G4Media.ro

Premierul Ludovic Orban anunță că nu va respecta obligațiile impuse de Parlament…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban anunță că nu va respecta obligațiile impuse de Parlament dacă acestea contravin decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu există nicăieri prevăzut în Constituţie că Parlamentul poate, printr-o hotărâre, să stabilească reguli contrare decretului prezidenţial, subliniind că, dacă va trebui să aleagă, guvernul va respecta decretul președintelui Iohannis, nu hotărârea Legislativului.

„Dacă articolele din hotărârea Parlamentului sunt contrare Constituţiei, Ordonanţei de Urgenţă 1 şi decretului prezidenţial, normal că vom respecta decretul prezidenţial. Părerea mea este că unii care stau în izolare la domiciliu au vrut să se bage în seamă, să încerce să intre cumva în poză. Nu există nicăieri prevăzut în Constituţie că Parlamentul României poate, printr-o hotărâre, să stabilească reguli contrare decretului prezidenţial. Decretul necesită aprobarea de către Parlament, dar opinia noastră clară este că nu poate să fie supus unor restricţii care să fie incluse într-o hotărâre a Parlamentului”, a declarat, la Digi24, Ludovic Orban.

El a adăugat că Guvernul va încerca să nu intre în conflict cu articolele din hotărârea de joi a Parlamentului, în măsura în care ele nu sunt contrare decretului prezidenţial.

Orban a precizat că va merge săptămânal în Parlament, dacă va fi chemat, pentru a prezenta măsurile luate de Guvern pentru gestionarea situaţiei generate de coronavirus.

„Voi merge în Parlament, dacă vor veni şi ei. De asemenea, le stau la dispoziţie şi prin videoconferinţă. Niciodată nu m-am ferit de o interacţiune cu Parlamentul. Orice ministru din Cabinetul pe care îl conduc este oricând la dispoziţia comisiilor de specialitate ale Parlamentului şi este oricând gata să le pună la dispoziţie parlamentarilor informaţii despre activitatea pe care o desfăşurăm. Cu condiţia ca aceste informări, audieri să nu se transforme în meciuri politice, în care unii să încerce să capitalizeze electorat din suferinţa oamenilor, din necazurile oamenilor şi din constrângerile care au fost indispensabile pentru a putea menţine lucrurile cât de cât sub control şi pentru a împiedica o răspândire a virusului care să ne creeze probleme grave la nivelul societăţii”, a subliniat Ludovic Orban.

Parlamentul a adoptat, joi, hotărârea privind încuviinţarea decretului prezidențiale de prelungire a stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

Citește integral: Parlamentul a încuviințat prelungirea cu o lună a stării de urgență în România, dar cu condiții pentru guvern: Fără restrângerea drepturilor prin ordonanțe militare și raport săptămânal în fața Legislativului

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

  1. Bine ati venit in dictatura. De acum, indiferent ce votati la parlamentare, premierul face ce-i spune tatal lui politic. Un singur om.

    /sa vina postacii!

    • Mars in Rusia pe care o iubesti pana la os. Acolo e democratie nu ca aici. Putin te lasa sa faci ce vrea el. Ia-ti si toate leprele psd dupa tine.

    • Parlamentul a votat decretul presedintelui , intii cititi si apoi va pronuntati .Daca nu stiu ce voteaza asta e alta treaba

    • Organ un incompetent care își bate joc de un popor intreg.
      Asta e elita liberală?? ORGAN-CITU PIRTU-TURCAN-ANISIE-GRINDA-VELA-JOHANNIS-EI CONDUC ROMÂNIA .
      Mulțumitor ??

  2. PNL la Guvern.
    Comunismul traieste si se vede la Orban&Johannis.
    Ei nu respectă nimic.
    Parlamentul a fost votat de milioane de oameni democratic.

    • Și președintele tot democratic este votat.
      De câte milioane de oameni este votat președintele și de câte milioane de oameni este votat psd?
      Asta este intrebarea.

