G4Media.ro

Premierul Ciucă despre disputa CCR-CJUE privind supermaţia dreptului european asupra legislaţiei naţionale:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Ciucă despre disputa CCR-CJUE privind supermaţia dreptului european asupra legislaţiei naţionale: Prevalenţa dreptului Uniunii Europene e înscrisă în Constituţia României. CCR a dat un comunicat, nu o decizie

Este cât se poate de evident înscris în Constituţia României că tot ce înseamnă partea de prevalenţă a dreptului Uniunii Europene se aplică şi în România. Eu din ce am putut să înţeleg a fost vorba de un comunicat şi nu de o poziţie oficială a Curţii Constituţionale”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la Horezu, fiind întrebat de jurnalişti despre disputa CCR-CJUE privind supermaţia dreptului european asupra legislaţiei naţionale.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, pentru G4Media.ro, că poziția oficială a Ministerului Justiției și a Guvenrului de recunoaștere a supremației dreptului european a rămas neschimbată. Predoiu susține că poziția guvernului a fost comunicată și la Bruxelles în două rânduri.

”Poziția oficială a Ministerului Justiției și a Guvernului a fost exprimată prin scrisoarea transmisă comisarului Reynders încă din luna noiembrie, în sensul recunoașterii supremației dreptului european și a rămas neschimbată. Poziția a fost reiterată în cadrul întâlnirii ministrului justiției cu comisarul Reynders din luna decembrie 2021 în marja JAI. Miniserul a comunicat public pe marginea întâlnirii inclusiv acest detaliu”, a declarat ministrul Predoiu pentru G4Media.ro.

Context. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, pe 21 decembrie, că judecătorii naționali pot să nu aplice, fără riscul de a fi anchetați disciplinar, deciziile Curților Constituționale, care contravin dreptului Uniunii Europene și prin care interesele financiare ale UE sunt lăsate neapărate. CJUE a subliniat faptul că recomandările Comisiei Europene pentru România, în cadrul MCV, sunt obligatorii.

Curtea Constituțională a României a respins, într-un comunicat dat publicității pe 23 decembrie, decizia majoră a Curții de Justiție a UE, potrivit căreia judecătorii naționali pot să nu aplice deciziile Curților Constituționale care contravin dreptului UE.

”În plan practic, efectele acestei Hotărâri se pot produce numai după revizuirea Constituției în vigoare, care, însă, nu se poate face de drept, ci exclusiv la inițiativa anumitor subiecte de drept, cu respectarea procedurii și în condițiile prevăzute chiar în Constituția României”, se arată în comunicatul CCR.

Reamintim că, printr-o decizie din vară, CCR a interpretat o altă hotărâre CJUE din 18 mai 2021 în sensul că dreptul european are întâietate în fața dreptului național, doar în privința legislației infra-constituționale, adică legislația mai prejos de Constituție. În plus, CCR a decis că judecătorii naționali nu pot lăsa neaplicate decizii CCR, invocând faptul că se opun dreptului european și unor decizii ale CJUE.

România, la pachet cu Polonia

După ce radioul public austriac ORF și cel luxemburghez RTL au scris că România devine, alături de Polonia, o problemă pentru Uniunea Europeană, a venit rândul presei germane, elvețiene și belgiene să abordeze subiectul.

Până la reacția ministrului Predoiu, solicitată de G4Media.ro, nici un înalt demnitar din România nu s-a pronunțat pe acest subiect. CCR este condusă de președintele Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD.

Trei asociații de magistrați i-au cerut, marți, ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să promoveze rapid cinci măsuri legislative pentru ca România să nu intre în procedura de sancționare (infringement) declanșată de Comisia Europeană ca urmare a unei decizii a Curții de Justiție a UE (CJUE).

Reacții politice

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei (PNL), a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că este “o glumă proastă” să citeşti pe siteul Curţii Constituţionale a României că este nevoie de revizuirea Constituţiei pentru respectarea deciziilor CJUE .

