.

  2. Titlu tendentios pus de jurnalist mercenar.
    De ce este statistica negativa a doua statistica?
    Ne uitam si la cine conduce acolo, Malta, Ungaria, acelea sunt modelele?

    • E pe dos, daca au folosit cele mai putine doze pentru a obtine cea mai buna rata de vaccinare cu ambele doze inseamna ca au fost folosite eficient.

    • Daca te uiti atent vezi ca Malta si Ungaria conduc si la numarul de pesoane vaccinate cu doua doze. Pe scurt, Ungaria si Malta sund modelele de urmat.

    • Mai, georgica, ai facut eruptii cutanate citind lista? 🙂

  3. Acest catu este exact reprezentanrul sau mai bine zis exponentul dublei masuri asupra populatie, prostirea in fata „a la dragnea” nu e neagra ba, e alba” ca spun eu ca eu sunt la pupitru. Nimic transparent , doar bataie de joc, minciuni si manipulare cat cuprinde.
    Nu este demn de functia de premier al Romaniei.

    Sa va fie rusine, presa aservita. Purtati si voi responsabilitatea prabusirii dorintei de vaccinare ca urmare a aflarii de fapt Romania a avut doua sisteme de vaccinare paralele. In randul omului de rand circula ideea : vqccinativa voi atunci in centrele voastre, fu….undeva!
    Bravo catule, sah dat de mafia din sanatate!
    Urmeaza transporturile,….

    Din punctul meu de vedere catu nu mai trebuia sa fie premier dinnsecunda in care s.a aflat despre centre duble de vaccinare, pentru categorii diferite!

    Demisia catu!

  4. studiile au aratat ca si cu o doza probabilitatea de infectare cu forme grave scade masiv.. de aia GB a vaccinat doar cu 2 doza. PNL a vaccinat cu 2 doze specialii (doar 30% din batrani) ca sa le fie bine

  5. Nu este articol de loc tendentios. Intr-adevar unele tari (ca Ungaria) au alta strategie, si anume vaccineaza cu tot stocul de vaccin doar cu prima doza (nemaivorbind de faptul ca ei folosesc vaccin rusesc si chinezesc) . Rapelul il fac apoi cu dozele care sunt livrate ulterior. E logic sa nu stam prea roz la prima dozã pentru ca am pus la o parte vaccinul pentru rapel. Dar articolul vorbeste doar de o nouã gafã de comunicare a premierului, care ne prezinta doar partea plina a paharului. De ce nu ne prezinta ambele statistici si apoi sa explice diferenta, ca nu e asa dificil. Probabil cei care se ocupa de comunicarea guvernului isi iau salariul degeaba.

  6. Datele statistice vor fi folosite in fata needucatilor numai si numai pentru manipulare .

    • Pai așa a procedat mereu Câțu…minte cu nerușinare și cu siguranța care arată ca este natura lui așa. Un populist care considera poporul prost, neinstruit și complet manipulabil de către el.

  7. În România campania de vaccinare va lua sfârșit, mai sunt doar o câteva zile, săptămâni. Suntem în media Europeana, probabil vom ajunge la 25%.
    Eu zic ca e bine, cine vrea poate sa se vaccineze cine nu sa refuze. Tocmai astăzi am aflat ca un membru de familie are covid, sa speram ca va trece fără probleme.

    • Prietene nu stiu ce sa zic.. delirezi. Astrazeneca nu mai merge iar J&J s-a taiat macaroana. Obiectivul optimist pt Eurooa era 11 septembrie.. acum se muta la final de decembrie. Tu vb de zile? saptamani? Astea sunt minciuni de-ale lu Citu ca sa strangi din cur si sa mai faci un credit de consum de bucurie ca sa mearga economia (ceea ce nu ar fi rau).. dar strategia asta inseamna >200 morti pe zi. Merita? daca ai noroc de o tulpina shmechera poti fi si tu la statistica

  8. Având în vedere că noi am vaccinat persoane „vulnerabile” de 25-40 de ani nici nu mai contează cu câte doze. Contează pe cine vaccinezi ,UK a vaccinat cu o doza de AZ dar pe cine trebuie și au la ATI 300 de internați ,iar noi am vaccinat cu Phizer și avem 1600 la ATI cu toate că avem o populație de trei ori mai mică decât UK. Puteam sa fim pe locul 1 la numărul de vaccinați daca doar 10 % sunt persoane vulnerabile noi avem 150-200 de decese zilnice iar UK 23.Traiasca specialii! La propriu.

  9. Cuie Mâțu

  10. Cîțu defileaza cu statistici de tip Al Bundy, ‘in liceu eram cel mai tare la vaccinare’.

    O fi, dar nu mai esti la liceu si nici 14 aprilie nu mai e 14 februarie cand nu erau suficiente doze niciunde in EU.

    Toate celalte tari din EU ne-au depasit iar Danemarca cu care am fost mereu la egalitate in primele luni are acum cu 5 procente mai multi vaccinati cu prima doza.

    Si nu doar asta e problema ci faptul ca toate celelalte tari din fata noastra continua sa vaccineze accelerat. Adica chiar vor ajunge la 50% pana in August pe cand noi nu vom fi nici la 30%.

    De altfel anomalia a fost in prima parte a anului.
    Acum e ‘normalitatea’ pentru un sistem corupt bazat pe pile si relatii.

    Si vedem acelasi lucru la bulgari, unde au aceleasi probleme ca si noi dar de cateva ordine de marime mai mari.

  11. Ungaria este pe locul doi la număr de vaccinuri raportat la numărul locuitorilor pentru că folosesc și vaccinuri din China și Rusia. Rezultatul se vede in numărul infecțiilor care este de patru ori mai mare decat la noi.

  12. 1) denumirea indicatorului invocat ca negativ, este mentionata eronat de autorul articolului, fie din intentia de manipulare a cititorului grabit, fie din nestiinta: nu este „Numar de doze raportat la populatie”, ci „Numar de doze la 100 de persoane”.
    2) indicatorul reflecta, mai degraba, caracteristicile regimului de vaccinare din fiecare tara si as spune ca arata la fel de „rau” pentru toate tarile din clasament aflate intre locul 3 – Lithuania, cu 25 de doze la suta de persoane – si locul 24 – Romania, cu aproape 20 de doze la suta de persoane; primele 2 tari par sa fie atipice. Este un clasament compact si numai daca esti rau intentionat refuzi sa arati ca diferentele nu sunt relevante, ca sa poti afirma ca Romania sta prost….
    3) un profan in materie, ca mine, nu isi poate da seama in ce scop se raporteaza indicatorul…cu siguranta ca pentru un expert are sens si ar putea sa ne lamureasca…