G4Media.ro

Premierul Orban începe luni vizita oficială în Franța, unde se va întâlni…

Foto: Gov.ro

Premierul Orban începe luni vizita oficială în Franța, unde se va întâlni cu omologul său, Jean Castex

Premierul Ludovic Orban se va afla, luni şi marţi, într-o vizită oficială în Franţa, unde va avea convorbiri cu omologul francez, Jean Castex, transmite Agerpres.

Potrivit Guvernului, prim-ministrul este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Luni, premierul Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Franceze, cei doi oficiali urmând să participe şi la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale. Ulterior, sunt prevăzute declaraţii de presă comune la Hotel de Matignon.

Tot luni, este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului „Les Republicains”, Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris.

În cadrul vizitei, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa – România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

Pe agendă se mai află participarea la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

sursa foto: gov.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. OK. Și, că tot veni vorba, când va fi acceptată România în OECD? Care este poziția vecinilor maghiari în această privință, s-a schimbat cumva? În acest caz, când își propune dl L Orban o vizită în vecinătate, pentru a discuta și cu dl V Orban?

    • Romania o sa fie primita in OECD cand va avea o Guvernare DESCHISA, transparenta, DIGITALIZATA(fix ce nu vor politrucii damboviteni, a fost un articol in 24 octombrie pe G4media, cu titlul „Dacă voi nu vreți, noi vrem. Despre rezistența la digitalizare (Op-ed)”, acolo am spus ca unul dintre Criteriile de aderare la OECD e Digitalziarea(la care se referea articolul):
      „5 – Guvernare DIGITALA- umanizați relația digitală a statului cu cetățeanul.
      Conceptul de guvernare digitală pune în centrul său utilizarea tehnologiilor digitale ca parte integrantă a guvernării. Aceasta reprezintă ansamblul actorilor guvernamentali, ONG-uri, mediul de afaceri sau simplii cetățeni care susțin elaborarea și accesul la date, servicii și conținut digital.”
      https://cursdeguvernare.ro/de-ce-nu-reuseste-romania-sa-adere-la-oecd-criteriile-pe-care-nu-le-indeplineste-si-ce-e-de-facut.html
      Romania e tare departe de Criteriile OECD, in termeni oficiali Rapoartele OECD recomanda Guvernului României să plaseze în topul priorităților sale chestiunea guvernării deschise, adica:
      – Asigurarea capacității Administrative pentru a livra în materie de Transparență, Responsabilitate și Angajament
      – Prezentarea impactului și relevanței politicilor din domeniul guvernanței deschise
      – Definirea unei viziuni clare și unificarea eforturilor în domeniu prin intermediul unei strategii naționale
      – Continuarea eforturilor de a aduce principiile unei guvernări deschise la nivelul parlamentului, a sistemului judiciar și a instituțiilor descentralizate”

      Adica, Romania e prea departe cu apucaturile dambovitene de guvernare opaca, la toate nivelele, FARA Asumarea Responsabilitatilor, Fara Viziune si fara Strategii in domeniul Resurselor umane(clientelismul politic dambovitean NU ii place OECDului!)!

    • Lili, astea sunt argumentele oficiale.
      Eu intreb altceva: celalalte tari din estul UE respecta toate aceste criterii ???
      Romania nue este in OECD pentru ca decizia se ia prin unanimitate iar Ungaria se opune. Si se opune pentru ca stie ca nu are sanse in competitia regionala cu Romania. Adica este un comportament magaresc al Ungariei — asta este adevarul motiv.
      Aceeasi Ungarie care ar trebui data afara din NATO si din UE daca s-ar pune pe bune problema respectarii criteriilor.

      Pe urma, sigur, toate lucrurile alea sunt bune de facut, poate nu chiar toate detailiile sunt cele optime, dar in principiu trebuie lucrate.

      In in final, autoflagelarea asta este si stupida (din motive evidente) si inutila (nu poate functiona, nu are cum).

    • @Ioan: De acord, deciziile sunt politice, fix ca in cazul aderarii la UE, daca liderii UE tineau cu dintii de Principiile de aderare, Romania nu intra nici azi in UE… multi lideri UE au spus multa vreme, dupa aderarea, ca Romania si Bulgaria au intrat nepregatite in UE…
      Mare noroc am avut, azi eram in saracie lucie ca Moldova sau ca sudul subdezvoltat si Moldova saraca, unde nu au ajuns investitorii straini(cateva exceptii, la Mioveni-Dacia si Craiova-Ford si evident la Bucuretsi!) care sa creeze locuri de munca bine platite!!!
      Eu sper ca OECD sa tina cu dintii de aceste Criterii, doar asa Romania s-ar mai moderniza!!!

  2. Ținând cont de faptul că premierul român are mai degrabă atribuțiile președintelui francez, OMOLOGUL său ar fi trebuit să fie Macron. Doar că noi, românii, suntem considerați (probabil pe bună dreptate) de mâna a treia, și atunci i l-au servit lui Orban pe „premierul” francez care are o funcție simbolica, de reprezentare diplomatică.

    Dar pentru asta, era nevoie ca cei din redacție să citească puțin.

    • Cine sta azi in Europa si mai ales in Franta, unde ieri Parlamentul a votat Starea de urgenta sanitara pana in Februarie 2021, de vizite protocolare?!
      Cand citesti cu cati se va intalni Premierul Orban in 2 zile(inclusiv drumul Bucuresti-Paris dus-intors!) intelegi ca intalnirile sunt scurte…