Scântei a precizat că reacţia Curţii la decizia CJUE privind supremaţia dreptului european nu reprezintă poziţia oficială a plenului CCR şi poate fi cel mult o părere juridică a preşedintelui CCR, Valer Dorneanu. Președinta Comisiei Juridice din Senat mai subliniază că acel comunicat al CCR nu are efect juridic

Fostul ministru al justiției, Stelian Ion, a cerut demisia judecătorilor CCR care au pronunțat decizii prin care încalcă dreptul Uniunii Europene.

El a anunțat că va depune un proiect legislativ de abrogare a art. 99 lit. ș din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor, în baza căruia judecătorii au fost sancționați pentru încălcarea unor decizii CCR care sunt contrare dreptului Uniunii Europene.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a criticat decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene potrivit căreia judecătorii instanțelor naționale pot să nu aplice deciziile Curților Constituționale care contravin dreptului UE, iar caracterul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV) este obligatoriu.

AUR atrage atenția că decizia CJUE ar reprezenta ”un veritabil atac la independența României, dar și la independența fiecărui stat membru UE”.

”Deși decizia din data de 21 decembrie 2021 este pronunțată într-o cauză a României, principiile acesteia sunt aplicabile oricărui stat membru al Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul AUR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

74 comentarii

  1. CCR e sclerozată!

    • Nu tre’ să ne hazardăm. Ușooor…
      Prevalent e – să rămână prevalența cât mai prevalentă, dar DATA VIITOARE facem tot cum știm NOI.

      ‘Cum vrei tu – și’apoi mâncăm’

    • CCR doar a executat o poruncă de la Moscova.
      Sincer, in locul UE nu as da României un șfanț până ce problema asta nu e tranșată fără echivoc, altfel i-aș dau ilegal!
      Trebuiau să vină niste miliarde acum in ianuarie, i-as pune pe hold pe termen nedefinit până aș ști că ii dau legal!

    • Rusii nu-l declarau gratuit „personalitatea anului” daca nu se tragea din ciuma rosie.

    • Mă _Ciucă, tu când erai în armată dădeai comunicate sau ordine subalternilor?. Nu mai ascunde gunoiul sub preș că de fapt și de drept KGB-iști de la CCR au făcut bucata României și au trântit o ușe în nas la UE. Ai dreptate cu ceea ce e scris în constituție. Doar să fi analfabet funcțional să nu înțelegi că această constituție a fost modificată tocmai pentru întâietatea deciziilor UE. Din păcate ea e pe biroul unor KGB-iști ce o citesc după traducerea din rusă. Atunci când o curte constituțională cere demiterea unui șef de parchet invocând aberant constituția nu se alarma nimeni! Acum luați cu apă rece să nu vi se aplece!

    • G4 media cenzurează tot ce spui de neomarxismul globalist de Bruxelles și despre suveranitatea statului român, ca și prioritate maximă

    • Constitutia Romaniei: Art. 148 – Integrarea în Uniunea Europeană.
      (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se FACE prin LEGE adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
      (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter OBLIGATORIU, au PRIORITATE faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
      (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
      (4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
      (5) Guvernul TRANSMITE celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter OBLIGATORIU înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.”

      Interesant e ca nici Guverul si nici Predoiu NU mentioneaza vreo LEGE in acest sens!!
      Sunt multe intrebari, oricum ramane absolut halucinanta „explicatia” premierului Ciuca: e un Comunicat, nu o Decizie a CCR!
      Adica: e parerea CCR?!
      Sau ce e, care e diferenta intre o Decizie a CCR si un Comunicat al CCR care mentioneaza explicit Decizii ale CCR?!

  2. baieti ati dat-o de gard, sa o dregem. Dar un sut militaresc lui Dorneeanu, se poate tov. gradu?

  3. Dar suveranitatea și independentă națională sunt înscrise pe prima pagina a constituției. Orice carte se citește începând cu prima pagina. În rest modificări făcute de Năstase, cu voturile la un referendum ținut două zile numărate ca să iasă din urna ce trebuie.

    • De fapt pe voi va interesează „suveranitatea și independenta” bandiților care au jefuit Romania, asa-i tovarăși ?
      Nu cred că v-ați gândit la „suveranitatea și independenta” tării când ați vândut-o bucată cu bucată străinilor pe șpagă, asa-i ?

    • Voi oricum nu prea stiti ce inseamna suveranitate. Suveranitatea unei tari sta in suveranitatea poporului, N. Iorga explica asta f. bine dar voi astia de va bateti in piept cu nationalismul nu prea le aveti cu cititul operelor marilor patrioti. Pentru voi patriotism e ce spune Simion ca e. Cea mai puternica, elocventa si directa metoda de exprimare a suveranitatii poporului sta in constitutie pentru ca este o decizie exprimata prin vot direct, constitutie cu care tu te stergi la f. Se pare. Cam asta faci si cu suveranitatea pe care o clamezi. Pentru voi zapacitilor, suveranitatea e dictata de Dorneanu.

  4. . . . ca să nu zic măciucă uselistă, nu mai pune palma CCR.

  5. Bai HAURISTI-LOR,de ce nu va carati voi la Mosxova? AUR este un partid extremist antinational,platit de rusi.

  6. Cine a datcomunicatul să-și dea demisia și lăsat fără nici o pensie. Nu cunoaște Constituția și e și trădător de țară.

    • Dar tu o cunosti ? In mod sigur nu – esti insa din cei care au votat-o ca orbii !

    • Pentru viteazul de mai sus, art 148 punctul 2 din constitutie prevede: ” Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”. Uite ca sti si tu constitutia acum, a fost greu?

  7. Sa nu-mi spuneti ca si asta e specialist in drept constitutional! De rasul curcilor am ajuns!!!

  8. Pentru Dottoreii in Drept Constitutional:
    Daca CJUE vine si spune ca Romania NU e stat indivizibil ce facem ?
    Sau ca trebuie sa colonizam aici cateva milioane de habibi ? Vezi articolul 3 (4)
    Eeeeeh ?

    • Decizia CJUE este in acord cu constitutia, parerea lui Dorneanu nu prea e asa ca mai usor cu pianul pe scari. Daca vine Dorneanu si spune ca furtul e constitutional ce facem? Eeeeh?

    • Furtul este constitutional in romanistan. Pe ce lume traiesti?!

  9. Ce să mai înțeleagă UE .
    Clanul dornenilor de la curte neconstituțională a României zice una !
    Guvernul zice alta !
    Vrem bani de la UE , dar ne repugna obligațiile și valorile lor !

  10. In fond U.E.ne vrea binele ,nu înțeleg de ce se umflă unii și alții și fi Polonia .

    • Daaaaa, claaaaar ne vrea binele!
      De aia importă arăbeți, de aia pupă în cur homosexualii, de aia umflă artificial prețul gazului, de binele nostru, deh!

    • B(a)i garabete, numai tampenii spui. Doar una o demontez; e UE mare producatoare si exportatoare de gaze? Sau e altcineva? Apoi, cine e de vina ca Romania nu exploateaza gazele ei din Marea Neagra, UE sau psdistii j(e)gosi care au facut praf cadrul legal?

    • m a uit la concluziile „destepte „a lui garabet si am o intrebare:oare toti aurolacii rusofili au calculatorul personal defect,sau e ordin din kisellef?mai gaga cei care tin artificial pretul sus la gaze sunt rusnacii pentru ca au nevoie de bani sa-si subventioneze armata ,cu care sa ia o halca din ucraina plus ce o mai pica din Europa!la asta contribuie si arabii ,care la ce economie au,nu mai au bani pentru,camile,mertane si iahturi pentru cele 50 de neveste,si pentru finantat talibanii,hezbollah,hamas plus toti teroristii arabi si iranieni.panimaisi tavarisci aurolac?

    • Riiiiight…
      Cine nu pupă în cur Uniunea Gayropeană e MUSAI cu rușii, clar!
      „Logică” de cârpă fără coloană vertebrală.
      Meanwhile cu tot pupatul de cururi europene, tot la granița Schengen stați!

    • aceleasi concluzii”destepte”la garabetica!mai gaga cam cum ai vrea sa ne primeasca in Schengen cand granita noastra e mai gaurita decat svaitzerul elvetian!daca ai fi citit tot, nu numai ce-ti convine,ai fi vazut cazul cu politaii aia de la politia de frontiera care au luat granita pe persoana fizica spaguind tot ce misca si permitand contra un ei atentii de i se spune mita sa treaca orice!de ce pentru ca aceeasi ccr cu judecatorii ei „corecti”au golit de continut toate legile justitiei care au devenit legile hotilor& coruptilor din care au scos componenta descurajanta a unei legi adica sanctiunile dure,punand in loc cu ajutorul ciumei rosii&dragnea si nu numai,niste sanctiuni cum ar fi trasul de urechiuse,mustrarea in fata clasei etc. ori nu crezi mai AUROLACULE ca aia din vest nu sunt nici chiori si nici surzi?si mai cui crezi ca aceasta situatie convine? bineinteles rusiei marea „prietena „a Romaniei( a se vedea tezaurul furat plus teritoriile furate ,plus japcuiala timp de cel putin 25 de ani).

  11. In fond U.E.ne vrea binele ,nu înțeleg de ce se umflă unii și alții ,și nu numai din România .

  12. UE iti vrea binele atata timp cat te tine spatele sa te apleci la sparanghel

  13. U.E rasplateste obedienta. Cand ai tupeul sa macani, iti taie macaroana. Nu te mai minti , si peste 20 de ani tot un estic dubios o sa fii, nu un integrat cum cred lindinile de pe aici

  14. Părerea mea, lichelele CCR sunt capabile sa-si fecundeze si pe mă-sa, darămite Constituția României.

  15. deciziile cjue sunt clare si foarte precise . vorbele goale sunt doar vorbe goale .

  16. nu mai avem ce discuta degeaba cjue a decis si judecatorii cei nepedepsibili vot judeca in consecinta .

  17. tot ce s-a decis ,din punct de vedere legislativ , indiferent cine a facut asta pina acum contrar legilor europene ,vor deveni in viitor caduce . deci si deciziile ccr contrare sunt in afara jocului .

  18. o discutie inutila . decizia cjue modifica tot ceea ce gresit s-a legiferat pina acum si ofera forta judecatorului de instanta el devenind de nepedepsit . hai pa

  19. cauza Dorneenilor s-au cam pierdut 4 miliarde euro! Iar poporul recunoscator le-a dat cele mai mari pensii speciale!

  20. Se pare că la drept, mai mult chiar decât la fotbal, se pricepe toată lumea. Te întrebi la ce-ar mai fi nevoie de facultăți de drept, doctorate, lucrări științifice publicate în diverse ramuri ale dreptului,de vreme ce orice știutor de carte care a citit o lege sau a auzit ceva vag despre o lege poate emite o opinie care ,evident, exprimă un adevăr absolut. Tot așa și cu comunicatul CCR.Oare știe generalul infanterie Ciucă ce înseamnă legislație infraconstituțională? A citit Tratatul UE?Dacă da,e convins că a și înțeles despre ce este vorba? Desigur, Constituția României prevede în art.148 al.(2) că „prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne,cu respectarea prevederilor actului de aderare”. Crede cineva că președintele CCR, nu le cunoaște? În realitate, cei care nu înțeleg despre ce este vorba sunt aceia care s-au repezit să-l atace pe Valer Dorneanu care,alături de Simina Tănăsescu ,sunt singurii specialiști în dreptul constituțional dintre judecătorii CCR,ceilalți șapte calificându-se la locul de muncă. Da,deciziile CJUE nu pot cenzura deciziile CCR,ci numai legile interne infraconstituționale,pentru că prin actul de aderare România, la fel ca toate statele membre, nu a cedat din propria suveranitate și posibilitatea ca vreo instituție a UE să cenzureze deciziile curții constituționale.

