G4Media.ro

Preparatele din carne de porc riscă să dispară din pensiunile din Covasna,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Preparatele din carne de porc riscă să dispară din pensiunile din Covasna, de Revelion: ”S-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu”

Pensiunile covăsnene afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) sunt rezervate în proporție de circa 85% pentru Crăciun, însă turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar în acest an, prețurile pachetelor fiind cu circa 25% mai mari, pe fondul scumpirilor la utilități, anunță Radio We Sfântu Gheorghe.

Tot pe fondul scumpirilor, o parte dintre administratorii pensiunilor vor scoate din meniuri tradiționala pomană a porcului.

Vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a precizat că și în acest an la mare căutare sunt unităţile turistice care oferă servicii wellness, iar prețurile pachetelor variază în funcţie de oferte, pornind de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopţi all-inclusive, pentru pachetele care includ petrecerea din noaptea dintre ani.

„La capitolul rezervări pentru Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%. Mulți au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu. În rest, vom avea cam aceleași oferte. S-au scumpit puțin și prețurile, cam cu 25%, din cauza facturilor. Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile și 3 nopți, cu noaptea de Revelion inclusă și carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet pornește de la 450 de lei. Unii vor aduce DJ, dar la prețul de 2.000 de lei va fi și muzică live, normal, dar și pomana porcului”, a explicat Attila Daragus.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Care e problema ? Avem spanac , urzici si multe altele pentru ca sunt-em prea grasi .

  2. Ce zice titlul nostru ? Ca porcul viu nu va mai fi in meniu, pentru ca s-a scumpit. Pana acum meniul continea porc viu ? Sau cineva n-a citit la vremea cititului ?

  3. daca evitati animalele producatoare de gaze de sera, va fi rece vara

    • sa raman carne pentru vietile negre, ca vietile negre conteaza, si au de gand sa se inmulteasca cu un miliard inurmatorul secol, fara a misca vfeun deget in privinta agriculturii

  4. Mincarea traditionala romaneasca este „varful de lance” al ofertei din pensiuni. Daca lipseste si asta ce mai contine pachetul turistic? Trasee cu ATV-ul in zone unde e interzis sa faci asta? Nu zic ca e idealul turistic dar asta se consuma si se ofera in Romania. DJ cu bubuiala in boxe, cazare si aer curat pentru 500 lei/persoana/3 zile? Sa dea D-zeu sa le mearga asa. Eu zic pas.

  5. Scumpești cu 25% și mai tai din beneficii. Chiar și asa, pare ca au clienți. Asta înseamnă că lumea are bani. Sa nu ne mai plângem atât ca nu avem bani.

  6. O sa reinventeze telemeaua???? Sau omleta?

  7. „…porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu” – dar daca moare, intra?

  8. Pai porcu Victor este destul de gras sal taie cai dea lor.

  9. Cârnați din greieri?
    Slănină de lăcuste?
    Visele umede ale ecologiștilor încep sa se materializeze.

  10. …Ori e pomana ,ori nu e?… daea e ieftin PRODUSU” in Romania: 1kil salam de ELITE din carne de porc din guineea costa 12 lei, nu 120 ca la Sibiu, sau 90 ca la Sinaia… 3 LITRI PET bere produsa de fratteli micula costa 7 lei, cat o berula belgiana…

  11. Faceti carnat din p0rc mort daca cel viu s-a scumpit.