    • Voteaza in alegeri pe cine vrei , dar prietenii tai ce zic ?

    • Nici acum nu intelegi ce inseamna stare de urgenta si decret prezidential nu decret parlamentar ? te credeam baiat destept ?

    • Parlamentul are rolul său constituțional.
      Suntem o republică parlamentară nu prezidențială.
      Starea de urgență este legală, dar cererile Parlamentului sunt de a primi un raport cu măsurile luate ptr a opri abuzurile si ptr a verifica prin Curtea de Conturi achizitiile făcute în această perioadă.
      Nimic ieșit din comun și de bun simt.
      Prietenii mei regretă că ai votat PNL sau USR ,au aruncat votul la gunoi.
      Dictatura, comunismul pot ajunge in Romania daca voi sunteti de acord cu ele.
      Nu Mai susțineti frenetic pnlisti imbecili.

    • Parlamentul PSD a fost votat de 3 milioane din care mai are jumatate, Președintele a fost votat de 6,5 milioane.
      Mai fa-ti calculele si o sa realizezi ca Parlamentul PSD este zero. O mana de interlopi mafioti ramasi dupa Dragnea.

    • Voteaza pe ma-ta, Ciolanu si ceilalti PZD-isti trebuie sa respecte Constiutia!

  3. Daca fiecare respecta ce vrea el, eu de ce as mai respecta ce zice domnu Orban?

  4. Starea de urgenta ,citeste toate anexele decretului prezidential aprobat de parlament si abia apoi poti – da din gura- altfel te faci de ris .

  5. @ nu este problema de câți oameni e votat unul sau altul ci de faptul căci Constituția prevede că parlamentul este unicul organ legislativ , și prin urmare are prerogativa de a modifica un decret prezidențial , ca și orice lege. ART 61 „(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. ” Vezi și aici că parlamentul și nu președenția este organul reprezentativ suprem al poporului.Deci prim ministrul spune că nu va asculta de organul reprezentativ suprem al poporului.Ori el nu realizează că președenția ca și guvernul nu sunt organe legislative , pentru că nu cunoște Constituția.

    • au intrat tfl-istii in stare de rezistenta, sica nu stie unde are paharele da barem sa vorbeasca despe ordinea constitutionala

    • Nu o situatie de urgenta , in rest ai dreptate . Situatia de urgenta nu poate fi supusa hotaririlor parlamentului , altfel ce nevoie aveam de decret prezidential , se rezolva totul pe cale parlamentara . Daca poti face diferenta e ok , daca nu ,asta e

    • Parlamentul poate doar vota sau nu aplicarea decretului prezidential , restul de incercari sunt doar actiuni de discurs politic

    • Starea de urgenta are alta intelegere politica , ea este decretata (cititi ce inseamna acest cuvint ) de presedinte si iese in afara sferei de decizie parlamentara , altfel nu ar fi avut nici un rost ,totul era decis la nivel parlamentar . De data asta e epidemie, dar poate fi razboi sau o catastrofa de neimaginat , in aceste situatii speciale singurul decident politic este presedintele ,doar nu o stea tara in loc ca sa ajunga , in baston , vreun respectabil parlamentar, din patul lui parasit si de a nu stiu cita nevasta .

    • Iesiti din gindirea normalitatii politice , starea de necesitate are nevoie de urgenta, de decizii de urgenta , ceea ce parlamentul nu poate face , el trebuie sa se intruneasca (cvorum )sa ceara comisiilor de specialitate un aviz , sa citeasca si sa permita discutii pe teme diverse , intre timp dusmanul ne-a ocupat .

  6. Mai au si ei „decat” un parlament-acronim psdproaldeudmrlepre, si de asta se agata, ca gandacii la ananghie. Cei care invoca pe aici acest parlament construit pe minciuni si hotie crasa se agata de sintagma din diverse motive, care variaza de la interese meschine pana la disperari de cosmar ca va trebui sa vada cum li se duc sperantele si pozitiile la gunoi. Niste golani !

  7. Nu am un studiu pe care ma bazez, dar observand media online in ultima perioada, mă aventurez să declar ca avem mai multi postaci/troli decât curve online( video chat..)
    De fapt si ăștia tot niște curve sunt….

  8. @albina,
    tot nu înțelegi spiritul constituției. Parlamentul este unicul organ legiuitor al țării. Președintele emite decretul, pentru că președenția o structură mai suplă, spre deosebire de parlament care se întrunește mai greu și decretul acționează din momentul emiterii , dar președintele , exact pentru că nu este organ legiuitor , trebuie să solicite în termen de cel mult 5 zile , aprobarea parlamentului, ca adică să-i dea putere de lege. Parlamentul poate modifica acest decret , ca și pe orice lege , fiind unicul organ legiuitor, și organul reprezentativ suprem al poporului, deci mai mare decât președintele.

    • Nimeni nu mai intelege cum functioneaza constitutia in tara asta. Pentru ca nimeni nu a inteles vreodata. Am mers pe burta si am legat-o cu sarma pana ne-a rabufnit in ochi cand avem mai mare nevoie de claritate si autoritate. Presedintele tipa isteric la parlament, parlamentul ii da cu tifla si-i modifica decretele, avocatul poporul s-a transformat in avocatul parlamentului si reclama la Curtea constitutionala insasi fundamentul declararii starii de urgenta, curtea nu se poate reuni sa judece, deci probabil o sa dureze starea de maxima confuzie despre cine o are mai mare in starea de urgenta.

      O bataie de joc sinistra pe banii sanatatea si nervii nostri. Duca-se dracului toti.

    • Siral ,nu poti face diferenta intre urgenta si normalitate , in caz de razboi esti ocupat pina parlamentul isi aduna si se pune de acord sau poate nu se poate pune de acord , sau poate nu are masuri constitutionale de luat, sau intre timp pierira toti in vreun atac sau , comisiile nu se reunesc sau , votul este la paritate , sau au fugit cu totii , sau stau in casa la cadura , sau, sau si iar sau . Decretul este un act de vointa proprie al presedintelui ce st in caz de raboisau cu alte ocazii intr-o locatie rotejata . Daca nici acum nu intelegi e treaba ta . p

    • Albinuta, postac penelist, las-o jos bos ca logica ta dictata pe linie de partid nu se pupa cu vreo 4 prevederi constitutionale. Si pesedeaua o stie. V-au dat destula sfoara si acum o strang bine si asteapta sa va opriti din zvacnit ca sa se intoarca la cioarda lor obisnuita.

  9. „Stați acasă”, ca ne-ncurcati!!

  10. jalba in protap,

    ești complet pe dinafară , în ce privește cunoașterea constituției.
    ”ARTICOLUL 61
    (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. ”

    ”ARTICOLUL 93
    (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

    (2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora. ”
    „ARTICOLUL 92
    (1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

    (2) El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotărârea Preşedintelui se supune ulterior aprobării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare.

    (3) În caz de agresiune armată îndreptată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţă Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii.

    (4) În caz de mobilizare sau de război Parlamentul îşi continuă activitatea pe toată durata acestor stări, iar dacă nu se află în sesiune, se convoacă de drept în 24 de ore de la declararea lor. ”
    Vezi că parlamentul și nu președintele este organul reprezentativ suprem al poporului, și unica autoritate legiuitoare. Președenția poate institui starea de urgență sau de asediu, fiind un organ mai suplu, care se poate întruni mai repede , și deciziile intră în vigoare de îndată , dar nefiind organ legiuitor, și nici organul reprezentativ suprem , el trebuie să ceară în termen de cel mult 5 zile aprobarea parlamentului,(parlamentul fiind un organ mai numeros se întrunește mai greu ) care poate modifica acest decret , ca și orice lege dealtfel fiind unica autoritate legiuitoare și organul reprezentativ suprem al poporului.

    • Concluziile tale sunt total gresite interpretezi eronat un text constitutional clar , care deja afost acceptat de cele doua aprobari date de parlament .

  11. @albina,
    Asta am spus mai sus , că președinția fiind un organ mai suplu se poate întruni mai repede ca parlamentul.De aceia și prevede constituția că președintele poate emite decretul, și acesta intră în vigoare din momentul publicării în monitorul oficial, dar pentru că parlamentul este unica autoritate legislativă și organul reprezentativ suprem al poporului, președintele trebuie să ceară în termen de cel mult 5 zile , aprobarea parlamentului, care fiind unica autoritate legiuitoare a țării și organul reprezentativ suprem poate aproba sau nu decretul, sau poate să-l modifice. Vezi dar că parlamentul și nu președintele este unica autoritate legiuitoare a țării și organul reprezentativ suprem al poporului. Atât președintele cât și parlamentul sunt organe reprezentative ale poporului și trebuie să acționeze în folosul poporului, doar că parlamentul și nu președintele este unica autoritate legiuitoare și organul reprezentativ suprem al poporului.

  12. Trebuie facut de la bun inceput diferenta legislativa ce determina instituirea starii de urgenta ca act unic – numit decret prezidential – si care nu este supus controlului parlamentar decit in masura votului de acceptare sau nu a acestuia . (cele doua cazuri, cele doua decrete unul initial si unul de prelungire ). Ca urmare parlamentul nu are capacitatea decizionala de a modifica decretul ci doar de al respinge . Motivatia emiterii acestui decret se regaseste in insasi denumirea lui – STARE DE URGENTA-. Trebuie iesit din logica normalitatii prin care parlamentul este unicul organ legiuitor in acest unic caz . Starea de urgenta are tocmai acest atribut legal -de urgenta- referitoare la masurile luate de catre presedinte (nu de altcineva , daca se doreste altfel se poate modifica legea ) in astfel de cazuri clar stipulate de constitutie . Parlamentul ca for decizional legislativ are in componenta exercitarii functiei legiuitore multi pasi de urmat si nu are competente legiuitoare ce elimina acesti pasi in caz de urgenta . Parlamentul trebuie in primul rind reunit , trebuie sa asigure cvorum , trebuie sa prezinte in comisii divesele proceduri legale , trebuie sa poarte discutii pe toate legile ce ii sunt supuse aprobarii diferentiat pe camere si multe altele . Starea de urgenta este instituita tocmai in acest scop de a elimina procedurile greoaie si de a permite statului in cazurile stric stipulate de constituie o reactie rapida . Deci totul este in aceste cazuri la indemina decretului prezidential ce are prioritate in fata unor acte emise de oricare alta putere in stat . Doar ca un exemplu : in caz de razboi suntem ocupati de mult de dusman daca asteptam ca parlamentul sa se pronunte .Imaginativa ca parlamentul in caz de razboi este primul obiectiv atacat sau razboiul este deja la usa noastra , ce facem asteptam vreo zece zile sa se puna de acord parlanetarii daca ……doamne fereste . Presedintele este protejat in astfel de situatii pe loc .

  13. @ jalba in protap,

    pune-ți și ochelarii! Textul constituției este clar și ușor de înțeles, pentru orice om cu judecată, și nu poate fi sucit după preferințele cuiva.

  14. Textul spune clar presedintele solicita incuviitarea si nu altceva , nu modificarea , nu datul cu presupusul, incuviintarea , daca nu vrea parlamentul nu aproba si gata ce nu inteleti mai taica .greu la deal ….

  15. OPINII (din media ) Ca atare, prin conținutul său, decretele Președintelui în situații de urgență sunt acte administrative normative care cuprind măsuri prin care se organizează executarea normelor de rang legal din OUG nr. 1/1999.
    Decretele doar se instituie sau se prelungește starea de urgență ori starea de asediu. Altfel spus, prin aceste decrete doar se instituie sau se prelungește un regim juridic legal, preexistent.
    Într-o a treia opinie, decretele Președintelui privind instituirea sau prelungirea stării de urgență sunt acte juridice sui generis, care cuprind norme juridice cu forță egală cu a legii, fără a se confunda, însă, cu legea ca act al Parlamentului sau ca act al legiuitorului derivat (Guvernul)
    Decretele Președintelui emise în temeiul art. 93 și al OUG nr. 1/1999 sunt acte administrative normative, prin care Președintelui i se cere de către legiuitor să organizeze executarea prevederilor de rang legal din OUG nr. 1/1999.
    Scrieri doar pentru cine poate intelege .

  16. In acest unic caz numit – de urgenta – legiutorul cere presedintelui sa organizeze prevederile deja existente .

  17. @ Bogdan192,

    Ceea ce nu vor să înțeleagă uni , pentru vă ne le convine adevărul , este că în scara ierarhică a organelor reprezentative ale poporului , președintele e mai jos decât parlamentul. Acesta prevede constituția. Dar unii nu pot înțelege acest articol din constituție: „ARTICOLUL 61
    (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. ” , pentru că nu le convine și ar vrea să inverseze ierarhia constituțională , pentru a o potrivii cu pofta lor.

    • Bogdane & altii – retineti ca in acest caz Parlamentul a dat o haotarare nu a dat o lege: era imposibil sa o faca din lipsa cvorum, avize in comisii, insasi procedura elaborarii si adoptarii respectivei proceduri. Clar Parlamentul nu a legiferat ci s-au bagat in seama cateva miniti infierbantate. Odata ce decretul nu a foet respnis – si nici nu se pute aaltfel – taoate partidele declarand ca in vor adopat el este deplin valabil. Madam avocata Weber „se zabate pe uscat”!! – stie ca un eventual castig la CCR va avea efect numai pentru un eventual viitor decret de stare de urgenta ???

  18. @albina,
    Ce nu înțelegi tu (pentru că nu-ți convine), este că președintele este mai jos pe scara ierarhică a organelor reprezentative ale poporului decât parlamentul și că parlamentul ca unică autoritate legiuitoare și organ suprem de reprezentare al poporului , are prerogativa de a modifica și un decret prezidențial, la fel cum poate modifica orice lege.

  19. @paranormalul,
    Prevederile decretului se aplică încă din momentul publicării în monitorul oficial. Însă președintele fiind mai mic decât parlamentul, e trebuie să solicite în termen de 5 zile aprobarea de la organul suprem de reprezentare al poporului, care este și unica autoritate legiuitoare a țării, și care este parlamentul, care poate modifica decretul prezidențial în folosul poporului pe care-l reprezintă la cel mai înalt grad ierarhic , fiind și unica autoritate legiuitoare. Chiar nu știu ce e așa greau de înțeles. O stare de urgență presupune și o intervenție rapidă , pentru a apăra interesele poporului care sunt în pericol. E atât de logic, acest lucru , încât doar unii rău intenționați pot înțelege pe dos. Dacă parlamentul constată că sunt necesare și alte măsuri , el este cel autorizat să modifice decretul pentru protecția, siguranța , apărarea poporului pe care-l reprezintă la cel mai înalt nivel. Nu pot să spun decât că mulți sunt în situația polițiștilor , procurorilor , din Caracal care stăteau la poarta lui Dincă și așteptatu să se facă 6 dimineața, pentru a salva copila din ghiarele fiarei.

    • Nu trebuie sa ceara decit incuvintarea in termen de 5 zile , adica parlamentul are unica obligatie de a spune da sau nu . Parlamentul nu are modalitati de modificare a continutului deceretului prezidential , el este un act de vointa unica ,nu o lege sau orisice alta nazbitie iti trece prin cap . Decretul prezidential doar organizeza o lege deja apobata , nu determina prin efectele lui o noua lege ce trebuie aprobata . Sper ca acum iti este mai usor sa intelegi . Citeste anexele decretului si atunci te prinzi de chestie . Parlamentul in cazul noastru poate doar modifica legea si poate scoate presedintele din aceasta actiune , dar asa cum este azi legea nu poate decit sa spuna DA sau NU. Nu pune caruta inaintea cailor .

    • SIRAL Se pare ca nu poti face diferenta intre decretul prezidential ce doar pune in miscare o lege deja aprobata (legea ce arata procedurile deja exista ) si aprobarea parlamentara pe o noua lege ,acolo unde parlamentul este indrptatit sa faca si modificari si respingeri .

  20. Indiferent de cum stau lucrurile premierul a explicat foarte clar . Va pune in miscare toate actiunile ce tin de decretul presedintelui si va ocoli cu abilitate deciziile parlamentare concomitent cu respectarea (formula exista deja ) tuturor chemarilor parlamentare ce vor fi facute in viitor de comisiile de specialitate unde va raspunde intrebarilor punctuale . Asa ca este inutila cearta pe partea juridica a lucrurilor unde si eu tind sa ii dau dreptate paranormalului in acest caz .

  21. @jalba in protap,
    Da, decretul prezidențial, se face în temeiul legilor enunțate, dar întrucât acest decret este unul care privește o situație de urgență , și prin urmare prevede măsuri excepționale de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenilor, constituția a prevăzut în mod clar că acest lucru nu poate fi apanajul doar al președintelui. Deoarece președenția , este un organ mai suplu, și poate reacționa mai rapid , constituția a prevăzut ca startul să fie dat de președinte, care emite decretul și prin publicarea în monitorul oficial , acesta intră în acțiune. Parlamentul ca organ suprem al poporului și unică autoritate legislativă, nu poate fi ocolită de președinte.Așa că constituția prevede ca în termen de maximum 5 zile, președintele să solicite aprobarea parlamentului , organul suprem de reprezentare al poporului, și unica autoritate legiuitoare; președintele fiind un organ mai mic de reprezentare al poporului. „ARTICOLUL 93
    (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia. ” Ori când este vorba că „solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia ” , se referă la decretul prezidențial în totalitatea lui , și nu dor la articolul 1 ,în cazul decretului de care vorbim. Parlamentul ca organ suprem de reprezentare poate , face orice modificări care constată că sunt în folosul poporului în situația dată, și care nu încalcă legile existente. Organul suprem de reprezentare al poporului, nu poate să fie subordonat organelor mai mici de reprezentare ale poporului, adică parlamentul poate modifica , în limitele legii, decretul prezidențial pentru a veni în limitarea dezastrului, pentru care s- a instituit starea de urgență. Acest lucru e de „mintea cocoșului” cum se spune. Când îi auzi pe unii , că parlamentul ca organ suprem de reprezentare al poporului și unica autoritate legiuitoare nu poate modifica decretul prezidențial , bine înțeles , în limitele legii, te apucă râsul.

  22. @ albina,
    prin ultimul comentariul pe care l-am scris pentru „jaba in protap” și care încă nu a apărut , cred că îți răspund ție , în cele ce mi-ai scris . Așa că nu mai doresc să mai scriu încă o dată , același lucru. Sper să apară comentariu de care ți-am scris.

  23. Bogdane & altii – retineti ca in acest caz Parlamentul a dat o haotarare nu a dat o lege: era imposibil sa o faca din lipsa cvorum, avize in comisii, insasi procedura elaborarii si adoptarii respectivei proceduri. Clar Parlamentul nu a legiferat ci s-au bagat in seama cateva miniti infierbantate. Odata ce decretul nu a foet respnis – si nici nu se pute aaltfel – taoate partidele declarand ca in vor adopat el este deplin valabil. Madam avocata Weber „se zabate pe uscat”!! – stie ca un eventual castig la CCR va avea efect numai pentru un eventual viitor decret de stare de urgenta ???

  24. @ paranormalul,
    prin ultimul comentariul pe care l-am scris pentru „jaba in protap” , cred că îți răspund ție , în cele ce mi-ai scris . Așa că nu mai doresc să mai scriu încă o dată , același lucru.