Preparatele din carne de porc riscă să dispară din pensiunile din Covasna, de Revelion: ”S-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu”
Pensiunile covăsnene afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) sunt rezervate în proporție de circa 85% pentru Crăciun, însă turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar în acest an, prețurile pachetelor fiind cu circa 25% mai mari, pe fondul scumpirilor la utilități, anunță Radio We Sfântu Gheorghe.
Tot pe fondul scumpirilor, o parte dintre administratorii pensiunilor vor scoate din meniuri tradiționala pomană a porcului.
Vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a precizat că și în acest an la mare căutare sunt unităţile turistice care oferă servicii wellness, iar prețurile pachetelor variază în funcţie de oferte, pornind de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopţi all-inclusive, pentru pachetele care includ petrecerea din noaptea dintre ani.
„La capitolul rezervări pentru Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%. Mulți au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu. În rest, vom avea cam aceleași oferte. S-au scumpit puțin și prețurile, cam cu 25%, din cauza facturilor. Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile și 3 nopți, cu noaptea de Revelion inclusă și carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet pornește de la 450 de lei. Unii vor aduce DJ, dar la prețul de 2.000 de lei va fi și muzică live, normal, dar și pomana porcului”, a explicat Attila Daragus.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii