G4Media.ro

Premierul Orban prezintă astăzi în Parlament măsurile de relansare economică

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Orban prezintă astăzi în Parlament măsurile de relansare economică

Premierul Ludovic Orban este invitat luni, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea „Ora prim-ministrului”, pentru a prezenta măsurile de relansare economică, transmite Agerpres.

Decizia chemării premierului în plenul Camerei Deputaţilor a fost luată de Biroul permanent al forului, la solicitarea grupului parlamentar Pro Europa.

Tema dezbaterii de la „Ora prim-ministrului” este: „Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus”.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Din ce spun ăștia economia nu a fost afectată.
    Ce trebuie relansat?!?! Acele domenii care au fost afectate, după calculele lor, nu-și au rostul in economia romaneasca. Ei stau foarte bine la buget si fara cei care nu activat 2luni in tara!

  2. Ce masuri? Habar n-au ce este in tara.
    Ei stau in palate si conace si se gandesc la binele poporului care ar trebui sa manance cozonac daca nu are paine. Si pun alerta maxima de parca ne-ar ajuta cu ceva.

  3. Sa prezinte mai intai de unde va IMPRUMUTA Banii necesari pentru Plata salariilor uriase ale bugetarilor si a Pensiilor Speciale si mai auriase, Imprumuturi pe care le vor PLATI urmasii urmasilor nostri!
    Ia uite, Orbane:
    ADEVARUL de Azi:” Bugetarii din Instituţii publice câştigă mai MULT decât angajaţii din multinaţionale.
    Care este Salariul Mediu NET la Stat.

    Un funcţionar public câştigă mai mult decât angajaţii din multinaţionale, cu 56% mai mult decât salariul mediu pe economie, arată calculele ZF, potrivit cărora Guvernul cheltuie cu salariile celor 1,25 de milioane de bugetari 42% din Veniturile Bugetului general consolidat.
    România nu are cele mai mari cheltuieli din UE cu salariile bugetarilor ca pondere în PIB (9,8% anul trecut), dar are cea mai mare cheltuială cu acestea ca pondere în veniturile bugetare: 32% din PIB în 2019.
    Media europeană este de 22%, scrie Businessmagazin.ro, citând calculele efectuate de ZF. Salariul mediu NET în primele 10 Instituţii din România, după Numărul de angajaţi, este de circa 7.300 lei, aproximativ 1.500 Euro/Luna.
    Datele de la Finanţe arată că, în luna martie a acestui an, aparatul de stat număra 1,25 milioane de bugetari care au primit ca salarii egale cu 42% din veniturile bugetului consolidat.
    În 10 primele Instituţii ale statului, printre care Parlamentul şi mai multe Ministere, salariul mediu net este de 7.300 Lei/lună, adică 1.500 de euro.
    Oana Botolan Datki, SEE managing partner al companiei cu activităţi în zona de resurse umane CTeam Human Capital, spune că un studiu al Willis Tower Watson, derulat în România, arată că media salarială în circa 250 de companii multinaţionale cu o cifră de afaceri de peste 75 mil. euro este de 6.700 Lei Net/ lună, apropiată de media salarială din anumite instituţii ale statului.
    Spre comparaţie, salariul mediu net în România în luna Martie era de aproape 3.300 Lei net.
    „Din studiul salarial la care participă în jur de 250 de companii multinaţionale din România, media salarială de la portar la director general ajungea la 6.700 de lei net lunar. Este interesant de observat că în aceste companii, în momentul de faţă, avem foarte multe domenii care au fost nevoite să apeleze la şomajul tehnic, urmând ca după acesta să fie nevoie să reducă din per­sonal”, a declarat Oana Botolan Datki.
    Potrivit calculelor ZF, salariul mediu net în Senat este de aproximativ 10.000 Lei/luna. Estimările includ toate salariile din această instituţie.
    De asemenea, angajaţii Camerei Deputa­ţilor, în jur de 1.700, au un salariu mediu net de tot cam atât.
    Salariile din Ministerul Afacerilor Externe sunt, în medie, de 11.700 de lei net/luna. MAE are circa 2.200 de angajaţi.
    În Ministerul Finanţelor Publice se câştigă în medie 6.300 de lei net, în vreme ce în Ministerul Justiţiei un angajat câştigă lunar 8.000 de lei net în medie.
    Instituţiile au 25.000, respectiv aproape 17.000 de angajaţi.
    Cei mai mulţi angajaţi din instituţiile publice sunt în MAI – 130.000 de angajaţi) şi Ministerul Educaţiei (290.000 de angajaţi).
    Media salarială netă în MAI este de 4.600 de lei net, iar la Educaţie de 3.710 lei lunar.
    În total, aparatul de stat numără aproximativ 1,25 mil. de salariaţi.
    Dintre aceştia, administraţia centrală are 802.000 de angajaţi şi administraţiile locale circa 445.000 de angajaţi.”
    Trai pe vatrai, CATE Miliarde Euro trebuie Imprumutati, Orbane, pentru asemenea Salarii uriase, PLUS Pensiile Speciale?!?!!