    • Nu se cenzureza nici o decizie constitutionala ,doar se decide ,foarte clar, cum toate legile contrare celor din UE pot fi ocolite(in sensul de nepunere in practica decizionala a instantelor de judecata a acestora ) de catre iudecatorii de instanta ceea ce se si va face . Nu este nevoie de o raportare la vreo institutie anume a statului in sensul de modificari permisive ci doar intervine posibilitatea nu obligativitatea (deci nu cenzura ) de a nu se decide(sau poata da ) conform unor legi contrare legilor europene . Practic aceasta decizie CJUE va elimina,in timp, toate neconcordantele juridice facute cu voie sau fara de voie de catre guvernele trecute prin reprezentantii ei si de catre CCR,pe masura ce Judecatorul de instanta ,devenit nepedepsibil , decide in sensul aplicarii legilor din UE .

    • In 2022 se muta sef la CJUE.

    • Este foarte clar : se ofera judecatorului de instanta puterea de a decide(nu este obligat ) si de a nu pune in aplicare legile ce sunt contrare dreptului din UE . Prin acesta decizie legile contrare legilor UE (indiferent cine le-a formulat si indiferent unde se regasesc ele )isi vor pierde in timp valabilitatea . Cel devenit„ nepedepsibil ”poate face ceea ce ii dicteaza constiinta .Pe masura ce unele legi , cele contrare ,vor fi elimate ca prima decizie in instantele din Romania , ele devin nefolosibile. CCR nu se poate opune si nici nu poate lua masuri de pedepsire a Judecatorilor .

    • Hai ca e gindita bine decizia CJUE . Nu e obligativitate iar Iudecatorii de instanta devin nepedepsibili ceea ce le confera forta propriei decizii . Superb nu ?

    • Ce nu intelege lumea este ca aceste instante , cu judecatori nepedepsibili, devin automat instante Europene si nu au cum sa mai tina seama de deciziile contrare ale CCR. Decizia CCR este si ea contrara deciziilor Europene si nimeni nu va tine cont de ea sau de alta asemenea ei .Practic judecatorul este propriul lui stapin .

  21. Pai daca e ok sa dai comunicat, uite unul de la mine:
    Ciuca mananca rahat si Dorneanu e spion rus.

  22. Un mic detaliu: CJUE spune de decizii prin care “interesele financiare ale Uniunii sunt lăsate neapărate”. Prin urmare, dacă ar da o decizie contra Constituției, Uniunea recuperează banii de la statul roman, dar judecătorii nu pot fi anchetați disciplinar. CCR zice ca nu, vor fi anchetați pana la modificarea Constituției. Mare brânza, Uniunea oricum își recuperează banii cheltuiți ilegal, chiar de persoane cu imunitate (de ex președintele).

  23. Oare ce fac iliberalii de carton din polonia si ungaria ?

  24. nu te obliga nimeni dar vei face asa cum ti se spune . de vis .

  25. Nimeni dar absolut nimeni nu il mai poate obliga pe judecatorul de instanta sa decida impotriva propriei masuri in spiritul legilor europene .Poate da CCR cite decizii vrea , ele se supun deciziei CJUE si incercarea de pedepsire ajunge a se valida in final tot in instantele UE. .

  26. CCR nu poate pedepsi pe nimeni doar instanta de judecata poate face asta si acum are puterea de a alege .

  27. Deci CCR e înafara legii.

  28. CCR s-a pronuntat in niste chestii in care nu avea nicio treaba, adaugand la lege. Si de fiecare data in favoarea unor infr(a)ctori politici. Au ajuns sa faca trafic de influenta, in loc sa isi vada de atributiile lor legate strict de Constitutie. Asta si pentru ca sunt sluga PSD, iar cand PSD nu reuseste sa isi faca jocurile in alt mod, baga CCR. In schimb, nimeni nu are nicio problema ca justitia din Romania e de c(a)cat, ca se dau sentinte cu suspendare fara numar, ca nu se recupereaza prejudiciile, ca dureaza procesele infr(a)ctorilor de politicieni ani de zile, etc.

  29. Un nebun arunca o piatra in lac și 100 de înțelepți se chinuie s-o scoată.

    Așa și cu old fart coada de matura Dorneanu, a tras un gaz rusnac în speranța că miliardele de euro care trebuie sa vina , de la „dictatura” EU, ar putea fi blocate.

    De la cioloveci numai invazii, jefuit amenințări, cadouri otrăvite și bețe în roate.

  30. asta e USL .. in presa se arata indignati .. in spate se aplauda si se felicitat pentru inca un cui in sicriul statului de drept „rezolvat” de marele grivci

    • Tu chiar mai pui bot la lozincile spuse de Bruxelles și Werner, cu statul de drept și justiția, crezi ca ăștia se gândesc la binele tău și al țări, chiar asa spălați pe creier sunteți UE îți dă cu o mână și îți ia cu 4 mâini înapoi, nu te mai amăgi

    • Deocamdata, chiar cu j(a)vrele inc(a)pabile psdiste, Romania a dat cu o mana si a luat cu patru de la UE. Daca ar fi fost si niste politicieni un pic mai spalati, nu neom(a)rxistii psdisti, eram departe.

  31. mori pentru noi

  32. OK, deci treaba s-a lamurit, dupa cum o spun comunicatele venite de la Ministrul Justitiei, Primul Ministru, Sefa Comisiei Juridice, etc, bla, bla…
    Dar, cu tovarasul Dorneanu cum ramane? Vorbeste gura fara el si mai marii statului dau pe urma dezmintiri?
    Cum e zicala populara: un prost arunca piatra-n apa si zece destepti nu pot s-o scoata!
    Dorneanu molfaie linistit din pensiile speciale, arunca Romania in preistorie si noi ne vedem de treaba ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
    Tare mi-e teama ca declaratiile „reparatorii” sunt doar de fatada si vom vedea presiuni pe judecatorii care vor indrazni ca dea prioritate dreptului UE.
    Anul 2021 a fost cel mai dezamagitor din ’90 incoace, tocmai pentru ca asteptarile au fost foarte mari, iar carmaciul si anturajul au inmormantat sperantele romanilor in mai bine.
    Cu Dornenii la butoane, Siberia pare mai aproape decat UE!

  33. Fomfaitul din fruntea CCR nu putea sa taca ? Totus ceva nu e in regula . Modificati constitutia . Scoateti si acele pensii speciale si de serviviciu .

  34. Daca domnul Dorneanu, prin păreri personale, a adus prejudicii României , sa-si dea demisia urgent! Ca tot se considera judecător …

    Doar ca magistrații sunt sancționați daca aplica dreptul european, si nu deciziile CCR favorabile hoților !

    Joac-o pe asta, domnu’ Predoiu! Explica de ce sunt sancționați in România judecătorii care fac exact ce zici matale europenilor ca au voie sa faca.

  35. C(a)canarul Dorneanu, prin declaratiile sale de pe pagina web a CCR, neasumate si neexprimand pozitia oficiala a CCR, intr-o problema extrem de importanta, a adus prejudicii grave Romaniei si sistemului juridic din Romania. Ar trebui sustinuta demiterea lui, in conditiile in care Danilet a fost demis pentru niste tik tokuri.

  36. Halucinant!
    Mesaj de la premierul unei Tari membre a UE!!!
    Generale, esti varza!
    Vai de capul tau, rusine!!!!

  37. Clar o sa votez un partid nationalist indiferent de consecinte.Sant satul de slugi UE care apara interesele straine in Romania.

  38. CCR EMITE COMUNICATE DE MARE GRAVITATE PT ROMANIA , PE CARE NU SI LE ASUMA NIMENI , NU LE SEMNEAZA NIMENI ! PRESEDINTELE TARII ESTE OBLIGAT SA CEARA LAMURIRI , ANCHETA ! CE ESTE CU TACEREA ASTA MORMINT … NU MAI EXISTA PRESEDINTE ?

  39. Din Căruța cu Proști a comentat un prost, cum era si normal