Presa greacă: Nu se închide plaga brain drain în România
Majoritatea tinerilor din România caută un viitor mai bun în străinătate, alegând „calea migrației” pentru un nivel de viață mai bun și perspective de muncă și carieră superioare, potrivit concluziilor unui nou studiu realizat de Serviciul European de Statistică, citat de publicația greacă Emea.
Plecarea tinerilor – marea rană a României
Din studiul Eurostat rezultă că România se află pe primul loc în rândul statelor membre UE în privinţa numărului tinerilor care au părăsit țara pentru a trăi în străinătate. Aproximativ 600.000 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani, au părăsit România și trăiesc în străinătate, arată Emea, preluat de Rador.
Sociologii invitați să comenteze cu privire la acest subiect au subliniat că în ultimii treizeci de ani România suferă de pe urma plecării tinerilor în străinătate. Acesta este un fenomen care, în opinia lor, nu se va opri decât dacă autoritățile competente iau măsurile adecvate.
Oamenii de știință subliniază, de asemenea, că 50% dintre tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani, sunt gata să plece din țară pentru a trăi în străinătate. „Știm din sondaje că cel puțin 50% dintre tineri vor să plece în străinătate și deja fac planuri ca să atingă acest obiectiv”, a precizat Dumitru Sandu, directorul Centrului de Studii ale Migraţiei.
Foto: Tommaso Pecchioli / Unsplash
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii